Xiaomi vezetéknélküli autós töltő teszt – Emberek, a Holdra léptünk!

Xiaomi autós töltő

Az elsősorban a szellőzőrácsra tervezett Xiaomi autós töltő tesztelése izgalmasan kezdődött, hiszen a mai rácsdizájnoknak köszönhetően bizonyos típusokba nem lehet felszerelni, ezért a recept úgy indult, hogy végy egy kompatibilis kocsit. Ha egy töltő miatt nincs kedvetek új személygépjárművet venni, akkor se ijedjetek meg, mert egy kis trükkel megoldható, hogy bármilyen autóban gond nélkül használhassátok. És hogy megéri-e ez az egész, szállítási költséggel együtt 10.000 forintért? A válasz egyértelműen igen, hiszen közelségérzékelő szenzorral vértezték fel, így a tartókarok automatikus csukódása és nyitása amellett, hogy nagyon menő, egyszerűbb és biztonságosabb használatot nyújt.

A Xiaomi autós töltő kicsomagolása

Nincs karácsony, ezért igazából semmi nagy meglepetésre nem kell számítani. A fő elem természetesen a töltő, amin látszik, hogy nem a sarki fröccsöntőben készítették, nincsenek hézagok, és az üveg felülete is pont olyan, mint mikor először húzzátok le a fóliát az új telefon kijelzőjéről.

Emellett ott figyel az egység, amit a szivargyújtóba kell bedugni, és a kábel, aminek az egyik vége USB, a másik pedig Type-C. A dobozban van továbbá egy kiegészítő tartozék – lelövöm a poént -, amivel a szélvédőre lehet felragasztani az eszközt. A töltő beszerelése nem igényel műszaki diplomát, hamar összerakható.

Xiaomi, mint telefontartó

Miután megbukott egy Seat Ibizában és egy Ford Focus-ban is, mivel a rácsuk kialakítása ívelt és majdnem fedik egymást, a végén egy Seat Toledo és egy Mazda 3 győzött. A probléma az, hogy a két felfogatófog rövid és nem hajlik, ezért tényleg csak egyenes rácsra lehet felcsíptetni.

A nehéz indulás után kárpótolt a töltő, mivel mind kinézetre, mind használati élményre hozta azt, amire érdemes költeni. A bekapcsolása után derült ki az, amit megszavaztunk azóta az egyik legmenőbb dolognak ebben a kategóriában. A töltő bal oldalán található egy szenzor, ami közeli mozgást érzékelve robotikus, sci-fi hanggal nyitja a tartókarokat, majd körülbelül 2 másodperc elteltével magától csukódik, így egy kézzel is be tudtam tenni a telefont, és ez a kivételkor sem okozott problémát. Az elején rövidnek éreztem ezt az időt, de 1 perc gyakorlás után simán ment.

Xiaomi, mint töltő

Az eszköz szépsége abban rejlik, hogy képes a vezetéknélküli töltésre, így ha a telefonotok vevő erre, akkor egy nagyon komplett kis eszközt kaptok. A 20 W-os töltéssel az én mobilom 20 százalék életerőt szedett össze 45 perc alatt, ami az otthoni, eredeti vezetékes charger-höz képest kevés, viszont ha azt nézem, hogy egy kis dugóban szenvedés alatt is mennyit dobhatok az üzemidején, akkor jó.

Hétvégi, kisvárosi gyors bevásárláskor, amikor ki-be ugráltam a kocsiból a zöldséges, a Penny, a cukrászda és a dohánybolt előtt, akkor a telefonomat az autóban hagytam, így akkor is szedte fel a naftát, amikor a motor nem járt, bár ez autónként eltér, hogy képes-e ilyenkor is áramot leadni a szivargyújtó aljzata. Külön öröm, hogy sem az eszköz, sem a mobilom nem forrt fel, ez valószínűleg a tartó hátulján kialakított ventilátornyílásnak köszönhető, aminek munka közben olyan a hangja, mint egy kisebb laptop alap hűtési zaja. Menet közben a motorhang simán elnyomja, ezért egyáltalán nem volt zavaró.

Xiaomi autós töltő

Ne aggódjatok, a kütyü nem zárja ki azokat az élvezetből, akiknek nem képes vezetéknélküli töltésre a mobiljuk, hiszen kialakításából adódóan támogatja a hagyományos aksipumpálást is. A szivargyújtóba dugható egységen két USB kimenet van, az egyik a tartó áramellátását biztosítja, a másikba pedig bedughattok bármilyen más kábelt. Magán a töltőn is hagytak egy olyan lyukat, ahol bevezethetitek a zsinór másik végét a telefonhoz, így trükközés és kábeltörés nélkül használhatja bárki.

A kiegészítő, hogy minden kocsiba passzoljon

A tartozékoknál már említettem azt az elemet, amivel a szélvédőre ragaszthatjátok fel, így nem probléma, ha a szellőzőráccsal nem kompatibilis, akkor is használhatjátok. Mivel a Toledo-t csak kölcsönbe kaptam, de a saját autómban is szerettem volna használni a tartót, ezért felragasztottam a szélvédőre. Bevallom őszintén, én azért több okból is a rácsra felszerelhetőséget támogatom.

A kép egy Mazda 3-ban készült.

Az első és legfontosabb a mobilitás, hiszen mivel több kocsit is használok, ezért szerettem volna mindig magammal vinni és az adott gépjárműbe beszerelni. Ez sajnos nem lehetséges, mivel a ragasztós felület nem bírná ki az állandó fel- és leszerelést, ezt igazán megoldhatták volna egy tappancsos verzióval.

A másik ok, amiért inkább a műszerfalra szereltem volna, az a biztonság. Szívem szerint a szélvédő bal oldalára ragasztottam volna fel, hogy ne csináljon akkora holtteret, de nem tudtam hova elvezetni a kábelt, így a visszapillantó tükör alá kellett tennem.

Összegzés

A Xiaomi autós töltő mind külsőre, mind belsőre hibátlan, egyetlen kivetnivalója a felfogatása, de ha mindig ugyanazt az autót használjátok, akkor ez sem okozhat problémát. Kifejezetten tetszik, hogy azokra is gondoltak, akiknek nem képes a telefonjuk vezetéknélküli töltésre. 10.000 forintba kerül szállítási költséggel együtt a YRWFCDE kuponkóddal, ami bár magasabb a többi autós töltőéhez képest, de jóval szebb és többet is tud.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány