Redmi K20 brutáltelefon pletyka – Légycsapó a konkurenciához

Redmi K20

Lassan szivárognak a hírek a Redmi K20 telefonról, ami minden eddiginél erősebb hardvert fog kapni, elméletileg a flagshipeknél alacsonyabb áron, már amennyiben ez értelmezhető egy csúcskészülék esetében. Az Antutu pontháborúban újabb mérföldkövet ért el, nagyon szép a kijelzője, nagy az akkuja, és elvileg agyonver majd mindenkit a piacon.

Redmi K20: flaship killer 2.0

Pár dolog már kiszivárgott a K20 kapcsán, illetve van egy csomó sajtókép, bemutató meghívó és hasonló okosságok, amelyek mind rájátszanak erre a flagship killer szerepre. Redmi-s boxkesztyű, konkurenciát elpusztító godzilla szörny, aztán a OnePlust széttrollkodó Flasghip Killer 2.0 plakát, szóval beleálltak rendesen az ellenlábasokba.

forrás: https://www.gizmochina.com/2019/05/15/xiaomi-redmi-k20-india-launch-confirmed/

Amit “lehet” tudni a kiszivárgott információk alapján – ami persze még mindig lehet orbitális kamu is -, hogy a telefon lelkét a Snapdragon 855-ös SoC fogja adni, állítólag 450.000 Antutu pont fölötti értékekkel. Viszonyítási alapnak a mostani Mi 9-es csúcstelefon alulról karcolja a 400.000-et, szóval elvileg jóval erősebb lesz az új teló.

forrás: https://www.whatmobile.com.pk/xiaomi-redmi-k20-specifications-got-leaked-followed-by-an-impressive-antutu-score-news-272

4.000 mAh-s akkumulátorról szólnak a hírek, amit valamilyen intelligens, AI alapú spórolási megoldással is felvérteznek. Ennek számomra egy kicsit kamu szaga van, de majd élőben meglátjuk, segít-e két sárkány lehentelése közben az üzemidővel spórolni, hiszen ezen a hardveren szinte mindenki játszani fog.

forrás: https://www.gizchina.com/2019/05/15/redmi-k20-pro-first-camera-sample-appears-online/

Kamera fronton valamilyen tripla megoldással számolhatunk, legalábbis a Weibo-n – ez a kínai Twitter – jelentek meg K20 vízjellel ellátott kameraképek, de ebből azért messzemenő következtetéseket nem vonnék le. A felbontás állítólag 48+13+8 Megapixel lesz, de a számháborúnak nincs sok értelme, olyan adat ez, mint egy hangfal watt értéke, semmit nem mond el a hangképről.

forrás: https://www.whatmobile.com.pk/xiaomi-redmi-k20-specifications-got-leaked-followed-by-an-impressive-antutu-score-news-272

A kijelző állítólag 6,39-inch-es, AMOLED megjelenítő lesz, a menőzős integrált ujjlenyomat-olvasóval. A notch utálók fellélegezhetnek, nincs szenzorsziget, helyette van készülékházból kiugró kamerapanel, ami majd a gyakorlatban bizonyítja, hogy mennyire áll ellen a felhasználók által rá rótt terhelésnek. Memóriából minimum 6 GB RAM-ot kapunk, és kiindulva a legújabb trendekből vagy éppen a Black Shark 2 tesztünkből, a határ a csillagos ég. A háttértár méretét valahova 64-256 GB közé lövik be, modellváltozattól függően, ami már tényleg mindenre elég.

Redmi K20: indiai konteó

Jöjjön egy kis spekuláció az egész Redmi K20 üggyel kapcsolatban. Miért éri meg egyáltalán Redmi köntösben kiadni a Xiaominak egy über brutál telefont, amikor lehetne éppen Mi 10 vagy Mi Mix 4 is a neve, főleg hogy ez utóbbiról szintén szivárognak már a hírmorzsák?

Egyszerűen azért, mert a Redmi kimondva-kimondatlanul nem a cég prémium vonalát képviseli, hanem egy tisztességesen összerakott, de azért mégiscsak budget telefont testesít meg. Ilyen készülékeket pedig jellemzően azokban az országokban lehet eladni, ahol az egy főre eső GDP alacsonyabb a Nyugat-európai országoknál vagy az USA-nál, de azért még nem túl alacsony, ráadásul a nagy, vásárolni vágyó tömeg is rendelkezésre áll.

Ne barkochbázzunk tovább, ez a piac valószínűleg India, amely jelenleg a világ legnagyobb népességével rendelkező – a becslések szerint 1350 millió fős – országa, tavaly nem véletlenül ott jelent meg először a szintén Xiaomi égisze alatt futó Pocophone F1, amit akkor mindenki “flagship killernek” nevezett. Vannak még ehhez hasonló side-projektjei a kínaiaknak, gondoljunk például a Black Shark szériára, amit szintén nem Xiaomi név alatt futtatnak.

Ha a logika ugyanaz lesz a Redmi K20 kapcsán, mint a Pocophone F1 esetében volt, akkor gyengébb anyagminőségre, butított kamerára és über erős hardverre számíthatunk, cserébe valamivel mérsékeltebb lesz az ára. Tavaly a Mi 8 olyan 150.000 Ft körül indított, míg a Pocophone F1 durván 100-110.000 forint volt, ha a képletbe helyezzük az általános drágulást is, akkor a K20-as telefonok 6/64-es modellje hasonló összeg körül érkezhetnek majd, ami durván 350-375 dolláros árcédulát jelenthet. Meglátjuk, igazam lesz-e.