Micro USB kábelek tesztje – Gyorstöltő, fémházas harisnyás, és egy LED-es

Már régen rendeltem kábeleket, és kezdtem kissé híján is lenni, mert egyre több eszközöm micro USB kábelek segítségével működik, aztán ha már használnom kell, akkor normálisat szeretnék. Ennek fényében rendeltem meg az Awei aranyszínű, fémházas csatlakozójú termékét, a Remax 2 méter hosszú, lapos gumikábelét, illetve egy LED jelzőfénnyel ellátott, noname ökörséget.

Awei

Ez néz ki messze a legjobban. 1 méter hosszú, fémből van mindkét csatlakozóvég, útközben pedig narancsszínű harisnya feszít a kábelen. Ettől kevésbé gubancolódik, nem tapad annyira, kevésbé koszolódik, és még elegáns is. Tiszta haszon.

Az mondjuk szerintem ciki, hogy gyorstöltő kábelnek reklámozzák a legtöbb helyen, de arról még a gyártó eredeti honlapján sincs egyetlen betű sem, hogy ez mit takar. Minden esetre másfél amper körüli áramot simán lekaptam róla, szóval biztosan nem rossz. Ha az ember kifejezetten gyorstöltő kábelt keres, ne ezt válassza, vannak például király Blitzwolf cuccok.

Ezt a képet csak azért raktam ide, hogy megtekintsétek a másfél perces fotosop eredményeit. Finoman látszik, ahogyan odahekkelték a ,,Charging: 71%” feliratot, meg a kamera gombot. Ciki.

Az ára egyáltalán nem eget rengető a minőségéért cserébe: 900 forint ingyenes szállítással.

Itt megvásárolható >>

Remax gyorstöltő

A lapos, fekete, gumis borítású kábel érdekessége az, hogy 2 méter hosszú. Relatíve ritkán rendel az ember 1 méternél hosszabb micro USB kábelt, de előfordul, hogy valakinek erre van szüksége. Teszem azt, így könnyebben tud ágyban fekve telefonozni, vagy táblagéppel szórakozni úgy, hogy közben tölti is.

Ezt a képet meg azért raktam be, mert elég ciki az is, hogy összevert telefonnal, meg egy olcsó kínai power bank-kel fotózzák a terméküket. Abban sem vagyok biztos, hogy a telefon valódi, mivel a képernyő pont úgy néz ki, mintha egy dummy (nem valódi) készülék papír kijelzője lenne. Meggyőző.

Kicsit sajnálom, hogy nem kapott előkelőbb borítást, de akkor biztosan nem is 1150 forintba kerülne. A gyártó itt sem siet közzétenni, hogy mennyire gyors is az a gyorstöltés, de fogyasztásmérő segítségével 2 amper feletti áramot mértem, úgyhogy valóban elkönyvelhetjük gyorstöltő kábelnek.

Itt megvásárolható >>

LED-es kábel

Ennek a sima kábelnek az lenne a lényege, hogy a LED jelzőfény színt vált, ha a rádugott eszköz feltöltődött. A minősége nem rossz anyaghasználat szempontjából, viszont kapásból elvérzett a telefonomnál. 100%-os töltöttségnél sem váltott kékre, maradt a piros fény. Amint kihúztam, és lekerült az “ellenállás” a kábel végéről, rögtön kékre váltott. Így csak egy idegesítően világító kábel.

Aki véletlenül arra vetemedne, hogy megvegye, az szerencsére nem tudja, mert amíg megjött hozzám, ki is vonták a forgalomból a Gearbest-nél. Ez is 1150 forint, ugyanannyiba kerül, mint a Remax. Szerintem nem is kérdéses a dolog.

Itt nem megvásárolható >>

Egyéb gyorstöltő kábelek >>