Xiaomi Beebest FZ101 zseblámpa teszt – Csak a jól megszokott

A kínai cég elemlámpa fronton nem mutatott idáig túl nagy aktivitást, azonban a Xiaomi Beebest FZ101 zseblámpa igazán jól sikerült. Beépített akkumulátora miatt a helyén kell kezelni a 8.500 Ft-os árát, mely áfahatár alatti. Egy 18650-es, 2.400 mAh-s cella van benne, ami magas minőségű, ahogyan az eszköz egésze is.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

 

A Xiaomi Beebest FZ101 zseblámpa kicsomagolása

A doboz matt fekete színű, szinte csak kínai feliratokat olvashatunk rajta. A hátoldalon látható infótáblából megtudtam, hogy 18650-es cellát építettek bele, Type-C csatlakozón keresztül tölthetem majd az IPX6-os vízállósággal rendelkező Xiaomi Beebest FZ101-et. Azt is megtudtam, hogy az Ifengyu égisze alatt készül, ők egy friss cég, 2015-ben alapították, azonban már ebben az évben elkezdtek kooperálni a Xiaomival.

A csomagban találunk még egy okos kis szerkezetet, ami tulajdonképpen egy tejopál kupak, ennek segítségével akár szervizlámpaként is használható, ugyanis mágneses a bekapcsoló gomb. Szóval csak a szokásos Xiaomi-féle ötletekkel találkozhatunk, én nem tudok belekötni, ráadásul olyan jó minőségű szilikon karpántot is adnak mellé, amivel még nem találkoztam.

A tartó használata számomra nem volt egyértelmű, biztosan valamilyen konzolra kell felszerelni. Én egy egyszerű, olcsó gumis verziót használtam a kerékpáromon, bírta az ereszkedéseket is, természetesen terepen. A töltéshez is kapunk egy rövid Type-C kábelt, akár elég is lehet, viszont a hordozhatóság miatt nagyon jól tud jönni, ha egy több napos erdei túrán külső akkumulátorról akarjuk feltölteni. Az előnye egyben a hátránya is, hiszen nem cserélhető benne a cella.

 

A Xiaomi Beebest FZ101 zseblámpa tesztje

A gyártó korrekt módon megadta az egyes fényerőkhöz tartozó üzemidőket: 2375, 250, 107 és 50 perc. A stroboszkóp és az SOS funkciók papíron ugyanannyi ideig képesek működni. Maximum 672 lumen áll rendelkezésre, szerintem pozitív, hogy nem próbáltak meg hazudni, ahogyan sok kínai lámpánál történik. Én azt tapasztaltam, hogy ennél tovább működik, 1,5 órás köröm volt ezen a fényerőn, nem “némul” el azonnal, valószínűleg fokozatosan csökkenti a fényerőt. Az látszik, hogy nincsen túlhajtva, hiszen egy Cree XP-L HI van benne, ami azért ennél tud többet is.

A Type-C csatlakozó fedele alatt van egyébként egy LED, ezzel kommunikál az FZ101, itt jelzi, ha töltésre van szüksége vagy esetleg már tele van a pocakja. Kicsit idegenkedtem az állítható fénycsóvától, de használat közben nagyon meggyőző volt, ugyanis mindig a körülményeknek megfelelően tudtam beállítani a fókuszt.

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=r500zT5jwI4[/embedyt]

 

A videó este 8 óra körül készült, teljes sötétségben, a képen látható felállásban nyilván sokkal több a fény – 2 db Convoy S2+ és egy Osram FX70 ment a Beebest mellett -, de minden lámpa másra való, a Beebest középtávra kifejezetten jól beállítható, és nagyon szép a vetítési képe is, tehát nem pontszerűen világít, hanem kellemesen beteríti fénnyel a teret.

Azt hiszem ez elég meggyőző teljesítmény, ezzel bátran száguldozhatunk teljes sötétségben is. Szóval aki ilyesmire adja a fejét, azért ne egy lámpával induljon útnak. Nagyon tetszett a mágnes is, ezt a nyitóképen láthatjátok, így rengeteg helyre fel lehet applikálni, szóval az autóban is érdemes tartani egyet. Ha kell távolra, ha kell közelre, ha kell akkor pedig szórt fénnyel világít, mindezt legalább 1,5 órán keresztül képes megtenni.

 

Összegzés

A Xiaomi Beebest FZ101 lámpa nagyon kellemes csalódás volt nekem, azt hittem, hogy a Convoy S2+ közelében sem lesz, de azokat lepipálja vetítési képben. Az egyetlen hátránya számomra, hogy nem cserélhető benne a telep, de szerintem ezzel nem mindenki szeretne bajlódni, így legalább a lámpába építhették a töltőelektronikát, nem kell ezért külön eszközt vásárolnunk. A tömege emészthető, mindössze 159 gramm, ezért az egyszerűbb tartók is kényelmesen a kerékpáron tudjátok tartani, nem kell attól félni, hogy kiesik egy húzósabb lefelénél. Ajánlom túrázáshoz, tekeréshez, az autóba, vagy akár csak otthonra, ha egy kis extra fény kellene.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány