Háziasszony válogatás vol. 2 – Xiaomi Mijia 1S és Jimmy JV71, na meg a többiek

Elérkezett az idő, hogy újra a háztartással kapcsolatos termékek között nézzünk szét, ezért fogjuk ma bemutatni a Xiaomi Mijia 1S robotporszívót. Ezen kívül itt lesz velünk a méltán népszerű vezeték nélküli porszívó, a Xiaomi Jimmy JV71 is, mely talán a kategória legjobb ár-érték arányú terméke, de annak sem kell aggódnia, akit a porszívózás nem hoz lázba, ugyanis van három meglepetésünk is, melyből az egyiket hamarosan tesztelni fogjuk.

Xiaomi Mijia 1S robotporszívó

A Xiaomi híresen szarul nevezi el a termékeit, ahány piac, ahány webshop, annyi név. Bevallom, izzadtam az 1S név kapcsán, hogy ez most a Mi Robot vagy a Mi Robot 2. A megfejtésben ez a német fórum nyújtott segítséget. Az SDJQR03RR egy gen2 kínai verzió, ami China mainland beállítással fog csak működni a Mi Home appban, ez egyébként nem gond, szinte minden jó cuccot így lehet használni.

Arra érdemes figyelni, hogy ne keverjétek a kínai és európai régiós eszközöket, mert macerás együtt kezelni őket. A bs4Dtvdf kuponkóddal 122.000 Ft-ért vásárolható meg szállítással együtt. A Geekmaxi óriási előnye a többiekhez képest, hogy főleg németországi raktárból dolgozik, tehát áfamentesen vásárolhattok innen, illetve a garanciára is nagy hangsúlyt fektetnek. Lengyelországi szervizközpontot működtet a cég, elég ide visszaküldeni a hibás termékeket, ráadásul ha PayPallal fizettek, akkor ennek a költségét jó eséllyel a fizetési megoldást szállító cég állja.

A Xiaomi Mijia 1S tehát okosabb a Mi Robotnál, ugyanis halkabb, erősebb, takarékosabban bánik az akkumulátorral, és még hangvezérlésre is képest, tehát utódmodell, melyet nem a Roborock, hanem a Mijia gyárt a Xiaominak.

Xiaomi Jimmy JV71 vezeték nélkül porszívó

A Xiaomi Jimmy szériája a vezeték nélküli takarítógépeket foglalja magában, a JV71 pedig az egyik legjobb masina, amit ilyen célra vásárolni lehet. A kisebbik a JV51, amit imádtunk, aztán jött a jelen bekezdés tárgya, majd egymásnak is eresztettük őket, hiszen az ár-érték arány is rendkívül fontos. Az összehasonlító teszt lényege tulajdonképpen annyi, hogy mindkét modellel öröm a munka, de ha van rá keret, akkor a JV71-et érdemes megvenni.

A korábban kipróbált modellek kiválóra vizsgáztak, ám funkcionalitásban azért tudtunk volna még mit javítani rajtuk. Ezt a hiányosságot pótolja a Xiaomi Jimmy JV71, hiszen toldható, szétszedhető, dupla tartályos és még morzsaporszívóként is használható. A szívóteljesítménye és az ereje is kellően erős: 130 W és 18 kPa.

A JV71-gyel öröm a munka, ráadásul praktikus is, hiszen nagyjából 3 másodperc alatt kiemelhető az 1.150 grammos porszívórészt, hogy a nehezen megközelíthető helyeket is ki tudjuk takarítani.

Ki szoktuk emelni, hogy a gyengébbik nem és az idősek esetében ez milyen fontos, de igazából mindenkinek jól esik, ha a porszívózás nem ér fel egy súlyzós edzéssel. A 22XVFIZH kuponkóddal 73.500 Ft-ba kerül, ami atom jó ár, hiszen ebben már benne van a szállítás, illetve egy év garancia is. A németországi raktár miatt néhány nap alatt érkezik meg.

Xiaomi MiTU babakocsi

A babakocsi téma mindig nehéz kérdés volt, hiszen a 60.000-100.000 Ft között kapható modellek általában rossz minőségűek, a jó dolgok valahol 300.000 Ft környékén kezdődnek, ezért érdemes a használt darabok vagy az olcsó, de jó minőségű gépek között nézlődni.

Azt hiszem a Xiaomi MiTU a második csoportot erősíti, hiszen a PqFK6sZ4 kuponkóddal 63.500 Ft-ért vásárolható meg németországi raktárból, tehát áfafizetési kötelezettségünk sincs. A Xiaomi MiTU babakocsi kerekei nem túl nagyok, ezért nehezebb terepen nem lesz olyan komfortos, de a független kerékfelfüggesztés miatt valószínűleg még így is kényelmes a használata.

A másik előnye, hogy nagyon kicsire összehajtható, ráadásul alumínium vázas, szóval könnyű. Kék, rózsaszín és szürke színben tudjátok megvásárolni, úgyhogy nem lesz olyan anyuka, aki ne tudná kiválasztani a neki megfelelő modellt.

Phaewo körkefés takarítógép

A Phaewo körkefés takarítógép egy baromi érdekes szerkezet, bár a gyakorlati használatra azért kíváncsi lennék, de az elképzelés nem rossz. A lenti videó egész jól bemutatja a működését, meglepő hatékonysággal használható eszköz. A kíváncsiságom hamarosan kielégítésre kerül, ugyanis megkaparintottunk belőle egy példányt, így mi is nagyító alá tudjuk tenni.

Adnak hozzá csomó fejet, ami különböző felületeken használható, a gép pedig a beépített akkumulátor és egy motor segítségével forgatja a kefét. Olyasmi, mint egy polírozógép, pont van is hozzá autós fej.

A konyhától elkezdve a fürdőszobán át a padlóig, mindenhova jó. Előnye, hogy kicsi, ezért szinte bárhova elrejthető, a kábelekkel nem kell bajlódni és az ára sem vészes. A Phaewo kuponkóddal 27.500 Ft-ba kerül, ebben már a szállítás is benne van, szintén németországi raktárból szállítva.

HUAWEI Honor Band 4 okoskarkötő

Joggal kérdezhetitek, hogy mit keresett itt, azonban úgy gondoltam, hogy a gyors és hatékony takarítás mellé jól jöhet, hiszen rengeteg időt takaríthattok meg a fenti eszközökkel. Ezt a felszabadult időt érdemes sportolással tölteni, ebben pedig kiváló társ a Honor Band 4, ugyanis ez egy pulzusmérős okoskarkötő.

Pulzustartományos edzésekhez, például zsírégetés miatt, szuper megoldás, mert bár nem olyan pontos, mint egy mellkaspánt, viszonyítási pontnak tökéletes. A közel 1 colos, színes AMOLED kijelzőnél jobbra nincs is szükség, erről aztán tényleg könnyedén le lehet olvasni az adatokat.

Telefonhoz is csatlakoztatható, szóval láthatóak rajta az értesítéseink, monitorozza az alvást is, szóval sok mindent tud. Az üzemidő 7-14 nap körül alakul, ami jónak számít ebben a kategóriában, ahogyan az ára is, ugyanis a kPGSSAi9 kuponkóddal mindössze 14.200 Ft, amiben a szállítás is benne van. Szintén németországi raktárból küldik, egy év garanciával.