Oukitel WP2 strapatelefon teszt – Ezt cseszd szét, ha tudod

Az Oukitel WP2 strapatelefon azoknak készült, akik az életvitelükből fakadóan nem képesek tökéletes biztonságban tartani a méregdrága telefonjukat, ezért olyan megoldás felé kell fordulniuk, amit akár a budiból is kihalászhatnak – apa, remélem olvasod -. Belépő kategória feletti, hiszen 80.000 Ft-ba kerül – korábban elérhető volt 65.000 Ft-os áron is -, de szerintem fontos megjegyezni, hogy NFC-t is kapott. A tesztből az is kiderül, hogy megéri-e az árát.

Az Oukitel WP2 strapatelefon kicsomagolása

A kínai Oukitel telefonjai jó minőségű csomagolásban érkeznek, megfelelő mennyiségű kiegészítővel, úgyhogy most sem vártam mást, nem is csalódtam. A K10 kapcsán szerzett tapasztalataim miatt mindenképp ki akartam próbálni ezt a mobilt, ugyanis sokszor járok olyan helyeken, ahol nem igazán lehet figyelni a mobilra.

Terepkerékpározáshoz például kiváló döntés egy ilyet beszerezni a gagyi, lassú, méregdrága GPS-ekhez képest, ráadásul a 10.000 mAh-s akkumulátor miatt az üzemidőre sem lehet panasz. A hivatalos oldal átbogarászása és a fotózás után következhetett a bontogatás. A WP2 mellé töltőfej, USB kábel, jack adapter, illetve egy SIM-tű jár, a meglepetést pedig az OTG kábel jelentette, amivel pendrive, perifériák (nyomtató, billentyűzet stb.) csatlakoztathatók.

Nos, a strapatelefonok nem a kompakt méretükkel hódítanak, a WP2 ugyanis brutálisan nagy, 6 colos a kijelzője, a kávával pedig nem spóroltak, hiszen ütésálló. Azt elárulhatom utólag, hogy rendesen adtam a pofájának, mindenféle durva tárggyal ütöttem vertem, de nem tudtam kárt tenni benne, bár biztosan van olyan, aki még ezt is tönkre tudja tenni az IP68-as védelem ellenére is.

Alul a Type-C csatlakozót fedi irdatlan durva fedél, először nem is mertem olyan erővel feszegetni, amennyit kér. Azt hittem, hogy csavarozni kell, de végül csak megadta magát. Ez itt biztosan nem fog beázni, ahogyan a bal oldali SIM foglalat sem. Jobb oldalon tudjuk állítani a hangerőt, valamint lezárni a kijelzőt.

Az ujjlenyomat-olvasó is ide került, ami egyébként rendkívül pontos, 10/10. Igaz én minden mobilom esetén kétszer veszem fel ugyanazt az ujjat, ezt javaslom mindenkinek. Másra is használható ez a “gomb”, fényképeket készíthetünk vele, de fogadhatjuk a hívásokat is, ami tök ötletes megoldás.

Az Oukitel WP2 strapatelefon tesztje

A hardverre sok jelzőt lehet használni, de az erős nem tartozik ezek közé, viszont nem is a  WP2-vel szeretnék játszani vagy 4K-ban videózni. Ezzel a telefonnal dagonyázni, melózni, szöget beverni, sört nyitni szeretnék, ezekre a feladatokra tökéletesen alkalmas.

Az MT6750T sem az erejéről híres, de különösebb akadozás, lassulás nélkül látja el a feladatát. 4 GB RAM és 64 GB ROM manapság átlagosnak mondható, akinek a belső memória mérete kevés, az az egyik SIM foglalatot feláldozva bővítheti azt.

Örültem neki, hogy B20 kompatibilis a mobil, ebbe sem tudtam belekötni, ráadásul NFC-t is kapott, úgyhogy a kedvenc funkcióm, a mobilfizetés is elérhető rajta. Az Antutu 55.780 pontot köpött ki a teszt végén, ami tényleg nagyon kevés, de az Android 8.0 korrekt sebességet produkált, ez szerintem annak köszönhető, hogy szinte teljesen csupasz rendszert kapunk.

A dupla hátlapi kamera olyan, mint amilyennek azt tippeltem, kegyetlenül gyenge, de nem tudok rá haragudni, nem fotózásra készült mobilról van szó. Megörökíteni maximum egy tervrajzot vagy néhány jegyzetet lehet, ha fontos eseményről van szó, továbbra is a külön, erre a célra készült kamerát javaslom. Viszont a 4 LED-es hátsó villanóval olyan fényárban úszhatunk éjjel, amivel akár túrázni is lehet, ha véletlen lemerült volna a lámpánk.

A 10.000 mAh-s telep nem viccel, ha üzemidőről van szó, egy átlagos mobilban 3.000 mAh-s akkumulátor üzemel, tehát több, mint háromszor akkora a WP2-ben található. Ez az üzemidőben is jelentkezik, hiszen 5-7 naponta elég feltölteni, ha pedig használjuk a GPS-t, valamint folyamatosan aktív a kijelző, egy egész napot így is ki fog bírni, ezért írtam, hogy tökéletes a drága Garminok kiváltására.

Ugyan most nem akciós, de korábban 65.000 Ft-ért is meg lehetett vásárolni. A végére pedig egy szétszedős videóval készültem, ezen jól látható, hogy mennyire robusztus, erős mobilról van szó. Én nem tudtam szétverni, pedig tényleg komolyan rajta voltam az ügyön.

Összegzés

Az Oukitel WP2 strapatelefon azoknak készült, akik munkaeszköznek tekintik a telefonjukat, és nem érnek rá arra, hogy állandóan biztonságos helyen tartsák azt vagy csak szeretnétek egy olyan eszközt, amit nem kell naponta tölteni. Az Oukitel K10-zel szemben én biztosan ezt venném, hiszen ezt még a kerékpárra is bátran fel merem rakni, de túrázni is el lehet vele indulni. Az ára most picit magas, ugyanis 80.000 Ft-ba kerül, de láttuk már 65.000 Ft-ért is, én annyiért ajánlott vételnek minősítem a fenti előnyök miatt, különös tekintettel az NFC-re.

 

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

 

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték