UMi Diamond előrendelés – Olcsó, mégis túléli a zuhanásokat?

Most dobta piacra az UMi legújabb alsó-középkategóriás készülékét, az UMi Diamond-ot. A Londonra erősen hajazó okostelefonnak 99 dolláros ára ellenére számos ütőlapja van, így nagyon erősen megfontolandó vétel. Lássuk, mit kínál!

A specifikáció váratlanul erős egy ilyen készüléktől. 8 magos, 64-bites processzorral, és 3 GB RAM-mal szerelték fel, amiről már számos teszt alapján tudjuk, hogy remek teljesítményt nyújt még játékok terén is. A tárhely ugyan csak 16 GB-nyi, viszont további 128-cal bővíthető, ha memóriakártyát teszünk az eszközbe.

A kijelző 5.0″ méretű 1280*720 pixel felbontással, és IPS panellel, így a betekintési szögekkel nem lesz gond. 2.5D lekerekítési technológiát alkalmaz, ami azt jelenti, hogy a kijelző két szélén az üveg finoman lekerekített. Ez könnyebb kezelést biztosít, és ahogyan azt mondani is szoktam, ez tényleg nem ócska marketingduma, enélkül már nem is szívesen vennék telefont, annyira megszerettem az Ulefone Viennámon.

Amitől viszont igazán menő lesz a készülék, az a T2X-1 üveg védelem elöl-hátul. Ezt a típusú védőüveget a Dinorex fejleszti, akik kémiai elven alapuló üvegedző eljárásaik elég hatékonyak a tesztek alapján. A teljes védelem érdekében körben fémházat kapott a készülék, így pedig tényleg nehéz lesz összeverni/összetörni, főleg, hogy a gyártó szerint az 1.2 – 1.5 méteres eséseket lazán túléli törés nélkül. Merész kijelentés.

A hátlapi kamera 8 Megapixeles, míg az előlapi 2. A készülék 2 SIM kártyát is tud kezelni egyszerre, viszont csak az egyik lóghat 4G-n, ha mindkettő bent van. Természetesen nem foglalatfüggő, bármelyik lehet 4G-n választás szerint. Szerencsére van b20, azaz soha senkinek nem kell aggódnia, hogy nem lesz 4G hálózata vidéken, vagy a Vodánál.

Mondanom sem kell, hogy magyar nyelv van, ahogyan Bluetooth 4.0 is. A wifi chippel is tutira elégedettek lesznek a felhasználók, ugyanis 5 GHz-es hálózatokat is lát, ami még nagyobb sebességű letöltést engedélyez. Van távolságszenzor, fényszenzor, gravitációs szenzor, és értesítő LED is, bár giroszkópról nem írnak.

A rendszer gyári Android 6.0, és hatalmas pozitívum, hogy van Glonass támogatás a GPS-hez. Akármelyik telefonomban volt eddig, mind 5 másodpercen belül méteres pontossággal megtalált. Ezek alapján nagyon ígéretes készülék, főleg 99 dollárért.

Sajnos ezen az áron csak limitált darabszámban rendelhető meg a Banggood-on, de utána a Gearbesten még mindig csak 120 dolcsi az ára. Előbbi az importköltségekkel összesen kb. 38.000 forintot jelent, utóbbi kb. 46.000-et.

Itt előrendelhető $99-ért >>

És itt elérhető $119.99-ért >>

Más okostelefonok >>