Sörhastalanító, kézi zacskóvisszazáró, jégkövek – Gearbest kütyü válogatás vol. 3

A filléres kütyüáradat még mindig nem ért véget, ugyanis van egy harmadik adag is a Gearbestes vackokból. Ma egy sörhastalanító valami, egy elektromos, hővel működő zacskóvisszazáró (pl. félig kiürített csipszes zacskóhoz), és egy zacskónyi kőkorong (whisky hűtésére vannak kitalálva) kerülnek a tesztasztalra.

Na, már most. Hazudok annyiban, hogy a sörhastalanítót tesztelem, mert sajnos (?) nincsen sörhasam, amit visszahúzhatna. Ellenben kipróbáltam, és még így is egészen kellemes tapasztalataim vannak vele. A zacskóvisszazáró egy érdekes dolog. Ti küldtétek nekem fészbúkon, hogy rendeljek egy ilyet és írjak róla tesztet. Jó üzlet volt, ugyanis pár másodperc alatt visszazárható egy félig megkajált adag csipsz zacsija. Bár nem tudom, hogy ilyen pórul járt csipsz létezik-e egyáltalán, amelyet a tulajdonosa galád módon csak félig kajált meg. A kőkorongok meg csak úgy magukban is elég érdekesek. Be kell dobni őket a fagyasztóba, aztán alkalomadtán a whiskybe.

1.) Sörhastalanító

Arra a címkéje alapján sem jöttem rá, hogy miből van, de valami poliakármi, ami minden bizonnyal műanyagot jelent. Ez a tudatos vásárlókat máris messzire szalajtja, hiába nem izzadós a ruhadarab. Vagy kiegészítő. Akármi is ez. Többször is előfordult, hogy napokon keresztül viseltem 2 ok miatt. Egy az, hogy kezd hideg lenni, és bár soha nem hordtam még csak hasonló ruhadarabot sem, nagyon kellemes meleget biztosít deréktájon akkor is, ha a póló vékony, és a pulcsi alá befúj a szél valami miatt. Például amikor lehajolsz a cipődhöz, vagy nyújtózkodsz valamiért, stb.

A másik ok, ami miatt egy másik célközönség számára is érdekes lehet, az, hogy hiába nincs sörhasad, akkor is feszül annyira, hogy ne tudj szokásos adagot enni, csak valamivel kevesebbet. Na jó, ez ilyen formában nem igaz, de az már teljesen helytálló megállapítás, hogy hamarabb elérkezik a megszokott teltségérzet, ami miatt egy kóros zabagépnek is könnyebb leállnia. Mondjuk neki hasa is lesz minden bizonnyal, amit visszahúz.

Én éjjel is viseltem, akkor sem rohadtam bele, megfelelően szellőzik. Napközben, hűvösebb időben pedig kellemes meleget nyújt. Hogy eredeti funkcióját mennyire tölti be, azt nem tudom. 1400 forintért nem volt rossz üzlet.

Innen van >>

2.) Zacskóvisszazáró

Na, ez egy nagyon érdekes kütyü. Tiszta mázli, hogy elküldtétek nekem, mert esélyes, hogy amúgy sosem járt volna nálam. Két darab AA elem kell bele, amik felhevítenek egy szál drótot, amit végighúzva a zacskón, hővel újra összeolvasztja annak száját. Az anyaghasználata a végtelenül olcsó és tróger műanyag, senki ne várja tőle, hogy focizni lehet majd vele, még egy leeséstől is simán eltörhet.

Az elemtok fedele is nagyon bénán áll ott, és hát úgy az egész eszközről üvölt, hogy spóroltak a mindennel. Ettől függetlenül a funkcióját meglepő módon maradéktalanul betölti, simán visszazárta a vastagabb zacskókat is. Nem szabad nagyon szorítani, mert akkor ugrálva, akadozva fogjuk tudni csak mozgatni, amitől helyenként nyitva marad a zacsi. Pár használat után viszont simán bele lehet jönni. Az kérdés, hogy egy-egy családban mennyire van létjogosultsága egy ilyen eszköznek, értem ezt úgy, hogy nem csak porfogó lesz-e belőle. Ez viszont mindenki saját döntése, én csak annyit vagyok hivatott megállapítani, hogy tök jól működik, és 500 forintot bármikor megér.

Innen van >>

3.) Jégkövek, vagy mi

Sokat gondolkodtam rajta, hogy minek nevezzem el, de végül nem gondoltam túl a dolgot: jégkövek. 9 darab korong alakú, talán nem műkőből készült italhűtő egy zacskóban. A szőrös zacsi nem marad becsukva, ha nem kötünk csomót a madzagra, de a fagyasztóban úgysem fog magától kiborulni. Egészen kellemes tömegük van, ami annyiban hátrány, hogy nagyon magas pohárba nem biztos, hogy jó ötlet beledobni, mert egészen komoly sebességet tud elérni, mire leér a pohár aljára. Nálam egy whiskys pohár alján is jó nagyokat koccantak.

Pár órára elég is betenni őket a fagyasztóba, vagy mélyhűtő ládába, relatíve gyorsan lehűlnek. Azért jobb ilyeneket whiskybe rakni, mert ha valaki nem húzózza, akkor nem fog beleolvadni vízként úgy, mint a jégkockák. Én például rühellem, amikor vizes lesz a whiskym csak azért, mert nem iszom elég gyorsan, ezért rendeltem meg ezeket. Ami viszont igen kellemetlen bennük, hogy hiába néznek ki jól, ez minden, amit tudnak. Funkciójukat sajnos nem töltik be, nem hűtik le az italt. Egy rakás ebtermék. Nem érnek meg 1600 forintot sem sajnos.

Innen van >>