Ninebot W1 elektromos görkorcsolya teszt – Nincs ki mind a négy kereke…

Ninebot W1

A Ninebot W1 a népszerű gyártó egy igen érdekes terméke, hiszen a korábban tesztelt rollerekkel és Segwayekkel ellentétben most egy elektromos görkorcsolyát dobtak piacra. Az ötletet elég furcsának találtam, de mivel az ES1 az ES2 és a Ninebot scooterek egyaránt kategóriájuk csúcsát képezik, így ettől sem vártam el mást. Ez az érdekes újítás cirka 135.000 forintért megvásárolható ingyenes áfa- és vámmentes szállítással.

A Ninebot W1 kicsomagolása

A letisztult fehér dobozban érkezett egy töltőkábel, egy EU-s átalakító, egy angol nyelvű leírás és maga a görkorcsolya szépen, biztonságosan becsomagolva. Az anyaghasználatban ismét nem csalódtam, mindenhol minőségi műanyag, fém, és gumi borítja a Ninebot W1 külsejét. Méretre nem túl nagy, de azért egy normál méretű hátizsákba nem fér be a kettő együtt.

A Ninebot W1 tesztüzeme

Első használat előtt próbáltam megkeresni a jármű telefonos alkalmazását, de sajnos nem sikerült működésre bírnom, hiába próbáltam több készüléken is, és a Ninebot app sem ismerte fel, de a görkori általános működéséhez nem szükséges a szoftver, így ez nem volt akkora baj, az csak ez után jött. Én már több mint 50 elektromos kétkerekűt próbáltam életemben, de még nekem is majd 30 percembe került megtanulni rajta maradni, majd kis sebességnél irányítani a Ninebot W1 masináját.

Ez valahol érthető, hiszen nemcsak a korábban tesztelt Segway scooterekhez hasonló egyensúlyozást, hanem a Ninebot W1 lábankénti 1-1 kerekes megoldását is meg kellett szokni, de a neheze csak az után jön, hogy ez sikerült. Ugyanis ezzel a járművel a legkisebb úthibák, de még egy apró kavics is nagyon csúnya esésekhez vezethet. “Szerencsénkre” azonban a görkori maximum 12 km/h val tud menni, és azt is csak úgy nagyjából 6-7 kilométeren át.

A másik furcsa dolog az volt, hogy ha egy kicsit ferde felületre tesszük le, akkor a Ninebot W1 automatikusan elindul, sőt mivel a döntéssel lehet gyorsítani is, ezért egyre nagyobb sebességgel távolodik, és mivel a legtöbb út lejt az oldalai felé, hogy a víz folyjon róla, így ez a probléma sokszor előjön.

A Ninebot W1 menőségfaktora azonban elég magas, hiszen ritkán lát az ember elektromos görkorit, és az elöl-hátul elhelyezett RGB LED lámpák is tesznek róla, hogy kitűnjünk a szürke hétköznapokból, főleg ha zakózunk egy nagyot egy forgalmas utca járdájának a közepén (tapasztalat). Instagram oldalunkon láthattok is egy videót, ahogy szenvedünk vele.

 

Összegzés

A Ninebot W1 nem egy jól átgondolt termék, lassú, az aksija kicsi, a súlya valamint, a mérete miatt nem kényelmes cipelni, ha lemerül, veszélyes, nehéz irányítani és sokszor magától elindul. Aki ilyenen töri a fejét, annak sokkal inkább egy ES2 rollert ajánlanék, amit én is már több hónapja használok, és imádtam minden percét. A pénztárcánk szempontjából is jobban megéri, hiszen a Ninebot W1 135.000 forint, míg az ES2-höz sokszor 110.000 forint környékén is hozzá lehet jutni.

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték