Xiaomi Scale 2.0 okosmérleg 7.000 Ft-ért – #fosolcsó

Xiaomi Scale 2.0

Aliexpressen – hol máshol – megtaláltam a legolcsóbb Xiaomi Scale 2.0 okosmérleget, ami itthon 12.000 Ft körül kapható, így a 7 rongy durván félár, és ebben már benne van a szállítás is. Ráadásul zsír új a cucc, BT 5.0 szabvány segítségével appból monitorozhatjuk súlyunkat, van baba módja is és még jól is néz ki. Ja, és természetesen vámhatár alá esik az érte kért összeg.

Xiaomi Scale 2.0

Régóta akartam venni egy okosmérleget otthonra, egyben kihajítani a régi, pontatlan, a random generátorok erejével operáló szerkezetet. Plusz ha már ráállok, rázavarom a többi családtagomat is, és szépen mindenkinek eltárolom a súlyát, szóval igazi csoportos mókává alakítható a dolog. Csakhogy Magyarországon – már amikor az új eszköz elérhető és nem az előző generációt akarják ránkmelegíteni – lényegesen drágább, miért ne venném meg külföldről?

Mit is tud ez a remek eszköz? Értelemszerűen megméri a súlyunkat, amelyet eltárol a Xiaomi MiFit applikációban, illetve képes a használóit automatikusan azonosítani különböző tulajdonságok alapján. Megmondja, milyen a balanszunk, mennyi a BMI indexünk, képes „baby” módra, amikor a kézben tartott dolgok súlyát külön meghatározza, ez kisbabák mérésére tökéletes.

Összesen 16 különböző személyt képes megkülönböztetni, szóval kisebb klánok is használhatják. A méréstartomány 100 grammtól 150 kilogrammig terjed, ami kellően széles ahhoz, hogy szinte mindenki használhassa. A Mi Band 3 remekül kiegészíti, hiszen az általa eltárolt adatokkal – megtett lépések száma, elégetett kalória, testtömeg index változás – összevethetjük a mérlegen is látható eredményeket.

A 6.900 forintos árnál sehol nem találtam alacsonyabbat, a Banggoodon is dupla ennyibe kerül – persze van más alternatíva -, viszont akinek a fenti eszköz mégsem tetszene, annak a házon belüli konkurenciát, a Xiaomi Yunmai 2-t ajánlom, némileg drágábban, de EU Priority line szállítással.