UNI-T LM550 lézeres vízszintező teszt – Olcsón is profi

LM550

Sokan kértétek, hogy teszteljünk különféle kínai szerszámokat, ezen felbuzdulva beszereztünk egy UNI-T LM550 vízszintezőt, ami lézerek segítségével vetít ki vertikális és horizontális vonalakat a falra. Az eszköz különösen hasznos építkezéseknél, festésnél vagy akár képek felrakásakor is, és mindössze 18.500 forintért lehet a miénk, ami igen jónak számít a hazai piachoz képest.
Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

Az UNI-T LM550 kicsomagolása

A kék, piros, szürke színű, kínai leírásokkal és a termék képével ellátott karton egy meglepően minőségi tokot rejt, ami ugyan nem a legdrágább műanyagból készült – sámlinak használni nem ajánlott -, de pont elég masszív, szóval az eszköz hordozására tökéletesen alkalmas. Az LM550 alján található ugyan egy csavarós bemenet, amivel állványra lehet szerelni, de az utóbbi nem tartozéka a csomagnak.

 

A szerszám jó minőségű műanyagból és fémből készült, ami szükséges is, hiszen ez az eszköz elsősorban építkezésekkor használatos, ahol bírni kell a strapát. A kiegészítőket szerencsére nem sajnálták ki a dobozból, hiszen kapunk egy adaptert, egy USB töltőkábelt, egy vállpántot, egy kis piros azonosítatlan tárgyat és egy védőszemüveget.

 

Az UNI-T LM550 tesztüzeme

Kibontás után a beüzemelés gyerekjáték: kivesszük a készüléket, beletesszük az akkumulátort, eltekerjük a kapcsolót és voilà. Az LM550 tetején található három gomb segítségével tudjuk beállítani hogy mennyi és melyik vonalat szeretnénk látni, a “H” a horizontális, a “V” pedig a vertikális lézereket kapcsolja ki/be, míg a harmadik gomb a kinti használatot könnyíti meg a fényerő megváltoztatásával.

A pontos mérésekhez elengedhetetlen buborékos vízmérték is a szerszám tetején található, ami rendelkezik egy olyan hasznos extrával, hogy világít amikor használjuk a készüléket, így sötétben is tökéletesen látható. Mindhárom lábon található egy fekete tekerő, ami a tökéletes vízszint beállításához szükséges, 2,5 foknál nagyobb dőlésszög esetlén az eszköz pittyegni kezd. Az LM550 oldalán lévő ezüst színű forgófejek elcsavarásával pedig a lézereket tudjuk finomhangolni a saját tengelye mentén.

Az UNI-T LM550 5 darab, egyenként 1 mW-nál kicsit gyengébb lézerrel rendelkezik, amiből egy horizontálisan, négy pedig vertikálisan tud működni. Az eszköz Class II-es besorolást kapott, ami azt jelenti hogy csak akkor veszélyes a szemünkre, ha közvetlenül belenézünk a csóvába több mint 1-2 másodpercig.

A termék egy 3,7 Voltos 1.800 mAh-s Li-polymer akkumulátorral működik, ami körülbelül öt és fél, hat órát bír ki egyhuzamban. A töltés USB kábelen keresztül történik, így akár powerbankról is használható, ami nagyon hasznos lehet, ha 6 óránál több ideig van szükségünk rá.

A szerszámot kipróbáltam a rendekézésemre álló összes helyszínen, és az eszembe jutó összes módon, mint például festésnél, tapétázásnál, csempézésnél, kábelvezetők felragasztásánál, bútorozásnál és képek felrakásánál. Minden alkalommal kifejezetten elégedett voltam a végeredménnyel, és az LM550 pontossága megfelel a leírásban szerepeltekkel, miszerint a hibahatára 1 mm alá esik.

A legnagyobb távolság amire használtam 20 m volt, amikor is még tökéletesen látni lehetett a lézerek által belőtt vonalakat. A leghasznosabbnak képek felrakásakor, és lyukak fúrásakor találtam, mert mindig sikerült vízszintbe, vagy éppen a két fal találkozásával párhuzamosan belőnöm a szög/csavar helyét – utólag ellenőriztem mindig egy márkás vízmértékkel -. De festésnél, tapétázásnál és élvédők felrakásánál is remekül muzsikált a LM550.

 

Összesítés

Az UNI-T LM550 egy kifejezetten minőségi precíziós szerszám, ami ugyan olcsó és kínai, de semmiképp sem gagyi. Az anyaghasználata minőségi, a pontosságra nem lehet panasz, kiegészítőből sok van és használhatóak is. 18.500 forintért egy nagyon ajánlott vétel.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték