Xiaomi gamer hátizsák teszt – Über tatyó

Xiaomi gaming hátizsák

A Xiaomi gamer hátizsák nem az a termék, amelyikbe minden utcasarkon bele fogunk botlani. Ez a “táska széria” csúcsmodellje, tényleg mindent tud, amit ebben a műfajban tudni lehet: 11 különböző zsebre osztották fel, az összes számítógépes perifériának alakítottak ki benne helyet, minőségi anyagok mindenhol, ahová nyúlni lehet, nagyon védi a beltartalmat, a külseje kapott fényvisszaverő csíkokat, és még jól is néz ki. Az ára csillagászati, 27.000 Ft-ért vehetjük meg – áfamentes EU Priority Line-nal érdemes -, ami alapból kölcsönöz neki némi exkluzivitást: nem sok embernek lesz ilyen.

Xiaomi gamer hátizsák tesztje

Valljuk be, 27.000 Ft-ért venni egy über durva – egyes helyeken Xiaomi geometrikus néven hivatkozott – hátizsákot eléggé nagy luxus, de mint minden ilyen terméknek, ennek is megvan a maga varázsa. Ezek a dolgok azok, amiket tényleg jó megérinteni, kézbe venni és használni, ebben a Xiaomi gamer hátizsák igencsak ott van a szeren.

Gondolom nem túl nagy meglepetés, hogy én is egy Xiaomi hátizsákot használtam, amikor hozzám került a tesztalany, igaz én egy lényegesen olcsóbb modellre cseréltem le az avíttas IKEA-s tatyómat. Nyilván egy 27.000 Ft-os termék mellé állítva minden más olcsónak hat, ráadásul a játékosoknak gyártott cuccok tipikusan kinézetre is formabontóak és ez a valóságban jobban átjön, mint a képeken.

Ez a lopakodó vadászgép stílus, ahogy megtörik az éleket, eléggé “badass” kinézetet kölcsönöz neki, nehéz eldönteni, hogy laptop, ejtőernyő, esetleg jetpack lapul-e benne. Pedig ha műszaki eszköz lennék, nagyon szeretnék benne lapulni, mert tényleg prémium anyagokkal találkoznunk csak.

A nagyon finom tapintású, bársonyos tároló rekeszek – például szemüvegnek -, a számtalan hálós elválasztó, laptopnak, tabletnek kialakított hely nem minden, mellette 2 adag perifériaszettnek – egér+sd kártya+pendrive – is alakítottak ki tárolót, ráadásul 2 nagy cipzárazható rész is van benne, szóval tényleg fullos műszaki szettet tudunk belepakolni. Az alkotók látszik, hogy belül élték ki magukat, helyenként narancs betétek törik meg a szürke-fekete kombót. Jól néz ki, nem túl arcba nyomakodós, de mégis feldobja az összhatást.

A notebooktartó zseb 15,6 colos eszközöket fogad, stílszerűen a Xiaomi Mi Gaming laptopomat tettem bele, plusz a hozzá tartozó kütyüket. A használat alatt olyan apró finomságokat fedeztem fel, mint az első pakkban található fejhallgató tépőzár, vagy a hátsó vállpántok közötti rejtett zseb, és akkor még a hagyományos, két oldalsó szeparációról nem is tettem említést.

Természetesen a hátat is igen komoly szivacsbetét rendszer védi, illetve van egy keresztben összekapcsolható mellpánt, ha tényleg igazán megterhelnénk cuccokkal a Xiaomi gaming hátizsák bugyrait. Ennek ellenére egy dolgot még így is hiányoltam, a fülhallgató kivezetést. Aztán rájöttem, hogy egyrészt már mindenki Bluetooth fülest használ – amiből a Xiaomi mostanában az Airdots szériával nyomul -, másrészt pedig akkor a táska nem állhatna ellen a folyadékoknak.

A Xiaomi gamer hátizsák ugyanis vízlepergető, mondhatnám, hogy folyadékálló, de nem tettem bele egy kád fürdővízbe, viszont a tesztek alapján ha leöntjük egy üveg 2 literes ásványvízzel, azt gond nélkül kibírja. Értelemszerűen ehhez minőségi cipzárak is kellenek, amiket meg is kapott a termék. Amikor behúzzuk, akkor szépen a fogak mellé simul a vízzáró anyag, így meggátolva a folyékony dolgok bejutását.

Az viszont annyira nem tetszett, hogy nem lehet őket a táska aljáig lehúzni, ez egy picit gátolja a pakolást. Slusszpoén, hogy a fekete felületek közötti szürke réteget fényvisszaverő anyaggal vonták be, tehát ha éjszaka grasszálunk fel-alá a sötétben, a közlekedők akkor is jó eséllyel észrevesznek.

Gondolkodtam, hogy 27.000 Ft-ért ki venné meg ezt a táskát, és arra jutottam, hogy például azok, akik fél milláért vesznek gamer notikat, vagy dupla ennyiért Macbook termékeket. Ott ugyanis egy esetleges sérülés kijavítása ennél jóval többe is kerülhet, gondoljunk csak egy betört kijelzőre vagy a folyadék által kinyírt elektronikára.

Összegzés

A Xiaomi gamer hátizsák tényleg a műfaj csúcsát viseli, nemcsak minőség, hanem ár tekintetében is. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbbünknek nincs rá szüksége, de ha laptoppal dolgozunk, ahol a számítógép termelőeszközként üzemel, akkor bizony azt meg kell védenünk.

Ebben segít az extra párnázottság, a folyadékoknak ellenálló cipzárak, ezeken túl pedig számtalan háló, rekesz vagy egyéb határoló segíti a cuccaink megfelelő szeparálását. Tényleg mindennek megvan a helye, annak is, amire elsőre nem is gondolnánk, de ez elvárható 27.000 Ft-ért cserébe. A többi Xiaomi táskát itt nézhetitek meg.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány