Xiaomi Urban Life Style hátizsák teszt – Nem olcsó, de jó

Xiaomi Urban Life Style

Páromnak kerestünk laptophoz és egyéb, mindennapos dolog cipeléséhez hátizsákot egy ideje, ám ami olcsó volt, az nem volt jó, ami pedig jó, az horror áron volt megtalálható a nagy márkáknál. A Xiaomi termékeiről régóta közismert, hogy megfelelő árazással kiváló minőséget nyújtanak, tehát kíváncsiak voltunk, igaz-e ez a nem technikai kütyükkel kapcsolatban is. Na meg már csak azért is, mert lassan sportot űzünk abból, hogy amit lehet, a kedvenc kínai online boltunkban nézünk meg először. A Xiaomi Urban Life Style hátizsák 14 colos változata jelenleg 13 ezer forint alatt hazahozható, ráadásul minden egyéb költség nélkül az EU express szállítási móddal, extraként kétféle színben, sötét- és világosszürkében.

Kicsomagolás

Ezúttal nem tudok kicsomagolásról mit írni, ugyanis úgy kaptam meg a Xiaomi Urban Life Style hátizsákot, hogy ki is volt bontva az egyszerű, átlátszó fóliából. A dizájn egyszerű, téglalap forma, nincs megbolondítva, letisztult, ahogy azt szeretjük, csak egy kis felirat mutatja a típust, de a márka logóját jelentő Mi feliratot maximum a zipzár húzójánál találjuk meg. Az általunk választott táska sötétszürke, elérhető egyébként világosszürke és mélykék színben is.

Tetszik, hogy nem fekete a belseje, hanem világosabb kék, némi zöld beütéssel. Egyrészt gyönyörű az árnyalat, másrészt sokkal könnyebb megtalálni benne a beleszórt apróságokat is, mint egy fekete zsákban.

Tesztüzem

Az Xiaomi Urban Life Style anyaga némileg vízállónak tűnik, mint egy impregnált vászon, ennek megfelelőek a „fordítva bevarrt” zipzárak is, de biztos, hogy teljesen IP68 szabványú a hátizsák. A poliészter burkolat selymes, finom tapintású, és meglepő módon a hátsó rész is ebből készült. Itt említeném meg a hátrányát, hogy nem a tipikus, fekete, lyukacsos anyagot köszönthetjük itt, amely általában kellemes, ebbe könnyen beleizzad nagy melegben az ember háta, mivel a szellőzés nem megoldott.

A felső fogantyú egyszerű fekete anyagú, tapintva is érezhető, hogy alaposan összevarrták a táskával, nem kell attól félni, hogy leszakad, ha ott fogjuk. A vállpántok is az említett anyagból készültek, ebből mondjuk valami minőségibbnek tűnő kialakítást – például extra fogantyút vagy ergonomikusabb formát – is el tudtunk volna képzelni, de így is jó.

 

Az alatt a hónap alatt, amíg nálunk volt, semmilyen problémát nem tapasztaltunk a Xiaomi Urban Life Style táskával, úgy néz ki most is, mint az új. A varrás minősége hibátlan, hiába kerestem, nem találtam fogást a hátizsákon, sehol egy kilazult cérna vagy béna összeöltés.

Akármelyik színt is választjuk a GearBest kínálatából, a koszolódástól nem kell félni, mindegyik olyan árnyalat, hogy nem látszik meg rajta a kosz egyhamar, ráadásul egy nedves ronggyal könnyen tisztítható. A Xiaomi 14 inch Urban Life Style táska 20 liter űrtartalommal rendelkezik, fizikai méretei szerint 39 cm magas, 30 cm széles és 14 cm mély. A fronton egy széles nyílású zseb látható, ehhez könnyű hozzáférni, benne rejtőzik az odavarrt, akasztós kulcstartó, toll- és apróságtartó fakkok.

 

Ha szemből nézzük, bal- és jobboldalon is látható egy-egy hosszanti zipzárú rekesz. A kettő közül a bal oldali, fekete belsejű az érdekesebb, amit teljesen vízálló anyagból képeztek ki, azért hogy az esőtől és más folyadékoktól megvédje értékeinket. Mintegy 30 centi hosszú és nagyjából 10 centi mély. A jobb oldali sokkal nagyobb, viszont ez is tartalmaz „titkos” rekeszeket. Fent egy puha belső borítású zseb a napszemüveget védi, alatta pedig szintén zipzárral védhetők az egyéb értékek, egy tolvajnak elég nehéz hozzáférni.

Hátravan még a fő rekesz leírása, amely egyrészt dupla zipzáras, így a fülek segítségével mindenki számára könnyedén húzható bármelyik irányba, megszokás kérdése, másrészt a belseje pedig a már említett, szép türkizes anyagú. A zipzárok széleinél két oldalon plusz anyagot varrtak be, hogy ne „essen le” az eleje pakolászás közben, biztosítják az összetartást. A rekesz hát felőli oldalánál egy vastag részt találunk, ide tehető a 14 colos laptop.

 

Leteszteltük, végülis belefér a hagyományos, 15.6 colos is, még pont bezárható a táska, de már nem lehet a lehajló füllel rögzíteni. A bele rejtett készüléket nagyon védi az Urban Life Style hátizsák, fél centiméter vastag anyaggal tömték ki merevre az előtte és mögötte lévő részt is. A laptoptartó zseben van egy kisebb is, tablet ikonnal, ez magyarázatra sem szorul.

A fő rekesz táska eleje felé néző oldalán találunk még egy zipzáras részt fent, ez nagyjából a táska magasságának feléig ér. Az előtte lévő nagyobb zseb teljes mélységű, az ez előtt lévő kettéosztott mélyedés szintén.

 

Összességében több mint tízféle zsebecskébe dughatjuk a számtalan dolgunkat. Próbáltuk úgy, hogy volt benne egy 13.3 colos laptop, három telefon, egy tablet, az egér, a töltő a laposhoz, valamint a kedvenc 13 ezer mAh-s power bankom, illetve egy raklap egyéb női kötelező táska-tartozékok. A Xiaomi hátizsákja simán megbirkózott vele, a vastagított hátlap nem nyomta a hátamat és nem koppantak a benne lévő kütyük, ugyanis az alja – bár ugyanabból az anyagból készült, mint az egész táska –, ugyanúgy tömött, mint a hátlap.

 

Egy dolog hiányzott nekem a táskából – bár páromnak nem, mások az igényeink – a hátlapon egy, a hátam felé eső, kisebb/nagyobb zseb, ahova a telefonomat tudnám rejteni. Az összes többibe lopás miatt nem merem, mivel enyhén paranoiás vagyok.

Összegzés

A Xiaomi Urban Lifestyle hátizsák igazán minőségi darab, kétség sem fér hozzá, hogy nagyon átgondolt, az apró részletek és a sok-sok kis rendező zseb jelenléte elsőosztályú. Egyértelműen kijelenthető, hogy az érte kért összeg a hátizsák tudásával arányban áll, ezt a szintű minőséget, anyaghasználatot meg kell fizetni, így csak ajánlani tudom mindenkinek, aki hasonló igényekkel keres a mindennapokhoz társat.

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték