Rafting Bag vízálló táska teszt – Kiváló sörhűtő batyu

Nyári szabadidős tevékenységeink jelentős részét folytatjuk víz közelében, gondolnunk kell elektromos készülékeink, pénztárcánk, olvasnivalóink védelmére. Már érezhető, hogy közeleg a meleg, vajon mennyire leszünk vízállóak 2000Ft-ért?

Kibontás

Buborékos borítékban, nejlonba bújtatva érkezett egy 2 literes és egy 5 literes változat, zöld és narancssárga színben. Ez a termék nem igényel különösebb védelmet, itt inkább előny a könnyű csomag. Anyaga erős, de vékony, így könnyen összehajtogatható, ami a tárolásakor, és a lezárásakor is szempont.

A hengeres kialakításnak köszönhetően üresen is megáll egyenesen, könnyű belepakolni. A kisebbik átmérője 12 cm, magassága 28 cm, teljes térfogata így 3 liter feletti. A nagyobbik majdnem eléri a kilenc litert, átmérője 18 cm, magassága 35 cm. Első hallásra ennek örülnünk kellene, hiszen többet kapunk, mint vártuk, de sajnos ez is olyan, mint a zacskós chips: fele levegő.

Tesztüzem

A lezárás módja a térfogatot jelentősen lecsökkenti. A nyílásokat két fém pálcika közé varrták, ezeket kell egymáshoz szorítva lehajtani az egyik oldalra, majd a sarkokon lévő csattal egy fogantyút formálni. A valóban igénybe vehető tér megállapításához felöntöttem őket annyi vízzel, hogy még zárhatóak maradjanak, majd lemértem a víz mennyiségét. A 2 literesbe pontosan 2 liter, 5 literesbe a várton felül plusz fél liter, így összesen 5,5 liter víz fért, a gyártó ígérete megfelelt a valóságnak.

A vízállóság teszt is elkezdődött ezzel a kísérlettel, és kiderült, egy hajtás nem elég. Mindkét táska elég gyorsan, folyamatos vízsugárral eresztett, egy vödör vízben elmerítve pedig szaporán szöktek az apró buborékok. Esőben már így is mondhatjuk vízállónak, azonban ha nem szeretnénk, hogy a csónakból kiesve esetleg elmerüljön, némileg tovább csökkentve a rendelkezésre álló helyet hajtanunk kell még egyet a lezáráskor. Ekkor már se ki, se befelé nem jutott víz.

Vízi sportokhoz ajánlják, ezért érdemesnek tartom megjegyezni, hogy kifejezetten jól viselték a gyűrögetést, sehol nem nyúlt meg az anyaguk, a varrás erős, és a csatok is jól tartanak, pedig szándékosan nem finomkodtam velük. Található rajtuk egy-egy műanyag karabiner, ezekkel rögzíthetjük övre, túratáskára, gumipókra, vagy ahova szükséges.

Konklúzió

Rengeteg felhasználása lehet egy táskának, elég univerzális eszközök. A vízi sportok mellett használhatjuk az uszodában, strandon, jól jöhet, ha szakad az eső, és szárazon akarunk tartani valamit séta közben, vagy kempingezéskor a folyóban lehűteni pár italt. A 2 liter is elegendő az alapvető dolgaink tárolására, egy kisebb könyv, két kicsi törülköző, két telefon, egy kompakt fényképezőgép, és a pénztárcám is gond nélkül belefért, jó megoldás, ha közel van a tengerpart. A nagyobbik már egy normális méretű törülközőt és a váltás ruhát is képes befogadni, igaz sokkal nagyobb is, ezért inkább kézben hordós, mint övre akasztós. Mind a két méretben 2200 forintba kerül, és bár ennyi pénzért nem várható el több évtizedes élettartam, mégis úgy érzem, jó pár nyáron át használhatjuk őket.

Itt megvásárolható >>

ÁTTEKINTÉS
Ár/érték