Tuna X6 kínai fülhallgató teszt – olcsó halnak nincsen leve

Újabb kínai darab. Mit gondoltok a dizájnról? Ugye, hogy ugye? A képekről nem mondható el, hogy a valósághoz képest brutális módon túloznának, tényleg ilyen jól néznek ki. Reménykedjetek, hogy ilyen jól szól, meg ilyen olcsó is! Lecsó!

Dobozka

Kulturáltan is érkezett. Szőrmebunda azért nem volt rajta, de kellemes eleganciával állt elém. Kipakoltam, felraktam rá a nagy méretű harangot, és megszemléltem. Könnyű anyagból van, szerintem alumínium lehet a háza, de masszívnak tűnik. Az alakja határozottan tetszetős, simán meg tudnám tartani.

Sajnos a hangszigetelése nem egy nagy szám, simán hallom, ahogyan most gépelek, vagy körömmel halkan kopogok az asztalon. Mondhatni, kábé semmit sem szigetel.

Képek

Telefonnal

Többek között a fenti számmal teszteltem a fülhallgatót. Nem egy audiofil szám, de nekem bőven elég, ha meghallgatom telefonra és gépre dugva rögtön egymás után. Ebből könnyedén meg lehet állapítani, hogy mi változik, mi az, amit csak a telefon hibája miatt nem tud, és mi az, ami az eszköz számlájára írható.

Telefonnal a 230 Hz körüli tartomány volt nagyon csúnya vele, a többi rendben volt attól eltekintve, hogy egy kicsit dobozabb hangja volt, mint géppel. Na jó, sokkal. Ezt csak akkor vettem észre, amikor gépre váltottam, és még equalizer nélkül is aránylag élvezhető volt a zene. Persze az equalizer dobott rajta egy csomót, de modern, basszusos zenéhez nem jó választás. Bár ha valakinek van egy jobb telefonja multimédia szempontjából, akkor akár mg is lehet vele próbálkozni.

Géppel

Egészen más lett a hangzás, de csak olyan értelemben, hogy felszabadultabbak lettek a hangok, és jobban előjöttek a mélyek mindenféle szabályzás nélkül. Kicsit feljebb emelkedett a hang a fejem fölé, köré, így sokkal nagyobb élményt nyújt.

A basszusteszten érdekes eredményt nyújtott. Kiadja még a 30 Hz-et is, ami már egész jó, viszont ott már akkora luk van a karakterisztikában, hogy nem fogjuk hallani. Ez annyit jelent, hogy adott hangerőn az egyre mélyebb hangokat egyre gyengébben adja ki, és a 30 Hz bizony már durván eltűnik. Körülbelül 60 Hz az, ahol még tartja a hangerőt, alatta intenzíven csökkenni kezd. Modern számoknál nem szerepel rosszul, de erős utánszabályozás nélkül a mai basszusigényt nem elégíti ki.

A hangzás egyébként egész kellemes, tiszta, de sajnos erősen basszusos szám közben van egyfajta finoman lüktető hatása. Egy-egy basszuslökés képes elnyomni a a magasabb tartományokat. Nem kifejezetten zavaró, csak, ha figyel rá az ember, akkor észrevehető.

Összegző

Nem rossz próbálkozás, de többet vártam volna tőle. Mondjuk 8 dollárért az embernek nagy elvárásai nem lehetnek, de hát Kína már mutatott érdekes dolgokat. A zajszigetelés nem valami jó, telefonnal nem volt különösebb élmény, viszont géppel egész jó a hangzás. Felhasználás szerint el kell gondolkodni rajta, elképzelhető, hogy itthon vehetünk ilyen áron jobbat, de dizájnosabbat aligha. Érdemes volt kipróbálni, én azt mondom.

Itt megvásárolható egy csomó minőségi fülhallgató.

Meg itt is.

Uff.