Xiaomi Classic hátizsák teszt – Tuti alapmodell

Xiaomi Classic hátizsák

Az alant tesztelt Xiaomi Classic hátizsák személyes használatra került hozzám, ebből is látszik, mennyire megbízom a márka termékeiben. Ráadásul belefér egy 15,6 inch-es laptop minden nyavalyájával együtt, kényelmesek a hátpántok, elég jól szeparálják az űrtartalmát a zsebek, és még nem is vészesen drága. Persze 8.000 Ft-ért már elég sok mindent lehet kapni, vagyis igen komoly konkurenciaharcra lehet számítani.

Xiaomi Classic hátizsák elrendezése

Nem veszek olyan hátizsákot, amibe ne férne bele a laptopom, és olyan laptopot sem, ami kisebb, mint 15,6 col. Ezért adja magát a dolog, hogy férjen bele a háti tatyómba, így nem kell külön laptop táskát is vennem. Persze nincs számítógép kiegészítők és perifériák nélkül, vagyis mindig kell a hely a tápegységnek, az egérnek és az alátétnek, és akkor még csak a legszükségesebbeket soroltam fel. Az sem baj, ha másra is lehet használni egy ilyen alkalmatosságot, tehát alapvetően egy nem túl drága, tartós, univerzális batyut kerestem.

A Xiaomi termékek híresek arról, hogy jó minőségben gyártják őket, és a tesztalany kapcsán sem kellett csalódnom. Nem különösebben szeretem az ilyen kiegészítőkben a csicsa-micsa modelleket, bár ez a hervasztó fekete szín nem túl felemelő, és ha süt a nap, akkor még melegíti is az ember hátát, de sajnos más színben nem volt elérhető. Ami az anyaghasználatot illeti, az példás, simán felveszi a versenyt a két nagy európai márkával, vagy éppen a legnagyobb amerikaival.

A Xiaomi a legtöbb hátizsákjánál az YKK cipzárakat részesíti előnyben, és bár itt MI logó díszeleg rajtuk, gyanítom, ezek is az YKK-nél készülnek. Ha ez igaz, akkor ez mindenképpen jó hír, hiszen ezek a tartósabb darabok közé tartoznak. Az anyagok tapintása kellemes, és a vállpántok anyaga és a hátlap is szivacsos, így nagyobb súly esetén sem vág be csontig, pont ezért vettem meg. Azt gondolnánk, hogy ettől majd jobban szellőzik, de ezt nem tudom megerősíteni, a 24 fokos húsvéti hétvégén ugyanúgy szétizzadtam az agyamat, mint bármelyik hasonló táskával a hátamon.

Összesen 10 különböző zsebet és elszeparált helyet találhatunk benne, legtöbbször a zseb-a-zsebben megoldást alkalmazzák, vagyis a két fő részen belül további cipzáros vagy ruganyos rekeszeket találhatunk, ide lehet beszórni az egeret, a kábeleket, a pendrive-okat és az egyéb csetreszeket, amiket magunkkal hurcolunk. Én ezeket előre el szoktam helyezni a tatyóban, mert általában filléres tételek és mindig pont akkor kellenek, amikor nincsenek nálunk.

Aliexpress-ről vagy Banggoodról összeraktam már egy szettet micro USB, Type-C kábelekből – javaslom a Baseus, a Blitzwolf és a Ugreen termékeit -, de egy jó power bank sem hátrány, ha van nálunk.

Xiaomi Classic hátizsák tesztje

Semmit sem egyszerűbb tesztelni, mint egy hátizsákot, használni kell, és kész. Alapvetően kellemes társ a Xiaomi Classic hátizsák, de azért megvannak a maga korlátai. Az egyik a 15,6 colos notebooktartó, amiben én a Xiaomi Mi Gaming laposomat hordom. Ez teljesen passzentosan belefér – csúnya is lenne, ha pont a cég másik terméke nem illene bele -, viszont a Dareu LM 116G egerem USB-s adaptere pont beleakad a szélébe, így egy kicsit ügyeskedni kell, hogy a helyére kerüljön a cucc. Ez például lehetne gumis, de pont nem az.

A táska aljába remekül el lehet süllyeszteni a tápegységet, az egeret pedig beszuszakolni valamelyik belső zsebbe, azonban ha megtöltjük az első nagy rekeszt, akkor a sok szabálytalan tárgy át tud nyomakodni az oldalfalon át a másodikba, és ide már nehezebb nagyobb tárgyakat pakolni. Persze mit nevezünk nagyobbnak? A Tronsmart Element T6 még így is simán belefér, vagy egy Teletálas ételtartó, szóval azért kicsinek nem nevezném.

Amit sajnálok, hogy nincs fülhallgató kábelkivezetés – bár manapság úgyis mindenki BT fülest használ -, így a telefonomat a fronton elhelyezkedő cipzáras zsebbe szoktam betenni. Ez addig teljesen rendben is van, amíg biciklizem vagy egykerekűzöm, de azért a tömegközlekedési járműveken már nem merném itt tartani, annak ellenére, hogy van egy táskába varrt karabiner, ami például a kulcscsomó ellopását gátolja meg.

A táska alja viszont valamilyen gumis anyag, így ha letesszük valahova és “ne adj isten”, koszos lenne, akkor könnyedén tisztíthatjuk. Van egy rejtett zseb jobb oldalon is, amiből egy hálós tartó húzható ki, ide gondolom 0,33-as dobozos üdítőket és hasonló dolgokat lehet beszórni.

Összegzés

Az látható, hogy jól átgondolt koncepcióról van szó, és a Xiaomi tervezői próbáltak minél több ötletet csempészni a koncepcióba, ezért is került az oldalára a hálós kihúzható fül, vagy a kulcslopást gátló karabiner. A minősége remek, az anyagok jók és hordani is elég kényelmes, egy dolgot leszámítva, hogy a színe fekete, bosszant is, hogy nem kapható más színben.

A Gearbesten érte kért 10.000 Ft-ot ennek ellenére sokallom, én sem vettem volna meg ennyiért. Szerencsére Aliexpressen 8.000 Ft alatt van az ára, ennyiért pedig már érdemes rámenni, hiszen hű társatok lesz a mindennapokban.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány