Vegyes szalámi v5 – sok a kütyü mostanában

Amint látjátok, megint rendelgettem szorgalmasan, és most aztán belekeveredett a cuccok közé néhány olyan felesleges dolog, amire már én sem tudok mit mondani. Ilyen például ez a semmirevaló kanál, meg a túlnemélő ketyere. Hát, azt garantálom, hogy ebből nem hoztok ki sok mindent.

Harisnyás HDMI kábel

A HDMI kábel egy nagyon furcsa hiba miatt kellett. MiniDP porton csatlakozott a monitorom a gépre, és egy idő után nem kapcsolt be, amikor felébresztettem a gépet, trükközni kellett vele. A HDMI kábel instant megoldotta a problémát, és még jól is néz ki a harisnyázásával. Plusz pofátlanul olcsó volt, 776 forintot fizettem az 1.8 méteres kábelért.

HDMI kábel

Mini infrás RGB vezérlő

Ez meg azért kellett, mert szerelés közben véletlen elrontottam az addig a gépházamban működő vezérlőt. Részben szerencse is volt a dolog, mert ez már nem dobozban van, ez az eddigi legkisebb vezérlő, amit láttam. Nagyon kulturált, és működik az eddigi távirányítóval, így újra díszkivilágításban lehet a gépem.

RGB vezérlő

Hajlított kiskanál

Pofátlanul mosolyog is. Amúgy stabil anyagból van, nem egy hajlékony alumínium szerencsére. A probléma az, hogy ahogyan a képeken is látszik, nincs gyakorlatilag mélysége a kanálnak, majdnem lapos a vége. Nem tudom, hányan szokták időnként kanálból szürcsölni a tejet, teát, kakaót, miegyebet, de velem azért előfordul. Hát ezzel nem fog. Amúgy megáll a bögrém szélén, de nem olyan baromi stabilan, mint a képeken, kicsit felfelé áll. Megpróbáltam ezen hajlítással segíteni, de hamar rájöttem, hogy akkor meg hosszában lesz ferde a kanál.

Kiskanál

Sokat emlegetett túlélőtool

Szerintem sírva fakadna az illető, akit kidobnának a vadonba egy ilyennel, hogy ,,mennyé aranyapám, oszt éjjé túl!”. Én biztosan ezt tenném. Sajnos a lakásban semmi olyat nem találtam, amit felfeszíthetnék vele, szétfűrészelhetnék, vagy hasonló, így a funkcionalitását csak megbecsülni tudom (~0). Poénnak jó amúgy, de kézbe véve azt gondolná az ember, hogy nem annak szánták. Meglehetősen nehéz a méretéhez képest, gondolom valami acél. Pedig úgysem kerül oda az ember soha, hogy egy ilyennel éljen túl. Ha igen, akkor ott már mindegy. Az ára 215 kemény forint.

Kártyakés

Rövid tanulság

Mindig mondom, hogy ne vegyetek hülyeségeket, de én lehetek a legrosszabb példa. De megint elmondom, hogy szerintem se a túlélőcuccot ne vegyétek meg, se a kiskanalat. Na jó, azt esetleg. Az RGB vezérlő viszont szemmel láthatóan jól funkcionál, ennyi pénzért meg ajándék, nagyon ajánlom! A HDMI kábel eddig megfelelően tette a dolgát, és tényleg jól néz ki, arra sem tudok rosszabbat mondani.

Itt megvásárolható mind.

Meg itt is.

Uff.