Micro SD kártya válogatás – Új, olcsóbb lehetőségek

Micro SD kártya

Régebben már csináltunk egy nagy micro SD kártya tesztet, de a piac gyorsan változik, és azóta újabb szereplők jelentek meg, ráadásul a Top 20 fogyasztási listán több termék is szerepel. Nézzük, mit adnak jelenleg. 3.000 vagy akár 10.000 forintért.

Új szereplő a piacon az Alfawise, ami valószínűleg egy átbrandelés, jó eséllyel a MIXZA gyártja, legalábbis a csomagolás egyezik. Cserébe jóval olcsóbb, mint bármi más, amit el lehet érni az UHS-I U1 szegmensben. A magyarok az összesített fogyasztást nézve az ötödik leggyakrabban ezt az adathordozót vásároljátok meg meg. Ez nem véletlen, hiszen 32 GB-os kártyát nem nagyon lehet máshol kapni 1.260 forintért.

Aki azt gondolná, hogy nincs nagyobb vagy gyorsabb kártyája a gyártónak, az téved, az Alfawise 64 GB-os UHS-I U3 kártyája sem sokkal drágább, 3.580 Ft-ért juthatunk hozzá, amennyiért jelenleg nem nagyon van konkurencia.

A már emlegetett MIXZA kártya sem maradhatott ki a jóárasításból, a még nagyobb, 128 GB-os UHS-I U3-as kártyájukat szintén jutányos áron, 10.000 forint körül szerezhetjük be. Természetesen a kisebb kártyáik is jó minőségűek, nem kell félni tőlük, évek óta használunk ilyeneket.

Aki pedig hiányolná az igazán nagy nevet, annak itt egy „giga” kártya a Samsung EVO sorozatból, szintén jutányos árazással. 256 GB-os, UHSI-U3 adathordozót 100/60 MB/s értékekkel lehet olvasni, illetve írni, és csak 19.500 forintba kerül. Természetesen a termék kérhető áfa- és vámmentes szállítással, hiszen ekkora összegnél már oda kell figyelnünk ilyesmire. A Samsung micro SD termékek egyébként a toplista 10. helyét csípték meg.

Érdemes megnézni az árcsökkenés grafikonját is, hogy honnan indult, és most hol tart, mert ez a mérvadó, így lesz viszonyítása alapunk ahhoz, hogy megéri-e megvenni a terméket, vagy sem.