Portable DB fülre akasztható fülhallgató olvasói teszt

Olvasónk, Marci írása

Az olvasói cikkek változtatás nélkül kerülnek publikálásra, így tartalmukért és minőségükért nem vállalunk felelősséget.

A Portable DB fülhallgató a legalsó szegmensben próbálja felvenni a versenyt nevesebb gyártók termékeivel. Fő profilja a sportolás, vagyis a kialakítást arra hegyezték ki, hogy a legrázósabb tevékenység közben is a helyén maradjon, ez pedig sokaknak meg fogja érni az 1.300 Ft-os vételárat.

A Portable DB kicsomagolása

A sporttárs cipzáros, kerek, merevfalú tartóban érkezett, amivel egészen sok időt tudunk megspórolni. Mindenki ismeri a láthatatlan gubancoló manókat, akiknek semmi más dolguk nincs, mint hogy a precízen zsebre rakott fülhallgató kábelét szétbogozhatatlan rengeteggé varázsolják. Ez nem az ő felségterületük, a tok remekül távol tartja őket. A kábel egészen kellemes tapintású, a kampós rész választható fekete, piros és fehér színben. A méteres vezeték viszont minden verzióban piros marad. A csatlakozást 3,5 mm-es, egyenes végű jack dugó biztosítja, míg a füles rész műanyag, a végén a szokásos szilikon gumi található, egyetlen méretben, így a szokástól eltérő hallójárattal rendelkező vásárlóknak bizony meggyűlhet a baja a kényelmes elhelyezéssel.

A Portable DB tesztje

Sportolni és zenét hallgatni jó, de a kettő együtt még jobb. Aki már felhúzta magát azon futás közben, hogy újra és újra meg kell igazítania az éppen szökni készülő fülesét, az tudja, hogy egy stabil fülhallgató nagy segítség lehet. A hagyományos fejpántos verzió kényelmetlen sporthoz, az apró „agybadugós” verzió pedig előbb-utóbb kicsusszan.

Vagy a vezeték súlya rántja ki, vagy a rázkódástól egyszer csak útnak indul magától. Remek dolog fújtatva keresgélni, mindig messzire szöknek a kis „rohadékok”. Ez is In-Ear, vagyis hallójárati füldugós kialakítású, de a kampós rendszernek köszönhetően mozgás közben is a helyén marad.

Az anyaghasználat első pillantásra nem tűnik túl biztatónak, de a látszat csal. A műanyag rész nem sorjás, nem nyekereg, a szilikondugó kényelmes, a kampós kialakítás stabilan a helyén tartja az egészet. Nincs külön hangerőállítási lehetőség, hívásfelvevő gomb vagy éppen mikrofon. Az egyetlen gyenge pontja a teljesítménye.

Míg a hangerő megfelelő, sajnos a hangzás minősége már hagy némi kívánnivalót maga után. Igaz, hogy HI-RES feliratot sem találni sehol, vagyis a gyártó sem állítja az 5 dolláros termékéről, hogy itt valamilyen szuper zene-bona következik, és az elvárásaink sem ilyenek ebben az árszegmensben.

Összegzés

Vájtfülűeknek ezért nem ajánlott, de aki szeretne egy mozgás közben stabilan a helyén maradó fülhallgatót, az szerezze be nyugodtan. Sport közbeni, szolid hangerős zenehallgatáshoz kényelmes és fix eszköz.

Köszönjük a bemutatót Marcinak!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány