Xiaomi Square Box bluetooth hangszóró teszt – Kis pofás

Van, amikor csak azért veszek meg valamit meméne. Vagy azért, mert már mindenki kipróbálta, csak én nem. Hát, ez a Xiaomi Square Box néven emlegetett bluetooth hangszóró sem éppen egy kifejezett újdonság, de ki ne olvasna szívesen ilyen termékekről írt teszteket? A Xiaomi cuccokat minden jó ember szereti. Kommentháború indul 3… 2… 1…

Néha teszek meggondolatlan kijelentéseket, amikkel az egészségemet veszélyeztetem. Emelkedjünk most felül ezen, és koncentráljunk erre a nagyszerű Xiaomi termékre, amit már sokezer ember megvásárolt. Végre itt az alkalom, hogy én is kipróbáljam.

 

Bontogatás

A dobozáról igazából nincs mit mondani. Annyira lespóroltak róla mindenféle dizájn, hogy éppen csak arra volt elég, hogy a terméket védje. Amúgy nulla semmi a kinézete. A termék viszont annál pofásabb. Elöl-hátul lapos négyszögmintás, illetve háromszögekből álló műanyag borítást kapott egy ,,mi” logóval, az oldalakat pedig gondolom alumíniumból készült csík védi. Kellemesen hűvös tapintású, és elég stabil érzetet is nyújt, viszont a műanyag részeket be tudom nyomni kicsit az ujjaimmal, ez nem igazán tetszik.

Az alján két csúszásgátló talp van, ami jó ötlet volt, hiszen a sima fém elcsúszna az asztalon. A dobozból kivéve az első ötletem az volt, hogy tölteni kezdem, hiszen úgyis a merülős teszt az egyik legfontosabb része az irománynak. Ekkor tűnt fel, hogy a kábelemet (a régi THL 5000 kábelét használom) tök nehéz bedugni a csatlakozóba. Mindig ide-oda kell mozgatnom, hogy egyszer csak belecsússzon, de ez tök ciki a Xiaomitól. Na mindegy, mivel amúgy jól össze van rakva, meg jó az anyaghasználat, nem szólom le csak emiatt.

 

Tesztüzem

Szokás szerint beraktam a mosógépbe, amíg teljesen le nem merül, miután meghallgattam, hogyan szól. A közép nagyon korrekt, a magassal sincs baj, viszont a mély vicces dolog. Előbbiekért ugye 2*2.5W felel, arról viszont nincs infó, hogy a mélyeket minek kellene megszólaltatnia. Mivel még csak üres puffogás sem jelentkezett arra a hangprofilra, amit az Oittm RE-E01 és Meizu EP-51 fülhallgatóimhoz használok, ezért módosítanom kellett a hangszínszabályzón. Jócskán feljebb húztam a basszust, mire valamicske mély megjelent, de elég gyengusz módon. Oké-oké, ez nem egy mélyláda, meg nincs külön mélynyomója (talán), de akkor is.

A vicces az volt az egészben, hogy annyi basszus volt csak a zene alatt, amennyitől nem hallja üresnek az ember azt, mégis ugrált kicsit a hangszóró. Rájöttem, hogy a talpak a zörgés és arrébb ugrálás meggátlására vannak, nem az elcsúszás ellen.

Igazából nem rossz ez a hangzás, de a hallottak alapján azért egy kicsit több basszust vártam. Mondjuk zenéje válogatta, ahol a mélyalap kicsit magasabban volt frekvenciában, ott erősebben adta ki. Amúgy viszont a Blitzwolf F1 sem sokkal nagyobb, mégis combosabb mélyet ad ki. Arról nem beszélve, hogy összemérhetetlenül hangosabb is.

Mikrofon sajnos nincs rajta, így telefonálásra nem alkalmas, viszont az téves infó, hogy nem tud töltés közben zenét lejátszani. Rádugtam töltőre, és semmi nem történt, ment tovább a zene. A gyártó kb. 10 órás üzemidőt adott meg, amiből nálam 15 és fél óra lett első körben, 75-80%-os hangerőn. Mondjuk nálam mindig ilyen varázslatos idők jönnek ki, ha BT hangszórót tesztelek, mindig irreálisan magas számokat kapok.

 

Konklúzió

Nem rossz kütyü a Xiaomi kisméretű bluetooth hangszórója, és nem is drága. Kb. 5900 forintos áráért cserébe tökre jó, amit nyújt, kifejezetten élvezhető a zenéje. Mondjuk az fura, hogy a fekete verzió már 6300 forintba kerül, biztos drágább a fekete festék. Hátránya, hogy nem kifejezetten erős a mély benne, de legalább nem is nyom el más frekvenciatartományokat. Meg mondjuk lehetne egy kicsivel hangosabb is. Ha döntenem kellene, akkor inkább rászánnék több pénzt egy Blitzwolf F4-re, ami 16500 forint most. (Ha valaki nem ismerné, itt olvasható a teszt róla.) Ha viszont csak 5-6 ezresem lenne hangszóróra, akkor ezt venném, mert nem rossz választás, csak jobban megéri spórolni a Blitzwolfra. Már csak azért is, mert annak van 3.5 mm-es jack dugója, meg mikrofonja is.

Itt megvásárolható >>

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték