YotaPhone 3 – hány ujjamat mutatom?

YotaPhone 3

A YotaPhone 3 a híres orosz telefongyártó újabb csodaterméke, ami ugyan nem kínai, de ezt megbocsátjuk neki, mert egyrészt Kínából kapható, másrészt egy nem mindennapi extrával rendelkezik. Az elődjéhez hasonlóan két teljes értékű képernyője van, az előlapi 5,5 inch-es Full HD-s AMOLED mellett, a hátlapján egy speciális E Ink technológián alapuló 5,2 hüvelykes HD képernyő van.

Az E Ink kijelzőkről annyit kell tudni, hogy speciális szerkezetének köszönhetően nem használ áramot képek megjelenítése közben. Ilyet használnak e-könyvekben is, ahol szintén csak lapozás közben fogyaszt, az oldal megjelenítése közben nem.

A YotaPhone 3 egy elég erős masina, egy 8 magos Snapdragon 625-ös mellett 4 GB RAM és 64/128 GB ROM hajtja meg a két megjelenítő eszközt. A telefonon Android 7.1 operációs rendszer felel a zökkenőmentes működésért, valamint az fogyasztás csökkentéséért. Egy 3300 mAh kapacitású akkumulátor található benne, ami remélhetőleg elég lesz a kijelzők működtetéséhez, igaz az AMOLED, valamint az E Ink kijelző is elég energiatakarékosnak számít.

Külsőre a telefon egyszerűnek, de szépnek mondható, elöl-hátul Gorilla Glass 4 fedi, amire nyilván szükség is lesz a mindennapos használat közben. Az elején lévő gombban található az ujjlenyomatolvasó, valamint egy 12 és egy 13 Megapixeles kamerával rendelkezik.

Sajnos a készülék még nem elérhető, de ha szeretnétek kipróbálni milyen is a koncepció, a kis tesóját tudom ajánlani.