Xiaomi SWDK KC301 atkaeltávolító – Egészség olcsóbban újratöltve

Xiaomi SWDK KC301

Emlékeztek még a Xiaomi SWDK KC101 atkaeltávolító tesztünkre? Ha esetleg nem, akkor olvassátok el, mielőtt vettek egy pillantást a vezetékes verzióra, az SWDK KC301 atkaeltávolítóra. Az egyik különbséget már le is írtam, a másik viszont az árban keresendő, ez a variáns ugyanis durván 17.000 forinttal olcsóbb, mint a vezetéknélküli, így már 24.000 Ft-ért hazavihetitek EU Priority áfa- és vámmentes szállítás mellett.

Aki esetleg nem tudná, mire jó egy atkaeltávolító, annak gyorsan összefoglalom a lényeget: a házipor allergia fő összetevőit – a port és a háziporatkát – távolítja el különböző drapéria anyagokból. Ezek jellemzően a szőnyegek, az ágy, a kanapé, a fotelek, ülőgarnitúra és hasonló bútordarabok.

Meg lennétek lepve, mi minden ki tud jönni belőlük, én sem hittem el, amíg ki nem próbáltam. Az új vezetéknélküli porszívók – mint a Xiaomi Roidmi F8 – rendelkeznek ilyen atkaeltávolító motoros fejekkel, azonban ezek kizárólag a szívóerejüket és a mechanikus forgómozgást használják ennek a tevékenységnek az elvégzéséhez.

A Xiaomi SWDK KC101 és KC301 azonban három különböző módszert is bevet:

  • mechanikai tisztítás: két rezgőpaddal ütögeti és fellazítja az anyagban megbújó port
  • szívóerő: a hagyományos porszívóhatással felszippantja tartályába az oda nem illő dolgoka
  • UV fény: fertőtlenít, megöli a kórokozókat

A Xiaomi SWDK KC301 csak annyiban tér el az általunk is tesztelt berendezéstől, hogy nincs beépített akkumulátora, hanem egy dugvilla jön ki a testből, na meg egy kábel, amivel az áramforráshoz kell csatlakoztatnunk. Ez persze egyben valamennyire korlátozza a használhatóságot is, hiszen kénytelenek vagyunk a kábelhossz limitáló hatását elszenvedni, vagyis ameddig elér, addig tudunk takarítani, vagy elkezdünk elosztókat használni.

Természetesen a töltő sem a csomag része, hiszen nincs mit feltöltenünk vele, így viszont majdnem az eszköz költéségnek a felét megspórolhatjuk, ami nagyjából 17.000 forintot jelent, ezért a különbözetért szerintem már vállalhatóak a fenti kompromisszumok, különösen akkor, ha beteg családtagjaink életét könnyíthetjük meg vele.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!!