Xiaomi Mijia 2 futócipő teszt – Nem szép ember, de gavallér

A tavasz örömére több Xiaomi cipőt is rendeltünk Banggoodról, de sajnos csak egyet kaptunk meg, mégpedig egy olyat, amit nem is kértünk, ráadásul nem a kiválasztott méretben érkezett. Ezért kizárásos alapon hozzám került tesztre a Xiaomi Mijia 2, mivel mindenki másra nagy volt, nekem viszont pont nem jön be annyira sem a szín sem a kinézet, de ettől megpróbálok eltekinteni a teszt során.

Alapvetően nem vagyok oda a futócipők dizájnjáért, de a kollégák szerint a Mijia 2 kifejezetten jól néz ki a konkurenciához képest. Sokféle színben elérhető és hölgyek számára is van külön kollekció, így mindenki ki tudja választani a vérmérsékletének megfelelőt. A méretezése megegyezik a hazaival, mi 44-est kaptunk, és pont jó lett az ekkora méretű lábamra.

Minőségét tekintve nem lehet kifogásom, szépek az illesztések, jók az anyagok, elhiszem, hogy egy év múlva is cipő marad. A fűzőket különálló műanyag pálcikák tartják, ez a büszkén hirdetett “halszálka dizájn”, ami segít a láb megtámasztásában is. A bokánál gumis a vászon, így jól ráfeszül a lábunkra, stabilan tart futás közben. Nagyon jól szellőzik, egykerekűzés közben átfújt rajta a szél, ami nyáron kifejezetten jól fog jönni. Ennek hátránya, hogy nem vízálló és könnyen belemegy a por, de valamit valamiért.

Nagyon tetszett, hogy ilyen könnyű, egyáltalán nem fárasztó a hordása, szinte nem is éreztem, hogy rajtam van. Gondoltak a biztonságra is, a fűzőkön és a hátulján fényvisszaverő rétegek találhatók, így sötétben jobban észrevesznek minket az autósok és bringások.

Mivel elsősorban futáshoz való, egyértelmű, hogy a többrétegű talpszerkezet is a kényelmet szolgálja. A talpközépben EVA betét is található, ami a drágább cipők sajátja, és az ütéscsillapításért felel.

Voltam vele futni füvön, betonon és térkövön is, és nagyon kényelmes volt mindig. Utóbbi két felületen nem ajánlott egyébként a futás, mert nem nyelik el az energiát, ezért nekem mindig meg is fájdult a térdem, amikor a saját cipőmben próbálkoztam régebben. A Mijia 2-vel viszont nem tapasztaltam ilyet, tényleg hatékonyan csillapítja az ütéseket. A halszálka dizájn és az egyéb merevítések nagyon stabilan tartják a lábat, főleg a bokát.  Ennek ellenére betonon való futáshoz nem ajánlom a Mijia cipőt, hiszen nem állítja a gyártó sem, hogy alkalmas lenne erre, oda speciális kialakítás kell.

Tapasztalataim alapján a sport mellett hétköznapi, utcai viseletnek is jó, ha bejön ez a dizájn, mivel nagyon kényelmes és jól tartja a lábat. Tisztítása is pofonegyszerű, hiszen mosógépben mosható.

Jelenleg 17.000 forintért kapható Banggoodon, amiben az áfamentes EU Priority Line szállítás is benne van. Nem túl olcsó tehát, ennyiért itthon is lehet hasonló darabokat kapni. Ha lejjebb menne kicsit az ára, simán 5 csillagot adnék, hiszen a cipő nagyon jó, csak az árazása nem annyira versenyképes. Addig is a Xiaomi fanok nyugodtan vegyék meg, 4 csillagot így is simán megérdemel.

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték