Xiaomi Roidmi F8 atkaeltávolító teszt – Atkampec

Xiaomi Roidmi F8 atkaeltávolító

Már korábban írtam a szerintem legjobb vezetéknélküli porszívóról, de akkor még nem állt rendelkezésre egy olyan remek kiegészítő, mint a Xiaomi Roidmi F8 atkaeltávolító fej. Ezzel könnyedén felvehetjük a háziporatkák ellen a harcot, így ezt minden allergiás és asztmás – ahogyan én magam is – értékelni fogja.

Xiaomi Roidmi F8 atkaeltávolító: mit is csinál ez a kütyü?

Az atkaeltávolító fejhez kell rendelkeznünk egy Xiaomi Roidmi F8 vezetéknélküli porszívóval, amiről már írtam korábban cikket, amit itt olvashattok. Én magam is birtoklok egy ilyen készüléket, és már vagy fél éve nagy megelégedéssel használom, leszámítva azokat az időszakokat, amikor valamelyik ismerősöm kölcsönkéri, mert nem hiszik el, mekkora király a cucc. Megnéztem a konkurenciát, és egyáltalán nem ájultam el, szerintem kevés a jó alternatíva.

Alapvetően azért vettem, hogy kiváltsam a hagyományos porszívómat, ami meg is történt. És ha már egy ilyen frankó termék büszke tulajdonosa vagyok, akkor megnéztem, milyen kiegészítőkkel „pimpelhetem” fel. A motor brutális ereje a megfelelő kiegészítőkkel arra is alkalmassá teszi, hogy az autómat és a szőnyegeimet is kipucoljam.

Plusz az is eszembe jutott, hogy minek vigyem el félévenként a tisztítóba kipucoltatni 5.000 forintért a szőnyeget, amikor ez is elég jól takarít. Végigmegyek a hagyományos csőrrel minden takarításkor, néha pedig előkapom a Xiaomi Roidmi F8 atkaeltávolító fejet, ami kiszedi, amit ki kell, és máris spóroltam egy tízest. Persze a kávéfoltot nem szedi ki, de ha nem kell vegytisztítás ez is tökéletesen jó.

Az atkaeltávolító vég nagyon hasonlít a gyárihoz, csak ez kisebb, szintén forgókefés, de agresszívebben rezgeti a felületeket, így fellazítva a port és eltávolítva mindazt, ami nem oda való. A trükk az, hogy ez gyorsabban forog, illetve a nylon szőröket helyenként szilikon betétek szakítják meg, ezek ütlegelik az atkák élőhelyét, ami a szőnyeg, az ágyunk vagy a kanapénk.

Mivel nekem asztmám és porallergiám is van, így hatványozottan oda kell figyelnem az ilyesmire. Bár az asztmások egyik mentsvára az, hogy felnőtt korra sokszor tünetmentessé válnak, azért nem jó ezzel játszani, inkább toljuk át a drapériákat a Xiaomi Roidmi F8 atkaeltávolító fejjel.

Nekem az vált be, amikor száliránnyal szemben mozgatom a készüléket – ez szőnyegnél viszonylag egyszerű -, ilyenkor a leghatékonyabb, de ha kellően rányomjuk az anyagra, akkor látjuk is, hogy már merre jártunk, focipályaszerűen „átrajzolhatjuk” a szőttest. Az elején van egy kis átlátszó takaróműanyag, amit 30 fokban forgathatunk, ez határozza meg, milyen szögben áll majd a fej.

Többször kérdeztétek már, miért kell ekkora szívóerő, miért nem elég mondjuk a Pooda vagy a Dibea C17 ereje. Nos, az is elég, attól függően, hogy mire akarjuk használni. Mivel a Xiaomi Roidmi F8 legalább olyan, ha nem erősebb, mint a Dyson eszközök, ezért ezek effektíven kiszednek mindent a szőnyegből, leszámítva a kávéfoltot. Ez 18,5 kPa szívóerőt jelent nagyobb fokozaton, ami azért durva, én élőben is éreztem a teljesítménykülönbséget az olcsóbb eszközökhöz képest.

Természetesen a minősége és a dizájnja egyezik a Xiaomi Roidmi F8 többi elemével, vagyis nem lóg ki az összképből. A keféje könnyedén eltávolítható, így a pucoválást is nagyon egyszerű megejteni.

Xiaomi Roidmi F8 atkaeltávolító fej vagy Xiaomi SWDK kell nekem?

Ez attól függ, hogy jelenleg mivel rendelkezünk. Ha már van egy Xiaomi Roidmi F8 vezetéknélküli porszívónk, tökéletesen fölösleges vennünk egy SWDK-t mellé, amiről itt olvashatjátok a tesztet. Egyrészt ez sokkal olcsóbb, másrészt meg, ha nem szenvedünk nagyon a feljebb említett két betegség tüneteitől, akkor általános pucoválásra ez is tökéletesen megfelelő.

A Xiaomi SWDK annyival tud többet, hogy egy profillal ütlegeli is az anyagot, miközben UV fénnyel semlegesíti a bacikat. Én szerencsére már nem érzem a különbséget, de aki súlyosan beteg, annak helyében inkább az SWDK-t választanám, hiszen az egy céleszköz, és azok egy fokkal mindig hatékonyabbak.

Szerencsére mindkét termék nagyon sok bőrmorzsalékot szed ki az anyagból, az okosok azt mondják, ezt meg kell gyújtani, és ha éghető, akkor bizony az szerves hulladék. Elég undorító eljárás, de szerintem lesz elég kíváncsi, vállalkozó szellemű olvasó, aki úgyis kipróbálja.

Összegzés

A látható végeredmény ugyanaz a Xiaomi Roidmi F8 atkaeltávolító fej esetében, mint a Xiaomi SWDK-nál, finom, nagyon kis szemcséjű por. Bár tesztalanyunk nem operál UV fénnyel, ez is rezgéssel lazítja fal az anyagot, véleményem szerint hasonló hatékonysággal dolgozva. Akinek van már Roidmi F8-a, nyugodtan vegyen egyet, és lepődjön meg a takarítás végén, hogy mennyi mindent eltávolítanak ezek az eszközök.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!