Xiaomi ROIDMI 3S International – Bulikocsi Kínából

ROIDMI

Megjelent a Xiaomi ROIDMI 3S nemzetközi verziója, az autósok nagy örömére. Az elődjei – főleg kompatibilitási – problémáit orvosoló trónörökös új verziója a GearBesten kezdi el uralkodását. Az eszköz 2 USB porttal, FM transmitterrel, 4.2-es Bluetooth chippel és 3,4 amperes gyorstöltéssel is fel van szerelve, így minden igényt kielégít. A globális megjelenési ára mindössze 4.000 forint.

A ROIDMI transmitterek régóta az autósok kedvenc kütyüi, hiszen egy egyszerű, szivargyújtóba dugott eszközzel a Bluetooth-on hozzákapcsolt eszköz – jellemzően telefon – hangját ki tudjuk küldeni az FM rádióra. Ez azt jelenti, hogy régebbi autókban is – ahol nincs USB, AUX vagy Bluetooth csatlakozási lehetőség – könnyedén hallgathatjuk a saját zenénket. Ráadásul egy dupla USB portos autós töltőt is kapunk egy eszközben.

A korábbi ROIDMI eszközöknek egy nagy problémája volt: az inkompatibilitás. A szivargyújtó csatlakozók nem egységesek, így sok – jellemzően német – kocsiban nem lehetett őket használni. A gyártó a 3S-ben már minden autóra kiterjedő támogatást kínál az új konstrukciónak köszönhetően, és természetesen továbbra is kompatibilis Android és iOS rendszerekkel.

ROIDMI

Az FM frekvenciát szabadon állíthatjuk be a telefonos alkalmazásból, így nem lesz gond a helyi rádiók zavarkeltésével. A mikrofon viszont lekerült az új verzióról, valószínűleg azért, mert a 2S esetében nem működött túl jól, mivel messze volt a beszélőtől.

A két USB port egyenként 2,4 amper áramot is képes leadni, a kettőt együtt használva 3,4 amper a maximum, így a nagy sebességű töltés adott. A portok magasszintű védelemmel vannak ellátva, így vigyáznak a rádugott készülékekre és magukra is. A telefonos applikáció segítségével monitorozhatjuk az autó aksifeszültségét is, alacsony érték esetén piros fénnyel és erős hanggal jelez. A portok RGB háttérvilágítása szintén az appból állítható.

A ROIDMI 3S a kompatibilitás bajnoka, a mikrofonon kívül minden földi jót megtartott az elődmodellből, amikért annyira szerettük, és az új konstrukciónak köszönhetően már bármilyen autóban használható. Mindössze 4.000 forintos árával kiemelten ajánlott vételnek tartjuk.