Világító cipőfűző, WC-fény és fém borsőrlő teszt – Gearbest kütyü válogatás vol. 1.

Nekem hiányoznak néha a régi vegyes szalámik, ezt igyekszem pótolni a, három epizódos Gearbest kütyübazár sorozattal. Egy zöld színű, világító cipőfűző, WC-re szerelhető fény (ti kértétek fészbúkon, ne rám nézzetek!) és egy fém borsőrlő került az első felvonásba. Retro vegyes szalámi következik!

Az előbb komolyan mondtam, hogy ti kértétek. Én még akkor is hülyén néztem, amikor kibontottam a csomagot, és egy ilyen klotyóra szerelhető LED világítás volt benne. De hát mindent az olvasókért – szoktam volt mondani. Csapjunk is bele!

Világító cipőfűző

Anyagában nem különbözik az itthon kaphatóaktól. 80 centi hosszú, amivel leginkább laza sportcipőkbe, tornacipőkbe fűzhető. Többféle szín is van, én zöldet kértem, ez volt a legszimpatikusabb, meg ezek szoktak a legfényesebbek lenni. Tudniillik hiába szerepel a “LED” kifejezés a termék megnevezésében, semmi köze hozzá. Ez egy egyszerű, fluoreszcens cipőfűző, azaz fényre töltődik, aztán fluoreszkál.

A hóttsötét kép tényleg hóttsötétben készült. Olyan záridőre állítottam a fényképezőt, hogy visszaadja az eredeti fényességet. Tényleg így néz ki sötétben. Az anyag kellemes, nem túl gagyi, de nem kell tőle arra számítani, hogy egy 30 soros, magasszárú, acélbetétes bakancs 8000 Newton erővel meghúzott fűzőjét helyettesíteni képes egy nyugodt, békés lelkivilágú, csendes punk lábain. A fénye amúgy tök korrekt, több órán át világít jól láthatóan. 450 forintért megéri.

Innen van >>

WC-fény

Azt még csak-csak meg tudom érteni, hogy a gyerekeknek ez tetszik, de hogy ki más vesz ilyet, azt el sem tudom képzelni. Márpedig biztosan van rá kereslet, különben nem árulnák. Ez számomra tökéletes misztikum, hogy erre mi szükség van, így a leckét is elég rendesen feladtátok nekem, mert egy olyan termékről kell teszt jelleggel nyilatkoznom, amiről azt sem tudom igazán, hogy mi a fene célt szolgál.

Van rajta egy mozgásérzékelő szenzor, melyre bekapcsol az eszköz. 3 AAA elemmel működik, és 1 darab LED világít rajta. A 3 elemet elég idétlen számnak érzem, mert a töltők általában páros számú akksit tudnak tölteni, de ha valaki arra vetemedne, hogy tartós elemmel üzemelteti ezt a csodát, az is jó eséllyel csak 2-es és 4-es csomagokat fog találni a nagycsaládos, 132+8 gratis pakkok mellett, amit a Kikából kifelé menet lehet leakasztani a polcról.

Az anyagminősége elfogadható, nem törik össze magától. A LED egy erős, de flexibilis száron van, így kábé bármilyen csésze bármelyik részére ráerősíthető kis hajlítgatás után. Van rajta egy gomb, aminek két funkciója van. Alapjáraton a LED megy körbe mindenféle színen szép átmenettel, nem hirtelen váltásokkal, de a gombot megnyomva ott marad az aktuális színen és azt fogja használni utána. Ez a 2 üzemmódja van a terméknek igazából. Így néz ki működés közben a különböző színekkel:

A mozgásérzékelő egész korrekt módon működik, csak arra kell figyelni, hogy ne az érzékelő oldala felé álljon az ajtó, mert ha oldalról érkezünk, nem fog meglátni. Kábé 45°-tól már jók vagyunk. Azt sajnos képtelen vagyok megállapítani, hogy 1750 forintért ez jó üzlet-e, de ha valakit érdekel, alább megvásárolható.

Innen van >>

Fém borsőrlő

Nemrég vettem egy fa borsőrlőt is, de annak túl kicsi volt befogadóképessége, meg sok használat után zavart, hogy túl kicsi a kezembe, és szerettem volna egy nagyobbat, úgyhogy ha már olcsó kütyüket szereztem be, akkor kerestem egy ilyet is.

Borzasztóan sok bors fér bele, és sokkal hatékonyabban is őröl a kisméretű, fa verziójánál, ráadásul nagymértékben állítható az őrlés durvasága is. Nagyon kényelmes a fogása, látni, hogy mennyi bors van még benne, és az egészen finomtól, a kellemesen durváig képes őrölni, meglepő sebességgel. Ugyanannyi munkával ebből sokkal több őrlemény csalható elő, mint eddig bármelyikből, amelyiket próbáltam. Így néz ki a dolog:

Ez egészen biztosan nem fogja megadni magát pár hét/hónap után, érezni rajta, hogy stabil, jó minőségű termék. 2000 forintot simán megért.

Innen van >>

Nyernél egy retró játékkonzolt? Olvasnál róla tesztet is? Olvasd el itt, aztán klikk alább, hogy megnyerhesd!

Tovább a Facebook-ra