Xiaomi iHealth lázmérő teszt – Kisgyerekkel kötelező

A Xiaomi iHealth lázmérő a cég egészséggel foglalkozó termékcsoportjának egyik zászlósa, és azt kell mondanom, hogy szinte hibátlanul sikerült. Az ára ugyan túlmutat a hagyományos és a digitális modelleken, de azoknál sokkal modernebb, és tud egy olyan dolgot, ami miatt minden gyermekes szülőnek szinte kötelező vétel. Érintés nélkül, szinte azonnal kiírja a mért értéket, ami +-0,2 fok pontosságú. Mindezért 10.000 Ft-ot kérnek, ami miatt áfamentesen érkezik meg az iHealth.

A Xiaomi iHealth lázmérő tesztje

Egyszerű, fehér kartonban érkezett meg hozzám a Xiaomi lázmérője vagy ahogyan rá tudtok keresni a hasonló készülékekre, érintés nélküli homlokmérő. Sok kiegészítőre ne számítson senki, egyedül egy tokot vagy egy kis zsákot hiányoltam, amiben tárolhatnám, de ennél nagyobb bajom sose legyen az életben.

Két darab AAA típusú elemmel működik, 3000 mérést garantál a gyártó, ami azt hiszem évekre elegendő, úgyhogy inkább cserélném az elemeket öregedés, mint lemerül miatt. Aggodalomra semmi ok, az iHealth jelez, ha telepcserére van szüksége. A formája engem a Wii Nunchuk kontrollerre emlékeztetett.

Kézbe venni jó érzés, a tenyérbe simul és a gomb pontosan a hüvelykujj alá esik, szóval jó munkát végeztek a tervezők. Az előlap magasfényű műanyag, hátul pedig matt variánsból készült a Xiaomi iHealth. Ugyan nem szükséges a homlokhoz érinteni használat közben, mindössze annyit kell tennünk, hogy 3 cm-nél közelebb tartjuk, de a mérőegység kellemes gumírozást kapott, hogy ne nyomja a fejet.

Szerintem zseniális dolog, átérzem minden szülő kínját, mikor használom. Mesebeli dolognak tűnik, hogy a lázas gyermeket alvás közben is folyamatosan kontroll alatt tudom tartani, nem szükséges felkelteni, felültetni, hogy megmérjük a testhőmérsékletét. Az egész folyamat maximum 5 mp-et vesz igénybe, az egyetlen gomb megnyomása után az LCD kijelzőn három darab vonal jelenik meg, illetve a mértékegység, ami a Celsius-fok.

Ezek után az újbóli kattintása meg is történik a mérés, amit diszkrét rezgéssel nyugtáz a készülék. A leolvasásra nagyjából 10 mp-et hagytak a programozók, ami szerintem tökéletesen elég, ráadásul sötétben is kiválóan látható. A mérési pontosság +-0,2 fok, ami szerintem bőven elegendő az otthoni mérésekre, a mérési tartomány is igen széles, 35-től 42 fokig terjed.

Az eszköz pontosságának javítása érdekében a külső hőmérsékletet is figyelembe veszi, ezért a mérést 16 és 35 fok között tudjuk pontosan elvégezni. Magyar leírást nem mellékeltek hozzá, de enélkül is bárki könnyen rá fog jönni a használatra, mivel a rajzos ábrákat nem sújtják a nyelvi akadályok, de az angol használati utasítást az alábbi, hivatalos oldalon tudjátok elolvasni.

A szenzor gyártását nem bízták a véletlenre, hiszen németországi cégtől érkezik, talán ezért képes a készülék 1 másodperc alatt kiírni a testhőmérsékletet. A 90 grammos Xiaomi iHealth FDIR-V14 az IF Design Award egyik díját is bezsebelte, bár ezt csak mellékesen jegyzem meg, hiszen egy ilyen eszköznél aligha lesz ez szempont.

Összegzés

A Xiaomi iHealth lázmérő kiváló választás a kisgyermekes szülőknél, ugyanis az eszköz segítségével a legizgágább teremtést is meg tudják mérni, de akár alvás közben is ellenőrizhető vele a testhőmérséklet. Akár 3 cm-es távolságból is működik, a diszkrét rezgés miatt pedig nem ébresztjük fel vele a beteget. Az ára ugyan magasabb, mint a hagyományos modelleké, de a 10.000 Ft szerintem egyáltalán nem sok a kényelemért cserébe. Egy ilyen fontos eszközből nem vennék név nélküli gagyit, ezért kiváló vételnek gondolom a Xiaomi-t.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány