Xiaomi Mijia Mini Smart 3 elosztó teszt – Az univerzális megoldás

A Xiaomi Mijia Mini Smart 3 elosztó ügyes kis eszköz, ugyanis szinte bármit csatlakoztathatunk hozzá, teljesen mindegy, hogy azon EU vagy kínai dugvilla van. Három darab hagyományos és ugyanennyi USB ketyerét aggathatunk rá, a beépített védelem pedig igyekszik megóvni minket a balesetektől. Gondoltak a gyermekekre is, ugyanis elég nehéz belenyúlni, takarólemez védi a bemenetet. Az ára szerintem baráti, hiszen univerzális eszközről van szó. Fekete és fehér színben egyaránt megvásárolható, 6.000 Ft-ba kerül, emiatt az áfafizetéstől sem kell tartani.

Xiaomi Mijia Mini Smart 3 elosztó – Kivételesen nem okos

A Xiaomi Mijia Mini Smart 3 elosztó a gyártótól megszokott minimalista, elegáns dobozban érkezett, amin minden hasznos infót megtaláltam. Például azt, hogy 1,8 méteres a kábele, 2500 wattig terhelhető (10 A), az USB-s oldal pedig 15 wattig. Az angol nyelvű leírást itt találjátok, ugyanis csak kínai papírt mellékeltek a dobozban. A rajta lévő QR kóddal ne foglalkozzatok, egy oldalra visz, ami utána a WeChat letöltésére kér.

Filigrán kis elosztó vigyorgott rám, szeretem ezt a fajta modernséget, ráadásul picike, 225x42x26 mm-es. Az alján négy darab gumiláb segíti a stabilitást, ezek mögött bújnak meg a csavarok, ha esetleg valaki szeretné szétszedni. Sajnos a kábel kínai csatlakozós, tehát átszereléssel kell kezdenünk vagy átalakító beszerzésével. Én az első opciót javaslom, körülbelül 6-800 Ft-ból kapunk jó minőségű, szerelhető EU dugvillát bármelyik barkácsboltban.

Azt már most szeretném leszögezni, hogy a földelést elfelejtheti mindenki EU villa esetén. A bekapcsolás egy nagyon határozott mozdulattal működtethető billenőkapcsolóval kivitelezhető, melyben egy rejtett LED található, ez jelzi, ha sikerült a művelet.

A Xiaomi Mijia Mini Smart 3 elosztó a nevével ellentétben nem okos, pontosabban nem olyan értelemben, ahogyan az beivódott a köztudatba. Hálózaton keresztül nem tudjuk elérni, vezérelni, beállítani, szóval a “hagyományos” okosfunkciókat nem birtokolja. Van azonban beépített védelem, ami miatt “smart” lett a kicsike, hiszen túlfeszültségvédelemmel látták el, ráadásul gyermekeink közelében is biztonsággal elhelyezhetjük.

Kipróbáltam, nagyon nehéz benyúlni, mert nem elég csak az egyik oldalt piszkálni, egyszerre kell tolni mindkét bemenetet, ráadásul az is féloldalas, tehát rendesen bűvészkedni kell, ha be akarok piszkálni a “rázós” területre. A Xiaomitól már megszoktuk, hogy megkeresik az adott terület egyik specialistáját, most sem volt ez másként. Az elosztót a Joemex Electric segített megalkotni nekik. A borítás 750 fokig viseli el a hőt, ezt tesztelni nem tudtam, remélem, hogy soha nem is lesz rá szükség.

Sajnos gyorstölteni nem tud az USB-n keresztül, bár ez csak akkor hátrány, ha nagyon kevés időnk van, egyébként sokkal kíméletesebb a lassútöltés. Ami annyira nem is lassú, ha egy portot igénylünk, 5 voltot és 2 ampert ad le, a három USB-re pedig összesen 3,1 amper jut, ebből jött ki a 15 wattos terhelhetőség.

Összegzés

A tesztidőszak alatt nálam hibátlanul tette a dolgát, pedig bőven kötöttem rá fogyasztót a mikrótól elkezdve a vízforralón át mindenféle USB-s eszközig. Tetszett, hogy univerzális, azaz szinte bármilyen dugaljt fogad, tehát csomó átalakítót lehet vele megspórolni, egy utazós szettbe például ideális választás.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

Sajnos kínai régiós verzió, ezért egy EU átalakító vagy egy dugvilla szerelés mindenképp szükséges a használatához, és a kialakítása miatt földeletlen. Gyermekek közelében is használható, elég jó a védelme, szerintem a kisebbek biztosan nem fogják megfejteni működését. Az ára baráti, mindössze 6.000 Ft, ami miatt az áfafizetéstől sem kell tartani.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány