Xiaomi Roidmi vezetéknélküli porszívó – A Dysonok nyomában

Xiaomi Roidmi vezetéknélküli porszívó

A Xiaomi Roidmi vezetéknélküli porszívó egy tömegfinanszírozású dolog, amit a kínai Apple már nem először süt el. Egyrészt, mert van ilyesmire igény, másrészt mert – hogy egy szokásos közhellyel éljek – a porszívók Mercedese, a Dyson még mindig 100.000 forint körül kezdődik, de a csúcs valahol a duplájánál végződik. A durva árazás alá pedig jellemzően csúnyán bemennek a kínaiak, miközben egy csomó új funkciót préselnek be a termékeikbe.

A Roidmi porszívó az általunk is nagyon kedvelt – és általam 3 hónapja használt – Dibea C17-hez hasonló termék lesz, de nagyjából olyan relációban, mint ahogy az iLife termékek viszonyulnak a Xiaomi Mi robothoz, szóval a két eszköz között egy Rám szakadék méretű lyuk tátong. Vagyis a Xioami termékei jellemzően funkcionalitásban jelentősen a többi versenytárs alatt, árazásban pedig a vezető konkurenseknél olcsóbban állítanak elő applikáció alapú eszközöket.

A Roidmi szoftverezettsége és statisztikai modulja valószínűleg rendkívül hasonló lesz a Mi Robot és a Roborock S50-hez, vagyis a Mi Home appon keresztül mindenről információt fogunk kapni, legyen az a tisztítás ideje vagy a szűrők cseréje, amiből kapásból 4 db HEPA típusú dolgozik az eszközben. A legkisebb részecskéket is begyűjti, hogy minél nagyobb legyen a tisztítási hatékonyság, amit akár 55 percen keresztül is megtehetünk, ez az eddigi termékeknél mintegy 15 perccel hosszabb.

A 2500 mAh kapacitású akkumulátort 2,5 óra alatt tölthetjük fel, ami mintegy fele a Dibea C17-nek, vagyis nagyon sok tekintetben túlmutat rajta, pedig az is kiváló készülék.  Természetesen a légáram kialakításáért az elektromos forgófej felel, ahogy minden komolyabb vezetéknélküli porszívó szívóteljesítménye ezen alapul. A termékhez ráadásul 6 különböző tisztítófej is ját, így elég széles körben variálhatjuk a felhasználási módot.

A leírások alapján takaríthatunk parkettát és laminált padlót, szőnyeget, a spéci fejjel sarkokat és szegélylécet, kárpitot, autót, amihez egy flexibilis cső társul. Ami viszont hölgyek, idősek és fiatalok számára is vonzóvá teheti a terméket, az a csekély, mindössze 1,5 kilogrammos súly. Így akár a szekrény tetejét vagy a polcokat is könnyedén takaríthatjuk vele. A fenti sorokból kiviláglik, hogy egy meglehetősen ígéretes termékről van szó, nagyon várjuk a konkrét adatokat, és azonnal jelezzük, ha beárazták a készüléket.