Xiaomi Jimmy CJ53 vezetéknélküli porszívó teszt – Update Jimmy

Jimmy CJ53

A Xiaomi Jimmy CJ53 már a színével is felkeltette a figyelmemet, ráadásul az is egyértelmű, hogy a Xiaomi Jimmy JV51 ellenfelének szánják. Ez remek hír, hiszen az egy kiváló eszköz, porzsák és vezeték nélkül működik, kifejezetten erős, az akkumulátora cserélhető és még az üzemideje is jó. 54.000 Ft-ot kérnek érte, ami az olcsóbb állóporszívók közé sorolja, és az EU Priority Line szállítással más költségek sem fogják terhelni.

Xiaomi Jimmy CJ53 vezetéknélküli porszívó kicsomagolása

Régebben sokat játszottam képkereső játékokkal, ezek olyan programok, ahol két nagyon hasonló képen kell megkeresni bizonyos számú eltérést. Kicsit így voltam a Xiaomi Jimmy CJ53-mal is, ugyanis miután kibontottam, nagyítóval kellett keresnem a JV51-hez képesti különbségeket. Éppen ezért először mindenki olvassa el a Xiaomi Jimmy JV51 tesztjét, hiszen ez inkább egy ráncfelvarrás, mint egy új termék, így nem fogok mindenre kitérni.

Az első különbséget gyorsan megtaláltam, eléggé Barbie a színe, a lila többféle árnyalatában játszik, és egy kicsit a kinézeten is variáltak. Nekem személy szerint jobban tetszik, mint az előző, de leszámítva egy mesebeli mézeskalács házikót, nehéz lesz beleilleszteni bármilyen lakás dizájnjába, az tuti. Echte Dyson koppintás, szerintem a Xiaomi egyszerűen a legnevesebb gyártóra vetette ki a hálóját.

Az anyagminőség mintha javult volna, a műanyagok kellemesebbek, és mintha jobban össze is rakták volna, mint a JV51-et. A doboz tartalma ugyanaz, viszont felfedeztem egy új funkciót, a falra fúrható konzolra felaggathatjuk a különböző kefe fejeket, amit kifejezetten praktikus ötletnek tartok, csak a JV51-nél nem jöttem rá, mire jók ezek a kis bütykök.

Xiaomi Jimmy CJ53 vs. Jimmy JV51: hol is van a különbség?

A műszaki paraméterek majdnem megegyeznek a két eszköz esetében, nemcsak papíron, de érzetre is. A lenti táblázatból látszik, hogy gyakorlatilag ugyanazt tudják, vagyis ez is egy cserélhető akkumulátoros állóporszívó, egy elektromos fejjel, amely előgyorsítja a légáramlatot. Ez is pont ugyanolyan könnyű, így a takarítás is sokkal egyszerűbb vele, mint egy hagyományos, 10-12 kilogrammos porszívóval.

Xiaomi Jimmy JV51

Xiaomi Jimmy CJ53

szívóerő (Pa)

17.000

17.000

Szívóteljesítmény (W)

115

115
Akkumulátor (mAh)

6*2.500* (54 Wh)

6*2.000 (43,2 Wh)

Üzemidő (perc)*

45 / 35 / 10 / 8

39 / 28 / 8 / 7

elektromos fej padlóra

I

I

elektromos fej szőnyegre

I

I

toldószár

I

I

szűkítőcső

2 db

2 db

fali konzol

I

I

töltő adapter

I

I

Szűrőrendszer

HEPA

HEPA

Cserélhető akkumulátor

I

I

Üzemidő (perc)

35/45

35/45

* gyári érték szerint: fej nélkül normál \ fejjel normál \ fej nélkül erős \ fejjel erős módban

 

Érzetre viszont a Jimmy CJ53 mintha csendesebb lenne normál fokozatban. Nem tudom, hogy ez miért van, talán az orgánuma más, mint az elődnek, pedig az előző sem volt éppen elviselhetetlen. Ezt más is megerősítette, vagyis nemcsak én éreztem így, cserébe idegesítően tud nyekeregni a szőnyegen, ha a forgásiránnyal ellentétesen húzzuk. A porszívófej ezen is könnyen tud karcolódni, szóval vigyázzunk, minek nyomjuk neki.

A takarítási képességeik megegyeznek, a 17.000 Pa szívóteljesítmény nem kevés, az alap fej szépen felszed mindent a sík felületekről, míg a kisebbik atkaeltávolító a szőnyegek és drapériák megdolgozásában remekel.

Az üzemidő körül volt némi anomália, ugyanis a gyári adatok szerint a JV51 akkuja 6×2.500, míg a CJ53-é csak 6×2.000 mAh-s kapacitású – ez a hason található címkéből is kiderül -, viszont mindkettő ugyanúgy néz ki, ezért inkább megmértem a valós takarítási időt. Az eredmény normál módban 28 perc a motoros fejjel és 39 anélkül. Ez is bőven elég egy átlagos, 50 négyzetméteres lakás végigporszívózásához, de aki kevesli, annak adott a lehetőség az akkumulátor cserére.

Összegzés

A képkereső játékot majdnem elbuktam, alig találtam meg a különbségeket, leszámítva a dizájnt és az üzemidőt. Akinek a Xiaomi CJ53 állóporszívó jobban tetszik, az nyugodtan vegye meg, pont ugyanolyan jó, mint a Jimmy JV51. A kiegészítők ugyanazok, mindkettő akkuja cserélhető, cserébe egy kicsit rövidebb az üzemideje az újabb modellnek.

Gyanítom, sokan azt fogják venni, amelyik olcsóbb, és ez most a Xiaomi Jimmy CJ53-ra igaz, az 54.000 Ft-os terméket érdemes a vám- és áfamentes EU Priority Line szállítással rendelni. Ha viszont az üzemidőt is a képletbe teszem, akkor a JV51 jön ki győztesként az összecsapásból. A további modelleket itt nézhetitek meg.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány