Zanflare T1 lámpa teszt – Ha kirándulni mennél

A Zanflare T1 lámpa egy okos kis eszköz, amely rengeteg praktikus megoldással segíti a mindennapjainkat. 18650 cellával működik, úgyhogy a túrázni vágyóknak is remek választás, mivel ők már valószínűleg teljesen átálltak az energiatárolás eme formájára. A Gearbest saját márkás terméke 6.450 Ft-ért érhető el, ez igen jó ár, ha az ajándékba kapott 18650 cellát is a képletbe illesztjük. Mivel vámhatár alatti, semmilyen extra költséggel nem kell számolnunk.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

A Zanflare T1 lámpa kicsomagolása

A fehér karton szolid feliratozással tudatja, hogy mi lakozik benne, szerencsére még a specifikációt is sikerült elhelyezni rajta. Okos ötlet volt megtéveszteni a szerveket, hiszen a doboz azt hirdeti, hogy nincs hozzá cella, valószínűleg így egyszerűbb dolga van a Gearbest csapatának.

Az angol nyelvű használati utasítás teljesen jól érthető és használható, ezen magam is meglepődtem. Bevallom, nélküle nehezen találtam volna ki, hogy miként is kell használni a Zanflare T1-et. A tartozékok skálája nem túl széles, de sok mindenre nincs is szükség, van itt egy 18650-es cella, USB kábel és egy leírás.

Nagyon örültem neki, hogy saját töltőelektronikát kapott az eszköz, ezért aki nem tervezi, hogy átáll teljes mértékben az energiatárolás ezen formájára, annak semmi mást nem kell beszereznie, elég megvásárolni ezt az egy tételt. A kialakítás roppant ötletes, az akkumulátor lefogatója egyben egy nagyon erős mágnes is, mely nem lóg ki a talp síkjából, úgyhogy szinte bármilyen fém felületre rögzíthetjük.

Alul találjuk még a kikapcsoló gombot, amivel a piros szín, illetve az SOS funkció is aktiválható, illetve a takarógumi mögött találjuk az USB portot. A fém akasztó követi a Zanflare T1 körívét, hogy ne akadályozza a használatot. Ezzel tudjuk sátrakba, vagy a természetben fellelhető szinte összes helyre felakasztani, a “művilágban” pedig a mágneses rögzítés lesz a segítségünkre. A felül található fém kör a funkcióválasztó, ezzel állítható a szín és a fényerősség.

 

A Zanflare T1 lámpa tesztje

A Zanflare T1 84 darab SMD2835 LED modulból épül fel, ez egy igen kedvelt modell, sokan használják nagy megelégedéssel, ezért jó választás volt a gyártó részéről. A maximum fényerőt 340 lumenben határozták meg, a minimum pedig 3. Nekem nagyon bejött, hogy ilyen széles skálán mozog ez az érték, hiszen éjszakai fénynek is tökéletes például egy gyerekszobába, de egy gombnyomásra éjjeli lámpává változik, ha mondjuk felsír a szemünk fénye és bemegyünk hozzá.

Akinek ez az analógia egyelőre életszerűtlen, annak horgászattal is működhet ugyanaz, vagy akár sátorozással, hiszen nem probléma, ha éjjel is dereng nagyon halványan egy kis fény, illetve ha felriadunk valami neszre, egyből feljebb tudjuk tekerni a fényerőt.

A hideg- és melegfehér mellett kapunk még piros színt is, ezt az alsó gombbal aktiválhatjuk, ahogyan az SOS funkciót is, illetve a teljes kikapcsolást is itt érjük el. Ez segítség lehet a túráink során is, nem feltétlenül eltévedésre gondoltam, de mondjuk rőzsét gyűjteni addig menjünk, ameddig biztonsággal felismerjük a villódzó fényt.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=SFnT8CkBZ7Q[/embedyt]

Nagyon örültem neki, hogy tárolja a színenként beállított fényerőt, tehát például a melegfehér alacsony fényereje működhet éjjel, a hidegfehéret pedig a legerősebb fokozatra állítva egyetlen gombnyomással válthatunk a két funkció között, nincsen előre beállított érték, melyet minden váltásnál be kell hangolnunk.

Az IP65-ös szabvány kritériumait teljesíti a Zanflare T1, úgyhogy nem kell aggódnunk az eső miatt, főleg ha állítva tartjuk, mivel véleményem szerint az USB port gumi ajtaja a legkritikusabb pontja.

 

Összegzés

A Zanflare T1 véleményem szerint megéri az árát főleg úgy, hogy egy 18650-es cella is jár hozzá, ami önmagában 1.000-1.500 Ft körüli tétel, ha külön kell beszereznünk, ezért a 6.450 Ft-os ár egyáltalán nem túlzó. A végösszeg még így is áfahatár alatti, úgyhogy az extra kiadásoktól nem kell tartanunk. Nagyon tetszett a memória funkció, nem felejti el az előre beállított fényerő értéket. A 2.700K – 6.500K közötti színhőmérséklet tartományban találunk pihentető és erősen világító verziót is. Amennyiben érdekel a többi Zanflare termék is, az alábbi linkre kattintva érheted el őket.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány