Teclast M89 tablet teszt – Annyit kapsz, amennyit fizetsz

Teclast M89

A Teclast M89 tablet 7,9 colos, ezzel a közepes méretű eszközök táborát erősíti. A fém ház kellemes fogást biztosít, ráadásul Type-C csatlakozó került rá, mely mellé még egy mini HDMI is elfért. Számomra hihetetlenül meglepő volt, hogy készenlétben, bekapcsolt állapotban több hetet is simán elketyeg a készülék, tehát akik ritkán használják, mondjuk hálózaton keresztül távirányítanak vele, azoknak ez egy kiváló választás. Áfamentes szállítási móddal 43.000 Ft-ért vásárolható meg a Teclast M89 tablet.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

 

 

A Teclast M89 tablet kicsomagolása

A Teclast M89 csomagolása nálam a 90-es évek Japán világát juttatta eszembe, nem mondanám csúnyának, inkább egyedi. A funkcióját tökéletesen ellátja, belül extra szivacs védi a tabletet.

A készülék fogása nagyon jó, 400 grammos tömegével nem tartozik a legnehezebb példányok közé. Jobb oldalon kapott helyet a bekapcsoló- és hangerőszabályzó gombhármas. Én nem raktam volna ennyire magasra, de biztos csak az apró kezem akadályoz a mozgásban. Sajnos picit lötyögősek is a gombok, bár legyen ez a legnagyobb bajom.

 

Velük ellentétes oldalon a micro SD kártya foglalata bújuk meg, felül pedig balról jobbra a következők: 3,5 mm-es jack aljzat – nagy pacsi érte -, mini HDMI, hangszórók, Type-C aljzat. Az előlapot a Corning terméke, a Gorilla Glass bevonat védi, úgyhogy a gyárilag rajta lévő fóliát akár le is veheti mindenki, én is így tettem, szerintem sokkal közvetlenebb az “irányítás”. A következő kiegészítők lapulnak a dobozban: töltőfej, adatkábel, SIM-tű, extra fólia. Mi kaptunk mellé még egy Teclast R88 névre hallgató fülest és egy kitámasztót is, de nem tudjuk megerősíteni, hogy ezek is a csomag részét képzik-e.

 

A Teclast M89 tablet tesztje

A Teclast M89 a MediaTek MT8176 kódjelű SoC-jét kapta meg, melyre 3 GB RAM-ot integráltak – lelövöm a poént -, ami tökéletesen elég, harmóniában van az M89 többi elemével. Az Asphalt 8 szaggatás nélkül futott, jót lehetett vele játszani. A 32 GB-os eMMC beépített tárhely szerencsére bővíthető, bár a kamerával készült fotókkal biztosan nem fogjuk megtölteni, ugyanis csapnivaló, kár is foglalkozni vele.

Videótelefonálni természetesen jó az előlapi, a hátlapit pedig betudom egy jó viccnek. Nagymamának, kisgyereknek nyilván ideális, de egy mai, modern mobil mellett nevetségesnek hat. A 7,9 colos kijelző árkategóriájához mérten jól sikerült, a felbontása 2048×1536 pixel. A kávákból bőven lehetett volna még faragni, masszív feketeség foglalja el az előlap széleinek nagy részét.

Nagyon örültem neki, hogy 43.000 Ft-ért 802.11b/g/n-es WiFi-t kapunk, ami ráadásul elég jól szuperált nálam, csak úgy hasított lefelé az Antutu és az Asphalt 8 is. Mivel az utóbbi applikáció gördülékenyen futott, kíváncsi voltam, hogy a Banggood-on található Antutu érték mennyire valós. Meglepődve tapasztaltam, hogy az ottani pontokat még picit túl is szárnyalta, 99.453 pontot ért el, ami szép eredmény a középkategóriás eszközök között.

A Teclast M89 tablet tud magyarul is, a kép még azelőtt készült, hogy átállítottam volna a 7.0-s Androidot futtató ketyerét. Jó hír a navigációt használó olvasóinknak, hogy beépített GPS-t is kapott a 4.0-s Bluetooth mellé. Frissíteni a Teclast saját applikációján keresztül lehet, érkezett rá hibajavítás a teszthét alatt. Szükség is van az előre telepített megoldásra, mivel a gyártó oldalán én nem igazán boldogultam.

Ahogyan azt említettem az üzemidő valami bámulatos, ha nem használjuk, akkor egyáltalán nem merül, sajnos ez sok hasonló gépről nem mondható el. Intenzív használat közben langyos volt a Teclast, elképzelhetőnek tartom, hogy több órányi megfeszített játék után átforrósodik a fém.

A tablet mellé kapott Teclast R88 fülhallgató nem csúcskategóriás darab, de egy-két YouTube-on megtalálható zenét, kerékpáros videót bármikor szívesen megnéztem vele. Erős mélyhangkiemelés jellemzi, talán a “V” hangkép a legtalálóbb, mint ahogyan azt megszokhattuk az olcsó eszközöknél. Furcsa módon nem találtam meg, csak egy számomra ismeretlen webshopban, ezért nem linkelem, de százszor inkább ajánlom a 8.500 Ft-os Xiaomi Hybrid Pro-t.

 

Összegzés

A Teclast M89 tablet hozza az árkategóriához mérten támasztott elvárásaimat, ezért a kellemes tapintás és a jó kijelző miatt a pozitív megítélés felé billen a mérleg. Szerintem jó ötlet volt mini HDMI-t tenni a gépre, ahogyan a Type-C csatlakozó mellett megtartott jack aljzat sem elhanyagolható szempont. Az üzemidő készenléti állapotban nagyon jó, aktív használattal 4-5 óra SoT hozható össze. Amennyiben többet szánnál tabletre, nézd meg a többi tesztünket is.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

 

 

Tudtad,hogy már itthon is van olyan szakszerviz, amely kifejezetten kínai telefonok és tabletek javítására specializálódott? Ők a kinaitelefonjavitas.hu, ahol a RendeljKínait olvasói 2.000 Ft kedvezményt kapnak a bevizsgálási díjból, ha felmutatják az alábbi kupont:

Bővebben az alábbi linken olvashattok a lehetőségről. A kupon letölthető PDF, illetve JPG formátumban.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány