Sabbat E12 vezeték nélkül fülhallgató teszt – A kínai Sennheiser?

A Sabbat E12 vezeték nélkül fülhallgatót nagy érdeklődéssel vártuk, ugyanis a márka nem titkolt célja, hogy hangminőségben lenyomják a Sennheiser IE 80 S-t. A futáshoz is kifejezetten jól használható Sabbat E12 vegyes érzéseket keltett bennem, mert a külseje nem jött be, ellenben nagyon jól használható, praktikus készüléket rejtett a rút köntös. A GVSE12YRC kuponkóddal 15.400 Ft-ért vásárolható meg EU Priority Line szállítással, amivel nagyon nagy esély van az áfa elkerülésére is.

A Sabbat E12 kicsomagolása

Az IPX5 tanúsítvánnyal rendelkező Sabbat E12 csomagolását megtapintva azonnal egyértelművé vált, hogy nem a belépő szintet célozta meg a gyártó. Minden minőségi, szépen elrendezett, látszik, hogy nagy gondot fordítottak rá. Némileg kitűnik a tucat kínai  kütyük közül, az X12 kapcsán Indiegogo kampánnyal próbáltak meg extra bevételt szerezni, azonban hivatalos weboldalt, illetve egyéb infót nem találtam róluk. Nagyon kevés review található a neten, tehát egy nagyon új termék került most hozzánk.

Sokféle színben vásárolható meg a Gearvitán, hozzám sajnos egy arany változat került, de a fülbe helyezve már nem zavart a dolog. A csomag része a töltőbox, 7 pár különböző méretű gumiharang, maga az eszköz és egy Type-C kábel a töltéshez, illetve némi leírás. A Sabbat E12 működése egyébként szinte teljesen megegyezik a korábban tesztelt Lenovo Air-rel, amit imádtam, és nem szívesen adtam vissza.

Nagyon kíváncsi voltam, hogy 1,5x annyiért mit kaphatunk, vajon kielégítik-e az audiofil irányba hajló vásárlókat is? A bölcső kisméretű, a zsebemben kényelmesen elfért, a fülhallgatókat mágnes segítségével “szippantja” magába, ezért nagyon könnyű a töltés, illetve a kikapcsolással sem kellett bajlódni. A dizájn szubjektív, nekem nem igazán tetszett a külseje, de a megfelelő méretű gumiharang kiválasztása után nem mozdult a fülemből, szóval futni is el tudtam menni vele.

A Sabbat E12 tesztje

Bluetooth 5.0 szabvány szerint kommunikál a hangforrással, ezért kimondottan takarékos, a tokból kivéve 3-4 órás üzemidőt tudtam összehozni vele. A bölcsővel pedig három alkalommal tölthető újra, mivel 400 mAh-s, így 12-16 óra a teljes játékidő. Természetesen használható monó, illetve sztereó módban is, attól függően, hogy zenét hallgatnál vele vagy csak telefonálni szeretnél.

A vezérlés gombbal történik, ami könnyen jár, nem kell a fülbe passzírozni az eszközt. A kezelése totálisan megegyezik a Lenovo Air-rel, érdemes azt a tesztet is elolvasni. Csatlakoztatni gyerekjáték, hasonlóan a többi Bluetooth-os eszközhöz, a párosítás után automatikusan felismeri a telefon.

Az egyszerűsége pedig abban rejlik, hogy ehhez elég kivenni a tokból a Sabbat E12-t. Biztosan mindenkit a hangminőség érdekel leginkább, hiszen egy 80.000 Ft-os eszközhöz, az IE 80 S-hez hasonlítja a termékét a gyártó, ami a netes vélemények alapján más liga, mint a Sabbat.

Nekem nem volt lehetőségem egymás mellett meghallgatni őket, de volt szerencsém elég sok, drága eszközt kipróbálni és aktívan használni, ezért azt tudom mondani nektek, hogy a Sabbat E12 egyáltalán nem rossz, sőt. Kifejezetten jó a hangminősége, ha a megfelelő koordinátarendszerben vizsgálom. Ez egy 20.000 Ft-os, vezeték nélküli eszköz, tehát megvannak a maga korlátai.

A basszustartomány feszes, kicsit egyébként ebbe az irányba tolták el a hangképet, hiszen ma ez a “divat”. Középen már sivárabb, a legtetejét pedig nem is hallom, de ezt tényleg olyan szemmel nézzétek, hogy ennyiért ennél több nem fér bele, egy pár jó minőségű összekötőkábelt kapni ennyiért. Telefonálás közben néha panaszkodott a másik fél, hogy messziről hall, ennek oka a kialakításban keresendő, hiszen nem lóg előre a mikrofon a szánkhoz, mint a hagyományos headsetek esetén. Futáshoz ideális, ráadásul megfelel az IPX5 szabvány követelményeinek is, tehát az sem gond, ha izzadós vagy.

Összegzés

Szerintem a Sabbat E12 nagyon jó kezdés volt a gyártótól, ár-érték arányban jól sikerült termékről van szó. A hangminősége megelőzi a Lenovo Air-t, ahogyan az ára is. Ha sportoláshoz keresünk fülest, érdemes fontolóra venni a Sabbat E12-t, mert a hét pár gumiharang között biztosan találunk olyat, amelyik számunkra megfelelő, ráadásul a fülünkből sem hajlamos kiesni és az izzadtságot is jól tolerálja

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

Az üzemidő parádés, ezt várnám a versenytársaktól is. A dizájn szubjektív dolog, nekem egyáltalán nem jött be, főleg ezzel a bazári színnel.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány