Xiaomi Jimmy JW31 magasnyomású mosó teszt – Ha a mobilitás az álmod

A Xiaomi Jimmy JW31 vezeték nélküli magasnyomású mosó, egy szűk termékkategória egyik legjelesebb képviselője. Ez nemcsak a minőségben, hanem az árazásban is megmutatkozik, ugyanis németországi raktárból 46.000 Ft-ért juthattok hozzá a JW31HU kuponnal, de ebben már benne van a szállítás is. Az európai lokáció előnye, hogy nem kell rá heteket várni, illetve az áfát is megfizették a termék után. Tökéletes választás azoknak, akik sokszor, sok helyen szeretnének mosni, takarítani, esőztetni úgy, hogy víz- és áramforrás nem áll rendelkezésre.

A Xiaomi Jimmy JW31 kicsomagolása

Óriási kartondobozban érkezett meg hozzám a várva-várt termék, nem titok, hogy ezer éve kinéztem már magamnak, és az én unszolásomra rendeltük meg. A nagyon muris, olasz, papagájos videó után szinte biztosan tudtam, hogy remek cucc lesz, és szerencsére nem tévedtem nagyot.

Három fej jár hozzá:

  • egy mosószert felhordó,
  • egy fokozatmentesen állítható “lándzsa”,
  • illetve egy tekerhető fejű spriccelőt, amivel többféle módon tudtam porlasztani a vizet.

Mezei, 3/4 colos tömlőt csatlakoztathatunk hozzá, amúgy jár is mellé egy, ami nagyon ötletes, ugyanis ez segíti a vödrös használatot. Az egyik vége megy a JW31-be, a másik pedig a tartályba, amiben ráadásul van egy szűrő is, illetve egy csipesz, hogy véletlenül se húzzuk ki belőle, ne tudjon szárazon járni a szivattyú.

Szerencsére a töltő EU fejes, ezzel nem lesz plusz dolog, az akkumulátor pedig egy 12.500 mAh-s Li-ion telep, amit szerencsére külön is meg lehet vásárolni. Az egészet megfejelték egy nagyon jó minőségű, merev szegélyű, vízlepergető táskával, amiben nagyon helyesen extra helyet alakítottak ki az egyéb kiegészítőknek, mint például a mosószernek vagy a törlőrongynak.

A telepre visszatérve: ugyan sehol sem írják, de szerintem ésszel használva vízálló, ugyanis elég sok folyadék jutott rá a teszt közben, de ez teljesen normális egy mosó esetén. A töltöttséget egyébként a rajta lévő gomb megnyomásával olvashatjátok le. ECO üzemmódban 45 perc, maximális teljesítménnyel pedig 15 perc üzemidő áll rendelkezésre, ez elég egy autó teljes lemosásához, amennyiben nem extrém módon szennyezett. Ha úgy érzitek, hogy kettőre van szükségetek, akkor Xiaomi Jimmy B02 néven keressétek a tartalék áramforrást.

A Xiaomi Jimmy JW31 kicsomagolása

A Xiaomi Jimmy JW31 kezelése roppant egyszerű, elég ezt a sorrendet követni:

  • hozol egy vödör vizet,
  • csatlakoztatod az akkumulátort, illetve a slagot a JW31-hez,
  • belógatod a cső másik végét a vödörbe,
  • a biztosítógomb lenyomása után meg tudod húzni a ravaszt,
  • ha minden levegő távozott a rendszerből, akkor élvezheted a vízsugarat.

A tetején található még egy gomb, ez pedig a korábban beharangozott ECO módot aktiválja, ami csökkentett teljesítményt takar. Ez enyhén szennyeződött felületek esetén lehet megfelelő, illetve a mosószert is ezzel ajánlatos felhordani. Én nem vásároltam semmilyen spéci szert hozzá, egyszerűen mosogatószert töltöttem bele, vízzel hígítva.

A teljesítménye engem letaglózott, ugyanis sejtettem, hogy mire számíthatok, a Lidl-ben, időszakosan kapható, hasonló eszközzel ugyanis akadt némi tapasztalatom. Nos, az a közelében sincs ennek, egyszerű játékszer a JW31-hez képest, hiszen mindössze 5 literes tartálya van, ha jól emlékszem, hálózati vízre pedig nem köthető. A Xiaomi Jimmy JW31 180 wattos motorja óránként 180 liter vizet mozgat meg, tehát kimondottan takarékos, a nyomás pedig 2,2 MPa.

Ha extra erőre van szükség, akkor érdemes hálózati nyomásról indulni, így némileg erősebb vízsugárral lepi meg a felhasználóit a Xiaomi Jimmy JW31. A fejek cseréje rendkívül egyszerű, szépen összejelölték a toldatokat a testtel, ezért nem egyszerű elhibázni a csatlakoztatást.

A felhasználási módok tárháza gyakorlatilag végtelen, a kerti bútorok takarításától kezdve az autómosáson át a kerékpárfürdetésig mindenre használható. Egyedül az állatainkat nem hűtöttem a porlasztó funkcióval, mivel elég hideg volt a hétvége. A negyedórás üzemidő szerintem pont elég, ugyanis mindössze 2,5 óra alatt tele tudjuk pumpálni a telepet, de találtam hozzá itthon beszerezhető pótakkumulátort olcsón, úgyhogy ez a gond is letudva.

Összegzés

A Xiaomi Jimmy JW31 nem kifejezetten olcsó, ellenben a tudása, minősége és vélhetően a tartóssága is árkategórián felüli. Elég megnézni a Karcher OC 3-at, alig kevesebbért mennyire nevetséges ehhez képest. A JW31HU kuponkóddal egy kicsit azért lehet faragni a Jimmy árából, így 46.000 Ft-os akciós áron szerezhető be, ami magában foglalja a szállítást is. Egy kis lifehack: úgy tűnik, hogy a Hecht 000620B akkumulátora is jó a géphez, amit itthon 14.000 Ft-os áron tudtok megvásárolni, így a tartalék telep problémáját is letudhatjátok.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

Arra figyeljetek oda, hogy a Hecht ugyanilyen gépét nem érdemes megvenni, ugyanis drágábbra jön ki, mert nem jár hozzá semmi, se akku, se töltő, így a Xiaomi olcsóbbra jön ki. Kiegészítőkben nagyon erős a Xiaomi Jimmy JW31, a konkurensekhez nem jár ennyiféle fej és a remek táska, amivel könnyen magunkkal vihetjük bárhova. Szerintem megéri az árát, nálam sűrűn elő fog kerülni. 1000 Ft-ból szoktam lemosni az autómat, úgyhogy belátható időn belül vissza fogja hozni az árát, bár én hetente lecsapatom.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány