Vezeték nélküli eszközök válogatása – Xiaomi Mi 4A router és a többiek

Lassan minden eszközünk vezeték nélküli lesz, ezért nem számít nagy újdonságnak, ha ilyen termékekből állítunk össze válogatást nektek. A Xiaomi Mi 4A router egy nagyon olcsó, mégis kellő tudással felvértezett megoldás azoknak, akik nem szeretnének óriási összegeket kidobni az ablakon. Mindössze 10.500 Ft-ba kerül, pedig 5 GHz-en is képes működni, a portjai pedig gigabitesek.

Xiaomi Mi 4A – gigabites router 10.500 Ft-ért

Több mint egy éve, óriási megelégedéssel használok egy Xiaomi Mi Router 3G-t, ami elődmodellnek tekinthető. Tökéletesen fut a gyári firmware-rel, a Mi Home-ból pár perc alatt beállítható minden fontos dolog. Aki többre vágyik, annak a Padavan custom fw. kínál megoldást, így gyakorlatilag egy háromszor-négyszer ennyibe kerülő, ASUS eszközt varázsolhatunk belőle.

Érdemes szétnézni, hogy 10.500 Ft-ért milyen hálózati eszközöket lehet itthon venni, maximum switch-ből kapni normális cuccot ennyiért. A cikk írásakor 36 napos uptime-nál járok (volt már 150 felett is), és biztosra veszem, hogy a Xiaomi Mi 4A is legalább ennyire stabil lesz.

Egyedüli megoldandó feladat, a sok ketyerét birtoklóknak, hogy csak 2 UTP kábelt fogad, de ezt könnyen lehet orvosolni, azonban a mai, kábelek nélküli világban ez nem akkora érvágás. A Xiaomi Mi 4A tehát tökéletes választás, több darab vásárlása esetén a Padavan-nal akár bridge módban is üzemelhetnek, így szuperül le lehet fedni WiFi-vel a hodályokat is. Létezik egy olcsóbb, gigabites LAN portot mellőző modell, azt az YRRouter kuponkóddal tudjátok megvásárolni 9.000 Ft-ért, ez áfahatár alatti összeg. A gigabites verziót pedig az YR4AGlobal kóddal vegyétek meg. EU átalakítót ne felejtsetek el beszerezni hozzá.

Xiaomi Haylou GT1

Manapság már az is Xiaomi, ami nem az. Én elfogadtam, hogy a Haylou GT1 is a Xiaomi égisze alatt keresi a boldogságot. Sok újdonságot nem tartogat, ez egy TWS fülhallgató, azaz vezeték nélküli, sztereó zenehallgatást tesz lehetővé, de természetesen headsetként is használható.

Az alábbi, angol nyelvű videót találtam róla, ez alapján nem rossz választás, főleg ha az árát nézem, ugyanis mindössze 7.000 Ft-ba kerül. Házon belül a Redmi AirDots lehet a konkurenciája.

310 mAh-s a bölcsőben lévő telep, úgyhogy 12 órás összesített üzemidővel lehet számolni. A zajszűrős Haylou GT1 hangminősége a netes vélemények szerint nagyon jó, ami a Xiaomit ismerve könnyen elképzelhető. A 10.000 Ft alatti árkategóriában nagyon jó cuccokat csinál a kínai cég, úgyhogy bátran megvehető ez a termék is. A kedvezményes árhoz használjátok az YRXMHL kódot.

Microwear L7 – okosóra vérnyomásmérővel és ECG-vel

A Microwear L7 egy kimondottan szép okosóra, mely annyira új, hogy a hivatalos weboldalon sem találni róla információt. PPG és ECG képes – magyarul egy EKG görbét rajzol ki -, szóval a ritka kivételek táborát erősíti a Microwear L7, ráadásul az alsó árkategóriában versenyez, így akinek ilyesmire fáj a foga, annak érdemes számításba vennie.

Ha ez nem lenne elég, akkor a vérnyomást is méri, de érdemes tájékoztató jelleggel tekinteni ezekre az adatokra, hiszen nem orvostechnikai eszközről beszélünk. A 300 mAh-s akkumulátorral 2-3 napos üzemidőre lehet számítani, a töltés pedig mindössze 2 órát vesz igénybe.

Kompakt méretűre sikerült a fémház, mindössze 10 mm vastag, láttunk már ennél ormótlanabb órát is, kevesebb funkcióval. Az IP67 szabványnak megfelelő Microwear L7-ből mindössze egyetlen dolgot hiányolok: a GPS-t.

Ha ezt is beépítették volna, még ennél is kecsegtetőbb ajánlat lenne, azonban az ECG és a vérnyomásmérés miatt szinte biztos, hogy nagyon sok embernek megfelelő lesz ebben a formában is. 13.500 Ft-ért nem sok hasonló eszközt találni, tehát ritkaságszámba megy az L7. Ehhez a bomba árhoz használjátok az YRL7MC kódot, és az EU Priority Line szolgáltatást válasszátok ki mellé.