Szerszámok újratöltve – Milyen egy Xiaomi MIIIW készlet?

Xiaomi MIIIW

Folytatjuk az előzőleg már elkezdett szerszámtesztünket, olyan finomságokkal, mint a Xiaomi MIIIW készlete. A második adag ezen felül kisméretű fúrószárakat, racsnis készleteket, Drillpro termékeket is tartalmaz. Volt egy két igen kellemes szerszám, de persze néhány rettenet is. Most elmondjuk, melyiket érdemes beszerezni és melyiket kell nagyon messzire elkerülni. Az első részt itt találhatjátok.

Kamu Drillpro kisméretű fúró szett

Az 1-1,5-2-2,5-3 mm-es szettekben 10-10 db fúrószár található. Szemre kobaltszerű bevonatot kapott. Teszt közben is jól viselkedett, de nem kapott “simit”. A 2 mm-es fúrót sem könnyű eltörni, pedig merev anyagból van. Azért ha nagyon próbálkozunk, menni fog. Természetesen a Drillpro logót ezek csomagolásán sem fedeztük fel.

A szár belseje egységes, nem zárványos. Viszont a keménysége miatt szilánkosan törik. Szemüveg használata kötelező, mint minden kisméretű fúró használatánál.

Mindegyik fúró éles és egyenes, még a kicsik is. Ritkán használt méretek, de amikor kell, akkor nagyon, tehát ajánlom a beszerzésüket. Nyákgyártóknak, hobbielektronikásoknak jó szolgálatot tehetnek.

Jakemy JM-8127

Ott kezdeném, hogy a minőség nem indokolja a scratch matrica használatát ezen a terméken. Erőteljes kettősség jellemzi ezt a szettet, erre a legjobb példa maga a doboz. Például kapott rugós fedélnyitás segítőt és egy erős tolózárat, de nem lehet teljesen 90 fokig felnyitni a tetőt, ezért magától visszazáródik.

A szerszámokat több ponton, erősen fogja több olyan rideg műanyagfül, hogy alig lehet kiszedni a beltartalmat. A 4 mm-es biteket egy lágy gumirétegben helyezték el, ami nagyon jól tapad, túl jól is. A kis helyen folyamatosan összeszurkáltak a hegyek, mire kiszedtem egyet. Viszont a minőségére nem lehet panasz.

A csavarhúzó fogása kényelmes, rugalmas és merev toldó szárat is mellékeltek, különleges fejeket is tartalmaz és stabil a doboza, ami akasztót és csúszásgátló talpakat is kapott. Telefon, laptop és más elektronikai eszközöket szerelőknek a furcsaságai ellenére is ajánlom.

HAITI 46-db-os racsnis szett

Egyszerűen jellemezhető szett. Ugyanaz a minőség, amit a legolcsóbb helyeken megkap az ember. Kiemelni annyit lehet a javára, hogy tartós anyagból készültek a kiegészítői. Persze nagy terhelést így sem visel el.

A toldók és a racsnis kulcs belseje is lötyög. Olyanoknak ajánlom, akiknek nincs otthon semmilyen szerszámuk és néha-néha használnák egy meglazult csavar meghúzására. Ezzel a szettel több szerszámot igénylő munkákra lehet egyszerre beszerezni mindent, amellett olcsó is. Házibarkács kategória, de nem használhatatlan.

Xiaomi MIIIW ToolBox 

Ha azt hittétek, itt nem lesz Xiaomi, hát tévedtetek. Ha létezik ilyen, akkor ez az üzletemberek szerszám szettje. A Xiaomi MIIIW pontosan az a készlet, amire minden kezdő barkácsoló férfinak szüksége van. Az összes alapszerszámot tartalmazza, amelyek elegáns és erős kofferben érkeznek.

Az egész Xiaomi MIIIW nagyon átgondolt, például a szett minden eleme finoman jár. A kés – alias sniccer – fix trapézpengés, rugós kialakítású, jó fogású. A 30 cm-es mérőszalag autolock-os, kényelmes, kicsi. Az 515 grammos Xiaomi MIIIW kalapács megfelelő súlyú, kétoldalú és csúszásgátlós nyelű, kényelmes darab. A bit szett S2-es szerszámacél, tartós, szépen megmunkált.

A hozzá tartozó racsnis csavarhúzó finoman jár, könnyen, egy kézzel is váltható forgásirányú, a benne lévő ¼ colos szár kivehető. A gólyacsőrű ún. telefonfogót is kényelmes használni, jól fogazott és könnyű. A mini franciakulcs is hasonlóan jó fogású és 20 mm-ig nyitható. Az egész szettet rozsdagátló bevonattal látták el.

A Xiaomi MIIIW doboz fedelében helyet kapott egy zárható, hatrészes szortiment rész, amibe a kiszerelt csavarokat, alkatrészeket tudjuk elhelyezni. Az egész szett átgondolt, a szerszámok nagyon jó fogásúak, szinte már szépek. Minden férfinak tökéletes ajándék.

Drillpro lépcsősfúrók

A Drillpro 3 db-os, HSS-ből – ún. gyorsacél – készült szettjével kezdtem a tesztelést. A 4-12 mm, 4-20 mm, 4-32 mm-es piramisfúrók remek minőségűek. Nemcsak az anyaghasználat, de a csomagolás is eredetinek néz ki, és a tesztek is azt igazolták, hogy tényleg minőségi Drillpro termékekről van szó. Ezeket már használtam előtte egy műanyagablak kilyuggatására és kiválóan helyt álltak.

A gyors és nagymennyiségű forgácskihordási képesség erősen meglepett. Nem látszik rajtuk semmilyen kopás. Összeütve svédacélszerűen csilingelnek, ami a jó minőségű anyaghasználatot példázza. A bitszárban stabilan ülnek, központosan forognak.

Acélba nem volt szívem beengedni őket, amire az 1/4-es bit száruk sem teszi alkalmassá a fejeket. Ez a szett a szakemberek ládájában kiemelkedő helyet érdemel, mivel gyorsan tudunk vele fába, műanyagba, alumíniumba nagyátmérőjű furatokat készíteni. Ez a 3 fúró sokoldalúan és sokáig kiszolgálja a gazdáját, ha az rendelkezik minimális anyagismerettel. Korántsem házi barkács kategória, munkára is bátran ajánlom.

Kamu Drillpro műanyag dobozos lépcsősfúró

Ez a 4-20mm-es HSS Co – gyorsacél-kobaltötvözet – lépcsősfúró pontosan azt a minőséget hozza, amit az előző Drillpro termékeknél leírtam. Azoknál érzésre ridegebb, keményebb fém, tehát a kemény acél komolyabb kárt tud benne okozni, de puhább anyagokban használva hosszabb távon is éltartó marad. Az ¼ colos bitszárban stabilan, kotyogásmentesen ül.

Ez a fúró is profi szakemberek ládájába való, amellett, hogy barkács célokra is tökéletesen megfelel. Kezdőknek inkább a fenti háromdarabos készletet ajánlom a jobban kezelhető acél miatt. Bár itt sem tüntették fel a csomagoláson a Drillpro nevet, a minősége a szerszámnak rendben volt.

Gyöngyvászon tokos szett

Ne is vesztegessünk rá szót. Pontosan az a minőség, mint a zenkoló szett. Vegyetek Drillprot helyette!