Xiaomi Redmi 6A, Lenovo, Doogee – Okostelefonok 30.000 forint alatt

Xiaomi Redmi 6A

Xiaomi Redmi 6A, Oukitel C8, Doogee X5 Max. Csak pár név a listából, ami azt bizonyítja, hogy nem feltétlenül kell 100.000 forintot fizetnünk egy működőképes okostelefonért. Bár az alacsony árért cserébe le kell csippenteni egy kicsit a készülék tudásából, de másodlagos eszköznek, gyerekek számára vagy munkás telefonnak kiváló választás lehet. Akinek nincs kedve egész nap díszpárnán hordoznia az akár 400.000 forintos készülékét, de mégis szeretne egy használható okostelót, az most figyeljen.

Xiaomi Redmi 6A

5,45 colos kijelzője 1.440×720 pixel felbontású, ami kissé darabos érzetet kelt, de ezért az árért cserébe ennyit igazán feláldozhatunk a minőség oltárán. Alsó-középkategóriás, négymagos MTK6762M processzor, 2 GB RAM és 16 GB ROM segít ellátni a telefon mindennnapos teendőit. Népszerű MIUI 9.0-s rendszer fut rajta, így biztosan elkerülhetőek a szoftveres bugok, ami az olcsó telefonok rákfenéje szokott lenni. A szenzorokat nem spórolták ki, van giroszkóp, iránytű, gyorsulásmérő, továbbá GPS, duál SIM, B20, Bluetooth 4.1 is szerepel a listán. Hátul 13 Megapixel, elöl pedig 5 MP felel az események dokumentálásáért. 3.000 mAh-s akkumulátora tesztünkön 2 napig is életben tartotta a készüléke.

30.000 forintot kérnek a Redmi 6A készülékért, Netherlands Registered PDM szállítási móddal további áfa- vagy vámköltséggel sem kell számolnunk.

Lenovo K5 Play

A Lenovo valószínűleg legolcsóbb telefonja a K5, de ismert márkaként reménykedhetünk abban, hogy a “nevenincs” készülékekkel ellentétben jobb minőséget és biztosabb rendszert kapunk. Kijelzője 5,7 colos, felbontása 1.440×720 pixel. A jelenlegi csúcskategóriás Snapdragon processzorok kistestvére, egy 430-as található benne, 3 GB RAM és 32 GB memória társaságában. Android 8.0 fut rajta, érzékelők szempontjából az ujjlenyomat-olvasó a legkiemelkedőbb, ezen felül Bluetooh 4.2, B20 és duál SIM sem maradt ki a sorból. A GPS ismeri az A-GPS, Glonass és Beidou műholdakat is, ezzel garantálva a pontosabb helymeghatározást. Hátul 13+2 MP-es, elöl 8 Megapixeles kamera kapott helyet.

31.000 forintba kerül, lehetőségünk van szerencsére Netherlands Registered PDM szállítási móddal kérni, megspórolva ezzel a további költségeket. Bónusz: fekete és arany színben is megrendelhetjük a készüléket.

Oukitel C8

Színválasztás terén merészebbeknek készült az Oukitel készüléke. 5,5 colos hajlított kijelzője 1.280×640 pixel felbontású, így listánkon a harmadik telefonnál már leszűrhető, hogy az egyik spórolási terület a fejlesztők számára a kijelző. 2 GB RAM és 16 GB háttértár lapul meg a szivárvány különböző színeiben kapható házban. Android 7.0-s rendszer, GPS, Bluetotth 4.0, duál SIM, sőt, ujjlenyomat-olvasó is van, viszont B20 nincs, ezt érdemes figyelembe vennie annak, aki nem nagyvárosban él. Hátlapján 8, elején 2 Megapixeles kamera található.

20.000 forintba kerül kedvezményesen, EU Priority Line-nal pedig áfa és vám miatt sem kell aggódnunk.

Ha valaki szíve mégis inkább a jobb képernyőfelbontás vagy a több RAM felé húz, de nem akar sokkal többet fizetni érte, annak a Xiaomi Redmi 6, Redmi Note 7 vagy a Redmi S2 jó választás lehet. Aki pedig inkább az elnyűhetetlenségre menne rá, annak a strapatelefonok között érdemes körülnéznie.