Tanix TX5 TV box teszt – Egy újabb remek gép

TanixTX5

A Tanix TX5 TV box sikeréhez minden adott, ugyanis az Amlogic S905x2 processzora már több ízben bizonyította, hogy megállja a helyét, a 4 GB RAM pedig manapság mindenre elég, úgyhogy nagy reményekkel csaptam a tesztelésbe. Nem kellett csalódnom, remek eszközt kaptam, melyre a Netflix, a Chrome és a Kodi is előre telepítve csücsült. Az ára igazán ütős, ugyanis ingyenes hozzá az áfamentes szállítás, így mindössze 17.000 Ft-ot kell fizetnünk érte.

A Tanix TX5 TV box kicsomagolása

A Tanix TX5 csinos kis fekete dobozban érkezett, ugyan láttam már ennél jobb helykihasználtsággal elrendezett csomagolást is, de nem ez a lényeg. Tartalma kimerül a szokásos tápegység, HDMI kábel, távirányító, használati utasítás kombón felül egy WiFi antennával is, ami nagyon hasznosnak bizonyult, főleg ha 5 GHz-es hálózaton csücsülnek az eszközeink. A vásárlásnál majd figyeljetek oda, hogy EU csatlakozóval kérjétek, bár ezt linkeltük nektek.

Az előlapon diszkrét kijelző tudatja velünk a legfontosabb információkat, például az időt, illetve a hálózatra csatlakozás módját. Nálam mostanában WiFi-n csücsülnek a TV box-ok, ugyanis BD25 anyagokat szoktam nézni, ezek pedig gond nélkül mennek az 5 GHz-es hálózatomon.

Jobb oldalon egy USB 2.0 és egy USB 3.0 csatlakozó mellett egy micro SD kártyaolvasót préseltek be, de nagyon sajnáltam, hogy nem fért el három darab USB aljzat, így egy billentyűzet és egy egér el is foglalja az összes helyet, erre kínálnak megoldást az egy sticket használó termékek. Hátul optikai hangkimenet, RJ45, illetve HDMI aljzat kelleti magát, ezek mellé elfért a WiFi antenna és a tápegység bemenete is.

A Tanix TX5 baloldala teljesen üres, ide nyugodtan rakhattak volna még két USB aljzatot, ennek nem igazán örültem. A készülékház elég jól gyűjti az ujjlenyomatokat, de jó esély van rá, hogy nem sűrűn fogdossuk majd, hiszen kapunk mellé egy távirányítót is, ami szerencsére Bluetooth-on kommunikál.

A Tanix TX5 TV box tesztje

A Tanix TX5 üzembe helyezése kimondottan egyszerű, nem vezet végig a szokásos bejelentkezési procedúrán, egyből hadra fogható. A Kodi (Alice néven találjuk) azonnal indulhat, csak a hálózaton lévő fájlokat kellett betallóznom, de a YouTube is működik bejelentkezés nélkül, de azért nem árt a Google fiókot hozzáadni.

A Netflix alapáron “jár”, az HBO Go és a Horizon pedig letölthető, futtatható az eszközön. Ugyan nem Android TV a rendszer lelke, hanem 8.1-es Android, de nagyon könnyen használható, esztétikus skint húztak rá, minden fontos dolgot azonnal elérhetünk, ehhez tökéletesen elég a saját távirányítója. Melegedésre, nyöszörgésre nem hajlamos, ez mindenképp pozitívum, még a tápja sem cicergett.

Az 5 GHz-es WiFi hálózaton csak úgy hasítanak a BD25 Remux-ok, ennél jobb minőséget a megjelenítőm miatt (SIM2 D30) nem szoktam nézni, ha mennétek feljebb BD50 vagy 4K magasságig, akkor mindenképp a kábeles összekötést kell alkalmazni, ami szerencsére gigabites.

A Google Play segítségével egy rakás programot leszedhetünk, legyen az játék vagy irodai programcsomag, úgyhogy ez a rész kipipálva. A Chrome szintén előretelepítve indítható, bár böngészéshez nem Androidos TV boxot használnék, ahogyan játszani sem, viszont YouTube-ozni, sorozatokat, filmeket nézni nagyon jó választás a Tanix TX5, mert az Amlogic S905x2, valamint a 4 GB RAM a remekül megírt szoftverrel kerek egészet alkot

A Tanix TX5 TV box nálam minden igényt kielégített, bár én amolyan maradi figura vagyok, tehát filmeket, sorozatokat szeretnék nézni, tehát arra használom, amire való. Nem ezzel fogja senki végigvinni a legújabb játékokat vagy gördülékenyen böngészni, azonban YouTube-ozni remekül lehet vele. Az optikai hangkimenet miatt a házimozi rendszerre is ráköthető, ami számomra nagyon fontos dolog.

Összegzés

A Tanix TX5 TV box az ingyenes, áfamentes szállítással együtt sem éri el a 17.000 Ft-ot, ami nagyon jó ár, tekintettel a kiváló szoftverre. Pozitívum az optikai hangkimenet, az 5 GHz-es WiFi, a külön antenna és a kellően erős hardver.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!!

Egyedül a 3. USB csatlakozót hiányoltam róla, illetve ha nem lenne ilyen jó a rendszer, akkor azt mondanám, hogy  bárcsak Android TV futna rajta. Olvassátok el a Mecool M8S tesztünket, ugyanis azt is 20.000 Ft alatt tudjátok megvásárolni. Ha ezek közül egyik sem tetszik, akkor az alábbi linken éritek el a teljes TV box kínálatot.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány