Xiaomi CC05ZM autóstöltő teszt – Ennél jobbra nincsen szükség

A Xiaomi CC05ZM autóstöltőt egy Cafagos akció keretin belül csíptem meg, ez az egyik ékes bizonyítéka annak, hogy olyan dolgokat ajánlunk nektek, amiket mi is szívesen használunk. A dolog apropója sajnos egy kedvezőtlen helyzet eredménye, ugyanis a gagyi Ugreen töltőm zárlatos lett, szerencsére a biztosíték résen volt, azóta 1 Ft-os érmével orvosoltam ezt a problémát. A 3.250 Ft-os ár elég baráti, ugyanis itthon a duplájáért vásárolható meg.

A Xiaomi CC05ZM autóstöltő tesztje

Hangzatos, könnyen megjegyezhető típusnevet nem kapott a CC05ZM, de így legalább biztosan azt dobja ki a kereső, amire szükség van, hiszen a mostanság használatos elnevezések nem mindig egyértelműek. Csinos, fehér színű, nagyon vastag kartondobozban érkezett meg hozzám a várva várt termék.

Olyan erős, hogy akár rá is állhatunk, akkor sem következik be lényegi változás a geometriában, szóval jó a cucc a csomagolás. Belül a töltő formájára alakított habon kívül egy használati utasítás lapul, ami csak kínai nyelven tudatja velünk a fontosabb információkat. Megijedni nem kell, azt hiszem egy autóstöltővel bárki elbánik különösebb felkészítés nélkül is.

A külső héj fém, belül pedig műanyag. Megfordult pár töltő a kezem ügyében, de bátran állíthatom, hogy ez egy nagyon igényesen kialakított modell. A tömege tekintélyes, de nem annyira vészes, hogy megterhelje az aljzatot. Kicsúszni sem fog belőle, mert a rugói nagyon erősek, szépen befeszül a helyére.

Elég rövid, mindössze 60 mm, úgyhogy nem egy óriási, kiálló dorongot kell kerülgetni. Nálam különösen hasznos, ha rövid egy töltő, mert a kesztyűtartóban lévő 12 voltos csatlakozót is előszeretettel használom. Két USB kimenetet kapunk, összesen 18 watt leadására képes.

A két aljzat együttes használata esetén 5 voltot és 2,4 ampert tud leadni, ha viszont csak egyet használunk, akkor akár 9 voltot és 2 ampert is. Hetek óta használom egy Huawei Mate 20 Pro-val, a gyorstöltés remekül működik. Külön tetszik, hogy nagyon szolid, egyáltalán nem bántó fehérségű LED világítja meg a karimáját, így mindig könnyen megtalálom, amikor épp nincs bedugva a kábel. Túlzott melegedést nem tapasztaltam, langyos maradt végig az eszköz.

Összegzés

A Xiaomi CC05ZM autóstöltő remek árával szerintem megfontolandó alternatíva, ugyanis 3.250 Ft-ért megvásárolható. Elég csak megnézni, hogy itthon mennyiért árulják, és rögtön kiderül, hogy nem ebben az árkategóriában versenyez, a 7-8.000 Ft-os töltőkkel érdemes összehasonlítani. Én a Huawei AP38-cal szemben részesítettem előnyben, és egyáltalán nem bántam meg. Most épp a Cafagonál mérik jó áron, de linkelem a többi webshopot is, ugyanis nem csak náluk kapható. Ráadásul az ára miatt nem kell tartanunk attól sem, hogy fennakad a vámon. Ha egy kicsit komplexebb eszközre lenne szükségetek, akkor ajánlom a Xiaomi Roidmi 3S-t.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány