Xiaomi Jimmy CJ53 vezetéknélküli porszívó – Dyson színekbe öltözve

Xiaomi Jimmy CJ53

Itt az újabb vezetéknélküli porszívó a Xiaomi Jimmy CJ53 személyében, ami leginkább dizájnban tér el a JV51-től, de azért a műszaki tartalomban is történt változás. A kiegészítők kompatibilisek az ötvenegyessel, sőt az akkumulátor ezen is cserélhető, tehát az 57.000 forintos eszköz igencsak ütős kis masinának néz ki.

A Xiaomi Jimmy CJ53 szépen beleillik a JV51 és a JV71 által elkezdett vonalba, amiről hamarosan érkezik tesztünk is. Az érdekessége ezeknek a termékeknek, hogy vezetéknélküliek, rendkívül könnyűek, így bárki nagyon egyszerűen használhatja őket, nincs kábelrángatás, porzsák ürítés, tehát alapvetően a következő generációt testesítik meg.

Ami nekem nagyon szimpatikus Xiaomi Roidmi F8 tulajdonosként a Xiaomi CJ53-ban, hogy cserélhető az akkumulátora. Gyári referenciaként 35-38 perc működést adnak meg, ami egy 60-70 négyzetméteres lakásra elég, de mivel cserélhető, ezért ez gyakorlatilag csak a meglévő telepek számától függ.

Ha megnézitek a kiegészítők profilját, akkor azok kísértetiesen hasonlítanak a Xiaomi JV51-re, szerintem kompatibilisek egymással, ami azért jó, mert a korábbi modell cuccait ismerjük, és kifejezetten jól takarítanak, ahogy azt a fenti videóban is láthatjátok. Ráadásul a csomag része egy atkaeltávolító fej, aminek az allergiások és az asztmások fognak örülni. Az alap fej szuperflexibilis, a legjobb a Roidmi F8-JV71-JV51 közül, ennek örülni fognak a tulajdonosok.

Kiemelném még a dizájnt, ami nagyon Dyson-os lett. Ez szerintem egy elég megosztó dolog, több embertől hallottam már, hogy nekik nem tetszik ez a fényes, színes, túl csiri-csálé kinézet, én ezzel nem feltétlenül értek egyet, de az tény hogy harsány az összhatás. Ezt örökítette tovább a Xiaomi Jimmy CJ53, szürke-ezüst-lila kombóval nyomulnak, az extravaganciát szeretők biztosan szeretni fogják. Ahogyan az egy mozdulattal kiüríthető, átlátszó portartályt is, ráadásul a motor kivételével az egész elmosható, így nagyon könnyen tisztítható.

A legjobb mégis az ára, 57.000 Ft, ami teljesen vállalható, különösen, ha összevetjük a Xiaomi Roidmi F8 100 gurigás árcédulájával, akkor ez igencsak baráti összegnek tekinthető. Persze egy huszasért drágábban ott van a duplatartályos, morzsaporszívós Xiaomi Jimmy JV71 is, ami szintén egy jó választásnak tűnik.