Utorch biciklilámpa teszt – Ennyi pénzért ne vegyél mást

A Utorch kerékpáros lámpa szett nagyon kellemes meglepetés volt, hiszen mindössze 3.800 Ft-ba kerül. Ennyiért kapunk egy nagyon jó minőségű konzolt az első lámpához, hátsó lámpát és beépített akkumulátorokat, tehát semmi mást nem szükséges vásárolnunk mellé. Az utóbbi idők legjobb vételét találtam meg a személyében, aki kerékpározik az azonnal rendeljen belőle, mert limitált az akció, ráadásul az ára miatt áfamentes.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

A Utorch kerékpáros lámpa szett kicsomagolása

A csomagolást nem gondolták túl, natúr karton, belül habosított anyagba ágyazva ülnek a szett részei. Ezek a következő elemekből állnak: első lámpa, konzol, gumilapok a hézagoláshoz, hátsó lámpa, konzol a hátsó lámpához, valamint két darab micro USB kábel a töltéshez. A mellékelt leírás meglepően részletes, érdemes átolvasni, hogy képben legyünk az összes funkcióval.

Az anyagminőség korrekt, az árához mérten egyenesen kiváló, az első lámpára azért érezhetően nagyobb hangsúlyt fektettek, de a hátsó is tökéletesen látja el a feladatát, és ezek általában 500-1500 Ft között mozognak. Mivel én egy összteleszkópos kerékpáron használtam, főleg terepen, ezért biztosan állíthatom, hogy a konzolok jó minőségűek, nem csúszkálnak a lámpák, még a nagyon erős igénybevételnél sem.

Mindkét egység teljesíti az IPX5 tanúsítvány feltételeit, az első lámpával biztosan nem is lesz gond, a hátsó pedig remélhetőleg szintén bírni fogja, de esőben – szerencsére – nem volt alkalmam tesztelni őket, de a csap alatt jól vizsgáztak.

A Utorch kerékpáros lámpa szett tesztje

A felrakás rém egyszerű, a kormányméretnek megfelelően válasszuk ki, hogy hány darab hézagolóra van szükségünk, ezek után a csavart húzzuk meg, majd hajtsuk vissza a kis fület. Hátul be kell akasztani a gumit a konzol kampójába, ezt el sem lehet elrontani, és a  tömege miatt nem is kell ennél komolyabb rendszer a rögzítéshez.

A beépített akkumulátor 1.200 mAh-s, ez hihető is, azonban a hátsó modul 500 mAh-s telepét picit kétkedve fogadtam. Az biztos, hogy maximális fényerőnél 2 órás üzemidőt garantálnak, amit simán hoz is a készlet. A piros lámpa villogó módban 5+ órája megy már, még nem mutatta jelét annak, hogy tegyem fel a töltőre, ami egy USB port személyében ki is merül. Összesen 2 óra alatt újra menetkész állapotba tudjuk hozni, zöld LED-del jelzi is ezt.

A fényerő városi közlekedésre tökéletesen elég, bár egy Convoy S2+ reggelire eszi meg, de ne keverjük össze a két rendszert, hiszen ahhoz tartót, cellát és töltőt is kell vásárolnunk, valamint hátsó világítás sem jár hozzá, pedig szinte ugyanennyibe kerül.

A nyomógombbal kapcsolható üzemmódok között még kesztyűben is könnyű eligazodni, ugyanis elég nagy ahhoz, hogy megtaláljuk. A szett kisebbik eleme piros színben pompázik, ezt nem igazán tudtam menet közben piszkálni, mert el van dugva az üzemmódváltó. Őszintén szólva ezt nem is kell annyit állítgatni, mint az előre világító párját. Amennyiben sötétben túráztok majd valakivel, érdemes folyamatos fényre tenni, mert a villogás borzasztóan zavaró tud lenni.

Összegzés

A Utorch kerékpáros lámpa szett 3.800 Ft-ért szerintem kihagyhatatlan vétel. Városban megfelelő a fényereje, a videó alapján pedig láthatjátok, hogy mászni, alacsony tempóval teljes sötétségben közlekedni is kiváló, én a Hármashatár-hegyet teljesítettem vele, csak lefelé kapcsoltam be a többi lámpámat is. A beépített akkumulátor nagyon jó dolog, egyszerű a töltés is, illetve két USB kábelt is találtam a csomagban, szóval egymásra se kell “várniuk”.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány