Tutuo Type-C PD HUB teszt – Telefonból számítógépet?

A Tutuo Type-C PD HUB ritkán felbukkanó eszköz, azonban manapság egyre nagyobb hasznát fogja venni az, aki sokat utazik és nem akarja az irodáját magával cipelni minden alkalommal. Szerencsére vagy nem szerencsére, én pont ebben a cipőben járok, úgyhogy első kézből tudok beszámolni arról, hogy milyen remek ki apróság ez az eszköz, ráadásul nevetségesen olcsó, mindössze 5.000 Ft-ba kerül, emiatt áfamentesen vásárolható meg, erre nem kell odafigyelni a szállítási mód kiválasztásánál sem.


A Tutuo Type-C PD HUB tesztje

A Tutuo nem találta fel a csomagolóipari bölcsek kövét, egyszerű szürke kartondobozban érkezett meg. Némi kis leíráson és az eszközön kívül mást nem találunk a csomagban, bár nem is hiányzik, hiszen minden más adott a használatához.

A jó minőségű, fémházba integrált alaplapon van egy Type-C csatlakozó egy rövid kábel társaságában, ezt kell majd a telefonba/tabletbe/Apple cuccba dugni, hogy aktiváljuk a túloldalon lévő 4K-s HDMI kimenetet, amivel monitorra, TV-re tudjuk az eszközünk képét kitenni. Idáig ez nem olyan nagy valami, maximum filmet nézni, Youtube videókat megtekinteni lehet jó, de van mellé egy USB aljzat is, így már teljes a kép.

Ide mehet háttértár, billentyűzet, egér, vagy akármi más, amire kedvet kaptunk, hiszen kapni már USB-s joypadot is. Még egy Type-C aljzat is helyet kapott, ide pedig tápot köthetünk, hogy ne merítsük feleslegesen a mobilt, mikor amúgy is kábeleken lóg, ez egy nagyon hasznos funkció.

Némelyik mobiltelefon, mint például az én Huawei Mate 10 Pro-m kifejezetten szereti ezeket a Type-C csodákat, hiszen szoftveresen megoldották, hogy egy ilyen eszköz csatlakoztatásakor kvázi asztali gépként működjön a mobil, tehát kapunk rendes kezelőfelületet, ikonokat. Egy kis Windows utánérzésem van, ami egyáltalán nem baj. Innentől kezdve pedig tökéletesen elérhetjük az összes applikációnkat, legjobban természetesen a gyári Huawei megoldások működnek, ezeket optimalizálták ehhez a kezelőfelülethez.

A Type-C bemenet miatt gyakorlatilag korlátlan ideig használhatjuk így a mobilt, hiszen sok monitoron található USB bemenet, ezen keresztül tölteni is tudunk, tehát összesen egy konnektorral megoldható a számítógép-mód használata.

Összegzés

A Tutuo Type-C PD HUB szerintem egy olyan alapvető eszköz a mai rohanó világban, mint egy töltő. Valószínűleg nem fogják a készülékhez csomagolni ezeket, hiszen a Samsung DeX is egy 20.000 Ft-os kiegészítő, ami gyakorlatilag ugyanezt tudja, az egyetlen különbség, hogy a Tutou árából kijön négy darab.

Sajnos azonban a modellt kivezették a piacról, az utód termék a Tutuo NS-A1, ami legalább olyan jó, mint az előző, ezt is felvértezték PD, HDMI és hagyományos 3.0-s USB-A csatlakozóval. Az ára gyakorlatilag változatlan, 5.000 Ft-ot kérnek érte, ami szerintem igen jutányos a tudását is figyelembe véve.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány