Telefondömping a Mi Mix árnyékában

mi mix másolat

Már írtam egy hasonló cikket a kávanélküli telefonokról, de azóta igencsak kiszélesedett a Mi Mix másolat választék, és újabb, jobb versenyzők is rajtvonalhoz álltak. Nem is csoda, hiszen rengeteg vásárlót lenyűgöznek a hasonló fejlesztések, és ez egy nagy karácsonyi sláger lett. A felsorolást természetesen az eredeti őspéldánnyal kell kezdeni, így legalább ahhoz is lehet hasonlítgatni, még akkor is, ha sok értelme nincs.

1. Xiaomi Mi Mix és az utód

A Xiaomi kezdte a kávanélküli őrületet a Mi Mix (teszt) bemutatásával, amit nem sokkal később, idén szeptemberben követett a második verzió. Ezekért a gépekért elég mélyre kell nyúlnunk a zsebbe, de megéri, mert rendkívül exkluzív termékekről van szó.

2. Vernee Mix 2

A listát egy személyes kedvenccel kell folytatnom, ami egy az egyben próbálta lekoppintani az eredeti telefont, egész sikeresen. Természetesen töredék áron, komoly hardverrel. A kijelző itt is szépen le van kerekítve, és a 4 GB RAM-mal, 64 GB ROM-mal nem is lesz semmi bajunk. 44.000 forintért kiemelten jó vételnek tartom.

3. Doogee Mix/Mix Lite

A Xiaomi után elsőként a Doogee kezdett el hasonló koncepciójú okostelefont gyártani. Sajnos a kijelző nincs lekerekítve, és az egész összkép kicsit átgondolatlanabb, de ellensúlyozza ezt a remek ára. Az olcsóbb, Lite verzió (2GB/16GB) 25.000 Ft, míg a komolyabb változat (6GB/64GB) 53.000 forintba kerül. Létezik még egy kettő közötti 4GB/32GB variáció is, de az jelen pillanatban – érthetetlen módon – drágább a jobb modellnél.

4. Umidigi Crystal

Több Umidigi (korábban Umi) telefon tesztelése után kijelenthetjük, hogy ez a gyártó sem ismeretlen előttünk, mutattak már ők is jó telefont. A Mix klónjuk egészen szépre sikeredett, de elsősorban olcsónak mondható. A gyengébb modell csak 29.000 forint, míg a bikább hardverrel megáldott darab is csak 37.000 jó magyar pénzbe kerül.

5. Bluboo S1

Bátran merem ajánlani a Bluboo S1-et, mely a kinézetével is üt. Volt nálunk teszten is, és alapvetően szépen szerepeltAlig 40.000 forintos árával pedig nehéz versenyre kelni.

6. Leagoo Kiicaa Mix

Specifikációkat tekintve ez középen helyezkedik el a mezőnyben, viszont az ára erősen alsó szegmensbe sorolható, így kitűnő választás lehet. A 28.000 forintért cserébe 3 GB RAM-ot, és 32 GB tárhelyet kapunk a nyolc magos MediaTek processzor mellé.7. Maze Alpha

Szintén egy olyan készülék, amit teszteltünk, és nagyon meg is szerettünk. Igazán különleges telefon a kinézete és a hardveres erőssége miatt is. Két verzió kapható belőle, egy erős, meg egy mégerősebb. Az alapmodellt is 4 GB memóriával pakolták meg, és csak 47.000 forintba kerül. A brutál erős hardverrel szerelt, 6 GB memóriát kínáló verzió 53.000 forint.

8. Ulefone Mix

Már kész voltam az összefoglalóval, mikor kiderült, hogy az Ulefone is gyárt kávanélküli ‘mixet’. 4 GB RAM-mal és 64 GB ROM-mal van szerelve az Android 7.0-t futtató készülék. 37.000 forintba kerül, de ezért az árért csak 720p felbontású az 5,5 inch-es kijelző.

Természetesen az összes telefon megrendelhető EU express szállítással, ami annyit tesz, hogy 100%, hogy nem kell rá se áfát, sem pedig vámot fizeni. Minden bizonnyal sokan fognak karácsonyra hasonló készülékeket ajándékozni, és ezen telefonok segíthetnek még abban is, hogy sok vásárló szemét Kína felé irányítsa: Lám, kint miket lehet (és mennyiért) kapni.