Okostelefon 14.000 forinttól, $12 off kupon – friss akciók

A Tomtop.com webáruház megszületésének 12 éves évfordulója alkalmából foci EB hátterű akcióizét csinált. Ez valami olyan lehetett a háttérben, hogy

– Hé, Lien! Foci EB van, de 12 évesek is lettünk. Mit csináljunk?

– Legyen stadionos hátterű, évfordulós feliratú random leárazás mindenre! Wábublüeőá!

Így pedig megszületett ez a semmihez sem fogható, ultimét módon király, de egyben tökéletesen semmitmondó pofázat, ami körbeöleli az akciós ajánlatokat. Megint hülyeségeket beszélek.

Szóval van egy rakás leárazott termék, amik közül most csak párat emelnék ki, amik nekem szimpatikusak voltak, a többit a linken csekkolhatjátok. Még mielőtt elfelejtem: az alábbi kupon felhasználásával 12 dolcsi levehető a 100 dollár végösszeg feletti rendelésekből. Az RK az elején a RendeljKínait rövidítése. Tudom-tudom, nagyon menő a saját kupon, nem kell mondani.

Kupon: RK12YEARS

Elsőnek például itt van az Oukitel C3 , melynek a legnagyobb különlegessége az ár/érték aránya. 14.250 forintnak megfelelő dollárért vihető (erre ugye jön még ÁFA itthon), ezért cserébe pedig 6.0-s Androidot (állítólag átszabdalt, magyarul is tudó rendszerrel), 5.0″ HD IPS kijelzőt, MTK6580A chipsetet (quad-core 1.3GHz), 1GB RAM-ot, 8GB-os belső tárolót, és 2000 mAh-s akksit kapunk. A kamerák 8 és 1.3 megapixelesek, SIM kártyából pedig két micro méretű megy bele, hogy aztán dual standby módban, legfeljebb 3G-n lógjanak. Bluetooth-ból szerencsére 4.0 jutott neki.

Na, most akkor érdemes összegezni egy kicsit fejben, hogy milyen ajánlat ez a telefon. 6.0-s Android, ami tud magyarul, kellemes kijelzőméret, IPS panellel. Eddig tökre rendben van, viszont a hardver semmi egyébre nem való, mint telefonálásra, netezésre, csetelésre, és egyéb alapvető funkciók ellátására. Tökéletesen biztos vagyok benne, hogy a készülék nem alkalmas középkategóriás játékoktól fölfelé emberi sebességgel futtatni semmit sem, viszont hozzá is kell tenni, hogy az ára is több kategóriával a játszós telefonok alatt van. Magyarul a hardver egy kellemes rendszersebesség, és alapvető appok, és felhasználói igények kiszolgálására alkalmas.

A 2000 mAh-s akksi sajnos fájó pont, mert megfelelő optimalizálás hiányában igen hamar lemerülhet. Viszont pont mostanában találkoztam ellenpéldával is, tehát akár teljesen jól is elsülhet a dolog. 3G-re képes a telefon, valószínűleg elég gyengécske kamerákkal is rendelkezik, viszont legalább nagyon jól néz ki a hátlap, sok színben elérhető, és nevetségesen olcsó. Okostelefonokkal ismerkedők, idősebbek, türelmesek emberek számára lehet ideális választás, és akkor is megfontolandó, ha kevés pénzből szeretnél új telefont vásárolni.

Itt megvásárolható.

Bár még sosem volt Blackview-m, mindig szemeztem a készülékeikkel. Ez például kifejezetten jól mutat. Erre persze rásegítettek egy kis szerkesztéssel is, úgyhogy az elején érdemes tisztázni, hogy ez az 54.99 dolláros (kb. 15.700 Ft) készülék nem a Galaxy S6 Edge olcsósított változata. A képernyő nem hajlított, csak a pofátlan szerkesztés miatt néz ki így a képeken. A valóságban a kijelzőt védő üveg készül 2.5D technológiával, ami annyit takar, hogy a széleken lekerekített az üveg a kényelmesebb fogás érdekében. Ez egyébként jó dolog, tapasztalatból mondom, hogy tényleg kényelmesebb így a telefon.

Na, de akkor a nagy kérdés, hogy 55 dolcsiért mit kapni. Amint az alábbi képen is látni, a hardver kábé full ugyanaz. annyi eltérés van, hogy itt az előlapi kamera 2MPx-es, és van hozzá villanó LED is, nem csak a hátlapra raktak. Szoftveres különbség, hogy itt csak 5.1-es droid van, viszont én azzal is simán kibékülnék, mert egyrészt még egyáltalán nem régi a rendszer, másrészt jobban bejáratott, ezáltal itt talán kevesebb bugra lehet számítani.

Szóval 5 dolcsival többért nagyjából ugyanazt kapni, viszont aki kevés pénzért aki szelfibajnok lenni, annak inkább ez a ketyere javallott. Az ára nettó 16.700 forint körül van, mire ideér, ebből durván 20.000 forint lesz, nem számolva a kezelési költségeket, amik eltérnek a Postánál, és az egyes futárszolgálatoknál. Sima postával rendelve kb. 22.000 forintból jön ki a teljes ketyere. Ez azért még így is baromi jó ár szerintem.

Itt megvásárolható.

Egy csomó komment érkezett az elmúlt hetekben a telefontesztes cikkeim alá, melyekben a Doogee X5-öt éltették a felhasználói. Nekem ugyan nem volt még szerencsém hozzá, de már számtalanszor hallottam, hogy rajonganak érte a használóik. A Doogee X5 Max 64.99 dolláros, azaz mintegy 18.500 forintos árcédulájához egy, az eddigiekhez nagyon hasonló hardverű, módosított Android 6.0-ra épülő rendszerrel felvértezett ketyere tartozik. A kamerák ezúttal natív 5MPx-re képesek, mely szoftveresen 8-ra növelhető. 1 microSIM, és 1 normál méretű SIM kártya mellé még microSD bővítés is lehetséges, úgyhogy a klasszikus, nem SIM tálcás megoldás kedvelői éljenezhetnek.

További ujjongásra ad okot a hatalmas, 4000 mAh-s akksi. Még ha semmi nem is igaz a 6.0-s droid akksikíméléséből, a telefon akkor nagyon sokáig fogja bírni, mert ilyen takarékos hardvernek 4000 mAh nagyon sok. Ami durva, az az, hogy ennyi pénzért még ujjlenyomatolvasót is kapott. Mire ideér a telefon, összesen kb. 25.500 forint lesz az ára a Postai kezelési költséggel együtt, ez pedig több, mint kitűnő, ez best buy.

Itt megvásárolható.

Természetesen nem csak telefonok akadnak, vannak itt mindenféle média boxok is. Szokták még őket Tv okosító dobozkáknak is hívni, lévén, hogy HDMI csatlakozáson keresztül “felokosítják” a legegyszerűbb tévét is egy Android-os rendszerrel, és annak minden remek velejárójával. A dobozkákhoz rendszerint multifunkciós távirányítót is adnak, és a rendszerektől függően még akár be is programozhatunk néhány gombot appok gyors indítására, vagy hasonló hasznos funkciókra.

Jelen kütyü azért ritkaság, mert 4, azaz NÉGY darab USB port van rajta. Még a 100 dolcsi körüli áron kínált darabokon sem volt ennyi, ez pedig csak $22.99. Természetesen van kártyaolvasója, S/PDIF, 3.5mm jack, HDMI 1.4 és LAN (10/100M) portja is. Android 4.4-et futtat, ami ugyan kissé elavult, de legalább tutira teszi a dolgát minden programmal. Amlogic S805 Quad-Core chipset pörgeti a témát 1.5GHz-en, és bár a négymagos Mali-450 GPU nem egy csúcs darab, FullHD filmekkel lazán megbirkózik. A 4K felbontáshoz ez a hardver az 1GB RAM-mal már kevés szokott lenni, ezzel nem érdemes tervezni. A belső tárhely 8GB, ebből pedig még a rendszer is lejön, úgyhogy vagy egy pendrive, vagy memóriakártya, vagy külső vinyó, esetleg egyéb jószágok beszerzésére érdemes előre gondolni.

A vicc pedig az ára: 23 dolcsi ~ 6560 forint. Az ilyesmit jellemzően nem szokták áfáztatni sem, így pedig aztán végképp jó vétel.

Itt megvásárolható.

Az egyéb tech kütyük mellett itt van még az Andoer LH-811 típusú bluetooth fejhallgatója is, ami szintén elég jó specifikációt villant, és a 100+ értékelés nem arról árulkodik, hogy ez full kamu lenne. Az alapvetően BT 3.0-n kommunikáló eszköz természetesen mikrofonnal is el van látva, így telefonálásra, Skype használatára is alkalmas. A 300 mAh-s beépített akksi 2-3 órás töltési idő mellett 8 órás üzemidőt ígér, ami javítható, ha mondjuk kábellel használja az ember. Szerencsére ellátták 3.5mm-es jack porttal, így kábelen keresztül is lehet vele nyomatni.

Újabb érdekessége, hogy van rajta microSD foglalat, azaz önmagában is képes zenelejátszóként működni, nem kell külső eszköz sem hozzá. Igaz ez az FM funkciójára is, ugyanis képes rádióként is üzemelni. 5 különböző színben elérhető, és mivel már alapjáraton is elég jól néz ki, mindenki megtalálhatja a magához illő darabot. Az ára a sok funkció ellenére remek, kábé 5100 forint. Mivel ÁFA határ alatt van, ezért egy az egyben ennyiért vihető.

Itt megvásárolható.

Az összes többi ajánlat itt megtekinthető, és ne felejtsétek el használni az ultramenő kuponomat, ha olcsósítani akartok 100 dolcsi felett!