Sanrenmu 7028 LUI-XL kés teszt – Így írtok ti

A Blog olvasójától, Gábortól kaptam nemrég egy cikket, melyet most szeretnék veletek megosztani. Megrendelte a Sanrenmu 7028 kést Kínából, ami még jó is (mármint maga a történés), mivel én sosem szoktam kést rendelni. Legalább van egy kis változatosság!

A gyártó

A Sanrenmu a nevesebb kínai késgyártó vállalatok egyike, amely minőségi, ugyanakkor kiváló ár-érték aránnyal rendelkező harci, EDC (everyday carry = mindennapokban használatos), outdoor, stb. kések gyártásával, illetve forgalmazásával foglalkozik. Egyes pletykák szerint még olyan világmárkák számára is készít termékeket, mint például a Spyderco. ,,Minden Kínában készül, ami mégsem, az hamisítvány!”

Bontogatás

A bélelt borítékban található csomagolás minimalista, a megszokott kínai puritánság jellemzi, ugyanakkor nem tanácsolnám, hogy egyből kidobjátok azt. A laminált karton hátlap tartalmazza ugyanis a garanciális feltételeket. A vásárlástól számítva három hónap áll rendelkezésetekre, hogy minőségbeli probléma esetén visszaküldjétek, és díjmentesen kicseréltessétek a terméket.

Pro

A Sanrenmu 7028 LUI – XL modellt lekerekített, pontosan illeszkedő felületekből álló, konzervatív kialakítás jellemzi, amely nélkülözi a számomra felesleges övcsipeszt. Így csökkent a valószínűsége annak, hogy összecsukott állapotban beakadjon, és/vagy sérülést okozzon a hordozóeszköz anyagában. Ráadásul a termék leírásában szereplő, hiteles méretekből, illetve liner lock mechanizmusából adódóan nem minősül “…közbiztonságra különösen veszélyes eszköznek…”, így nyugodtan magatoknál tarthatjátok közterületen is.

Kontra

Az általam megtalálni vélt tökéletességet azonban némileg beárnyékolja, hogy már a kicsomagolást követően is karcokkal, mikrokarcokkal találkoztam a markolat fém felületein. Az állítólagos faborítás szintén kétségeket ébreszt bennem, mivel tapintásra inkább tűnik műgyantából készült utánzatnak. Mégis úgy gondolom, hogy 2400 forintos áráért ennyi kompromisszum még belefér.

Itt kapható >>