Xiaomi Mijia körkéses borotva teszt – Végre valami jó

A Xiaomi Mijia körkéses borotva nem az első, ami nálunk járt, viszont az első, amivel valóban pozitív élményeket szereztünk. Az előző modell a nagyon kicsi, utazósnak árult termék volt, ami nem körkésekkel rendelkezett, és gyakorlatilag használhatatlannak bizonyult. A mostani verziót már a Remingtonnal karöltve álmodta meg a gyártó, aminek a hatása érződik is. Majdnem tökéletes borotvát dobtak piacra, aminek még az árazásánál sem fogott vastagon a ceruza, hisz mindössze 13.000 forintba kerül.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

A Xiaomi Mijia körkéses borotva kicsomagolása

Hagyományos Xiaomi dobozban érkezik a termék, amin a Mijia logó van feltüntetve, illetve egy méretes kép az eszközről. A hátoldalán kiemelt műszaki jellemzőket láthatunk, de távol-keleti pálcikaírással, így a görbe európai írásjelekhez hozzászokott szemünk egyből lefordul a képletes bárszékről. Csak reménykedni tudtam, hogy egyszerű lesz a tesztalany használata, mert a használati utasítás is csak csingcsang nyelven érhető el.

 

A borotva nagyon kellemes tapintású, enyhén gumis műanyag bevonatú, ami taszítja a vizet. A fekete borítás megnyerő, igazi prémium burkolat. A géptesten négy LED jelez vissza, hogy éppen milyen működési fázisban van a borotva. Felülről lefelé: bekapcsolva, zárolva, tisztítás szükséges, töltésjelző.

 

A három körkés a leírás szerint a Sandvik cég gyártmánya, mely világelső a forgácsolástechnológiai szerszámok gyártásában, tehát ezzel a résszel nagy gond nem lehet. A feje minden irányban el tud egy kicsit elmozdulni, így tudja lekövetni az arc vonalát, és a három vágórész is képes bölcsőmozgást végezni.

 

Tisztítás esetén lepattintható a felső rész, amit az IPX7-es szintű védelemnek köszönhetően vízzel is végezhetünk.

Az alján található a csatlakozó, ami passzol a mellékelt dokkolóba. Ez USB-ről működik, amit kicsit sajnálok, mert nincsen a fürdőszobámban ilyen port a konnektoromon. A töltőállomás alja gumis, ezáltal jól megáll egy helyben, nem csúszkál. Kiegészítőnek még mellékeltek egy aranyos kis kefécskét is, amivel az utolsó szőrmaradványt is kipiszkálhatjuk az eszközből.

 

Az összeépítés minőségére nem lehet panasz, ahogy az anyaghasználat is elsőrendű. Az előző borotvához képest ez egy Lamborghini, első ránézésre inkább 20-30 ezer forintos darabnak néz ki.

 

A Xiaomi Mijia körkéses borotva tesztüzeme

Az első bekapcsolást akkor ejtettem meg, mikor már borotválkozni akartam, mert azon nyomban szerettem volna tapasztalatot szerezni vele. A zárolás funkció aktiválva volt, így a gomb hosszú nyomásával kellett feloldani. Ez a mód arra jó, hogy utazás közben a bőrönd legmélyén ne borotválja le a szöszös zoknijainkat.

Én a hagyományos Gillette pengére esküszöm, és nem is szeretem a száraz borotválást, pedig az elektromos eszközöknek ez egy nagy előnye. Tehát az első próbálkozásomat hab nélkül ejtettem meg, és az volt az érzésem, hogy nem is zavar a nedvesség hiánya. A művelet végéra azért kipirult az arcom, de egy kevés after shave megnyugtatta az érintett bőrfelületet. Az én arcszőrzetem elég erőteljes, saját magamat egy orángután és Tarzan keresztezésének nevezném, már ami a szőr mennyiségét és minőségét illeti. Ennek ellenére 90%-ban leszedte a makacs borostát.

Meg kell azért jegyezni, hogy a 3-4 napos szőrzet már próbára teszi az eszközt, és nem is jó vele dolgozni, de arra már inkább egy szakállvágót kell beszerezni. Két nap termését viszont elég simán legyalulta, de nem volt gyorsabb, mint a hagyományos borotválkozás. Sőt, ilyen hosszúságnál már ajánlott a hab használata, mert sokkal kellemesebb lesz az utóhatás.

A nedves használatnál gondoltam, hogy be fog jelezni az a LED, ami figyelmeztet, hogy tele van a tár, és ideje tisztogatni. Erre végül nem került sor, tehát megpróbáltam a motort kézzel leterhelni, de akkor sem jelzett be. Furcsa, de egyszer sem “szólt” nekem a készülék, hogy nem tud megmozdulni a dzsuvától. Természetesen minden borotválkozás után kitisztítottam, de azt hiszem, hogy ez hozzátartozik az alap higiéniához. Egyébként az IPX7 védelem miatt egyszerű csap alá tartással és ujjal tisztítással lehet ragyogóvá varázsolni.

Alapvetően nem gyorsabb vele a borotválkozás, de garantáltan nem vág meg, és a legeldugodtabb szőrszálat is el tudjuk vele tüntetni, ha igazán precízen használjuk. Egyszerűségében rejlik az előnye, ezt használni utazásokkor sokkal kényelmesebb, mint egy manuális eszközzel bajlódni.

Az arcomat jobban meggyötörte, mint a saját Gillette pengém, de nem volt vészes, tíz perc alatt el is múlt a bőrpír, és egyszer sem tudott megvágni, pedig a hagyományossal olykor azért megesik. Tehát biztonságos és egyszerű használni.

A hozzá adott dokkoló segítségével tudjuk tölteni, és körülbelül két óra alatt meg is van a művelet teljes lemerülés után. Körülbelül 70 percet tud üzemelni egy teli aksival, nekem az körülbelül 17 alkalom, ami elég impozáns szám. Ez azt jelenti, hogy egy átlagos hosszúságú utazásra nem kell magunkkal vinni a töltőegységet.

 

Összegzés

Kifejezetten tetszett a Xiaomi körkéses borotvája, látszik rajta, hogy a hasonló eszközök gyártásában jártas Remingtonnal közösen alkották meg. Aki szereti az elektromos borotvákat, és bírja a bőre, annak biztosan tetszeni fog a készülék. Nekem is ellopta a szívemet, mert nagyon egyszerű a használata, és érzésre sokkal gyorsabb a művelet, mint a valóságban. Próbáltam már itthon forgalmazott elektromos vackokat, de 13.000 forintért, mint amennyibe ez kerül, csak gagyit lehet kapni. Ezt figyelembe véve, kiemelkedően jó Xiaomi terméket ismertem meg ebben a borotvában.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték