Utorch R9 LED lámpa teszt – Búcsúban a helye

Utorch R9 LED

Aki szeretné feldobni az otthoni környezetet annak az Utorch R9 LED lámpa nem egy rossz választás, amennyiben bírja a bazári kombinációkat, amiből tényleg rengeteg van. Egy ékszerboltban is el tudom képzelni a legnagyobb ékkő körül, hiszen tényleg remekül kiemeli a közelébe tett tárgyakat. 13.000 Ft-ért vesztegetik, ráadásul EU raktárból érhető el, szóval a hatósági költségekkel nem kell foglalkoznunk.

Utorch R9 LED lámpa: partifény vagy parti fény?

A dekor cuccokhoz azt hiszem, hogy nincs érzékem. Nem azért, mert nem látok valamit szépnek, hanem mert nem tudok többet belelátni, mint ami. Pedig ha valamit meg kell ideologizálni, abban jó vagyok, igaz ebben minden kínaizó az, így veszünk meg mindenféle “akkor még jó ötletnek tűnt” tárgyat.

Az Utoch R9 LED lámpát is megvenném, ha mondjuk Swarovski kristályokat árulnék, hiszen el tudom képzelni, ahogy egy hatalmas gyémánt gyűrű körül villódzik és forog egy piedesztálon, felkeltve a figyelmet. Hangulatvilágításnak is jópofa, csak valahogy az asztalomon nem mutat úgy, ahogy azt szeretném.

Az első dolog, ami nem tetszett, az a talpa. Mivel egy ötös focilabda méretnél is nagyobb LED körrel van dolgunk, ezért ehhez jár a masszív láb, amin meg tud állni a szerkezet. Kár, hogy mindent összefog a fekete gumitalp, ami szerintem tipikusan a gagyi cuccok egyik sajátossága.

Túl sok extra nem jár hozzá, 220-as tápegység és egy távirányító alkotja a készletet. Ez utóbbit mondjuk megcsinálhatták volna jobbra is, lévén a gombokat úgy kell nyomni, mint az állat, a könnyed szót semmiképpen nem használnám rá, viszont valóban van egy határozott nyomáspontja, amit meg lehet tanulni. A piktogramok viszont segítenek abban, hogy eligazodjunk a funkciók között, és a projektor távjával sem fogjuk összekeverni, ha esetleg egymás mellé kerülnek.

Máshogy viszont nem tudjuk vezérelni az Utorch R9 LED lámpát, ugyanis gombok nincsenek rajta, egy darab sem. Szóval tárazzunk be AAA elemből, mert ha a távirányító lemerül, akkor maximum kihúzni tudjuk a karikát.

Utorch R9 LED lámpa: és akkor most kitalálom, hogy mire is jó ez az egész

Gyorsan végignyomkodtam a funkciókat, amiből tényleg zsákszámra variálhatunk mindent mindennel. A mode gomb – ki nem találtátok volna – a módok között váltogat, hétfélét nyomkodhatunk végig, vannak egészen viccesek is, például amikor a LED kör szakaszosan “feltölti önmagát”.

Természetesen mindenféle egyéb állatságot is tud, lélegzik, három színben körbe-körbe forog és hasonlók. Amikor egyszínű, akkor tudjuk a fényerejét is állítani a skála két végpontján a “szemkibaszó” és az “aliglátom” erejű állapotok helyezkednek el. Van memória funkciója is, amit ha elmentünk, akkor az egyik mód gombnyomásra újra előhívható. Ennek lenne értelme, ha mondjuk 130 különböző metódust használna fel, de 7 esetében eléggé fölöslegesnek érzem. Az auto funkció random lapozgatja a színeket, én leginkább így használtam.

Miután kijátszottam magam, elgondolkodtam azon, hogy milyen alternatív felhasználási módokkal lehetne a 13.000 Ft-os vételárat rentábilissá tenni. Mert szerintem ez egyszerűen túlságosan drága egy ilyen termékért, ha mondjuk 10.000 Ft-ba kerülne EU raktárból, azt mondom oké, ötért meg már kéne is, így viszont dizájnelemnek kicsit költséges. Ellenben ha megtaláljuk neki a megfelelő funkciót, akkor máris értelmet nyer a dolog.

Beállítottam a monitorom mellé háttérvilágításnak, ilyenkor érdemes egy konstans színre állítani, különben az állandó mozgás elvonja a figyelmünket. Kolléganőm selfie lámpának használta, de sajnos a képeket 25 évre titkosítanunk kellett, ezért most csak egyet mutatunk meg, ízelítőnek.

Esetleg ha bekenjük valamilyen gyúlékony anyaggal a kör alakú Utorch R9 LED lámpát, kisállatok bemutathatnak vele cirkuszi mutatványokat, illetve ékszer kereskedők láthatnak még benne fantáziát. Ha lenne egy fancy kocsmám, a háttérbe betenném hangulatvilágításnak a neonok mellé, de szerintem a lakásban meglehetősen korlátozottan használható eszköz.

Összegzés

Szép színes termék, szerintem drágán, így foglalnám össze az Utorch R9 LED lámpát néhány szóval. Idegesítő, hogy a gumitalp mindenféle asztalfelületet összekoszol és a távirányító nyomásérzete is lehetne jobb.

Ezeket még el tudtam volna fogadni, ha nem 13.000 Ft-ba kerülne a cucc, de egy alapvetően dizájn tárgyért, ami a búcsús villogáson kívül mást nem tud, szerintem ez túl sok pénz. Ennyiért inkább vennék egy okosmérleget vagy valamilyen egyéb használati tárgyat.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány