Tronsmart Element T2 hangszóró olvasói teszt

Tronsmart Element T2

Kellemes meglepetés volt számomra a Tronsmart Element T2, ugyanis nem egy ismert gyártóról van szó, mégis látszódott a terméken az igényesség. De ne szaladjunk ennyire előre, a Tronsmart egy kis, kiegészítőkkel foglalkozó gyártó, USB-s gyorstöltőket, külső akkumulátorokat, TV boxokat láthattunk eddig tőle, és már van 2 Bluetooth-os hangszórója is, az Element T1 és T2, ezek között nem egészen egy dollár árkülönbség van, de a T2 vízálló és támogatja a TWS technológiát, tehát inkább erről érdemes beszélni.

Kicsomagolás

Kínai termék kapcsán a doboz és a tartozékok minősége nem mindig üti meg a mércét, de ennél a hangszórónál ez egyáltalán nem így volt. Egy lila színű, mágneses, oldalra nyíló kartondobozt kapunk, az oldalain a termék fotója, meg néhány paramétere található. Az egész abszolút rendben van, és szerencsére akkor sem kell csalódnunk, amikor nekiállunk kibontani. Található benne egy micro USB vezeték, és egy jack-to-jack kábel, hogy ne csak Bluetooth-on keresztül tudjunk zenét hallgatni rajta, mindkettő kifejezetten jó minőségű. Ezeken kívül kapunk egy többnyelvű használati utasítást, – ami nem elég sok nyelvű (a magyar kimaradt) és amihez minimum mellékelhettek volna egy nagyítót, mert szinte olvashatatlanul kicsi – magát a terméket, és amivel nem igazán találkozni Kínában: egy garancia-kártyát. A gyártó oldalán történő regisztráció után plusz 6 hónap (összesen 2 év) garanciát kapunk, esetleg néhány promo e-mailt a Tronsmarttól, ez elsőre apróságnak tűnhet, de nagyban növeli a minőségérzetet. Itt sem áll meg a felsorolás, mert még egy karabinert és egy cipőfűzőt is találunk a dobozban, hogyha ki akarnánk akasztani valahová az eszközt.

Maga a Bluetooth-os hangszóró is jól össze van rakva. Felül van a bekapcsoló gomb amivel módot is lehet váltani, egy Bluetooth gomb amivel életre hívható a TWS, vagyis összekapcsolható egy másik T2-es hangszóróval. Egy pause-, és két hangosító gomb is van mellettük, ezek számváltó gombként is üzemelnek.

Tesztüzem

Feltöltés és bekapcsolás után 3 mód közül választhatunk. Vagy a termékben található Bluetooth 4.2-es rendszert használjuk, vagy kábelen keresztül csatlakoztatunk egy zenelejátszó eszközt, de akár egy SD-kártyát is behelyezhetünk a hangszóró olvasójába. Ez utóbbi MP3, APE, FLAC, WMA és WAW kiterjesztést is kezel. A beépített 1900 mAh-es akkumulátorról elméletileg 12 órán keresztül hallgatható zene folyamatosan, és ez valószínűleg helytálló adat, mert az első feltöltés óta még nem kellett töltőhöz nyúlnom, pedig volt használva rendesen.

A Tronsmart Element T2 2 db, egyenként 5 W-os hangszóró van. A hangzása jó, a mély hangokat is nagyon szépen megszólaltatja, annyira hogy a basszust kicsit szoftveresen felhúzva szó szerint arrébb megy a hangszóró. A hangerővel sincs probléma, mindenben hozza amit egy 10W-os hangszórónak hoznia kell, a készülék visszajelzési hangjai is kellemesen szólnak. A Bluetooth-al való párosítás gyors, a hangerőszabályzó gombok sajnos a kapcsolódás után rövid ideig nincsenek összhangban a telefon hangerejével, ilyenkor hirtelen megugorhat a hangerő, de pár másodperc után rendeződik, ezen kívül zökkenőmentes a dolog. A hangszóró rendelkezik beépített mikrofonnal,  tehát egy telefonbeszélgetést is le lehet bonyolítani vele.

A készülék víz- és porálló (IPX56-os szabvány), egy kis folyadéktól nem kell félteni, így tarthatjuk például a medence szélén is anélkül, hogy bármi baja lenne. A medencébe viszont nem érdemes beletenni, mert habár valószínűleg túléli, a Bluetooth-kapcsolat a vízben megszakad.

Összegzés

A Tronsmart Element T2-n látszik az igényesség, a hanggal sincsen probléma, ezért érdemes elgondolkodni rajta, ha Bluetooth-os hangszóró vásárlásán gondolkodik az ember, ráadásul egy 10W-os hangszóróhoz képes az ára is alacsony, körülbelül 30 dollárt kell kifizetnünk érte.