Xiaomi Youpin ZMI akkumulátor töltő –Négy dudás egy csárdában

Xiaomi Youpin ZMI

A Xiaomi Youpin ZMI akkumulátor töltő három cég együttműködése nyomán jött létre azzal a szándékkal, hogy egyszerre akár 4 nikkel-metálhibrid akkumulátort is feltölthessünk. Meglehetősen kényelmes a használata, hiszen minden automatikusan történik, emellett még gombokért is adják a töltőkeretet, nagyjából 2.500 forintot kell érte fizetnünk.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

 

Xiaomi Youpin ZMI tesztje

A kicsomagolást nem érdemes bő lére ereszteni, rendkívül pici dobozban érkezik a termék, amelynek társa egy rövid micro USB kábel és egy kínai nyelvű leírás, de ezek nem különösebben sokat nyomnak a latba.

Az anyaghasználat meghazudtolja az árat, 2.500 forintért sokkal hitványabb dolgokat is vettem már kézbe, mint a Xiaomi Youpin ZMI akkumulátor töltő. Azért nem kell nagy dolgokra gondolni, viszonylag igényes műanyag az egész, a felső részen áttetsző borítással, így nem felejtjük majd el, melyik foglalatba milyen akkumulátort tettünk.

Aki használ még régebbi ni-mh akkukat, és nem állt még át a lítium-ion vagy polimer telepekre, annak nem kell 5-6.000 forintért multi töltőt vásárolnia, hanem elég, ha megveszi a Xiaomi Youpin ZMI akkumulátortöltő keretet, ami kísértetiesen hasonlít a Soshine ES3-ra, azzal a különbséggel, hogy ez nem funkcionál power bankként.

Sőt, olyannyira nem csinál semmi extrát, hogy még gombokat sem találunk rajta, a “működésbe hozást” a micro USB kábel bedugásával érjük el. A 4 “slotot” egyszerre, de akár külön-külön is feltölthetjük, jobbról balra kis LED-ek segítségével jelzi a töltést az eszköz. Azt tapasztaltam, hogy szintén ilyen irányban kezdi el a töltést is, páronként. Vagyis először feltölti az első kettőt jobb oldalon, majd utána a második kettőt is.

Alapvetően attól jó a Xiaomi Youpin ZMI akkumulátortöltőt használni, hogy ha bedugjuk a micro USB kábelt, minden automatikusan történik. Nem kell semmit állítgatni, csak szépen otthagyjuk és tölt. Ráadásul telepakolták védelmekkel, túlfeszültség, túláram, akkumulátor túltöltés és túlmelegedés elleni védelmet is magáénak tudhat, és valóban nem melegszik működés közben sem.

Az, hogy mennyi idő alatt tölti fel az akkukat, alapvetően a kapacitásuktól függ, ehhez viszont meg kellett mérnem a 2 db Varta 2.100 mAh-s, és a 2 db Hyper 2.000 mAh-s akkukat, amihez a Liitokala Lii-500 töltőt használtam, az eredményt a lenti táblázatból kiolvashatjátok.

Név Névleges kapacitás Valós kapacitás
Varta 2.100 mAh 1977/2014
Hyper 2.000 mAh 1526/1566

A töltő 225/550 mAh-val képes tölteni, vagyis ha 4 hely van tele, akkor az első, ha 2, akkor a második érték a mérvadó. A fenti adatok alapján valamivel több mint 4 óra alatt lesz tele egy 2 Ah-s akku. Képes AAA, illetve AA akkukat is tölteni, tehát sem a ceruza, sem az annál kisebb mérettel nem lesz gondunk.

Összegzés

Hasznos termék a Xiaomi Youpin ZMI akkumulátor töltő, de még inkább kényelmes. Bedugjuk, működik, bármilyen USB-s tápegységről használható. Egy bajom van vele, hogy lassan tölt, egyébként remek termék.

Akinek viszont komolyabb töltőállomásra van szüksége, ne sajnálja a felárat egy jó Liitokala Lii-500-as egységért, ami ugyan drágább, de sokkal többet tud és nagyjából kétszer ilyen gyorsan feltölt mindenféle akkumulátort.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány