Measure King 3in1 mérőeszköz teszt – Minden barkácsolónak kötelező!

A Measure King 3in1 mérőeszköz tesztünk ismét a barkács világába kalauzol. A korábbi írásaink alapján úgy tűnt, hogy van igény erre a szegmensre, így most egy igazán ötletes ritkaságot hoztunk, egy három az egyben mérőműszert, ami a hagyományos centi funkcióját ötvözi a lézeres távolságmérővel és “gördülő” üzemmóddal. Az ára szerintem kabaré, mindössze 5.600 Ft-ba kerül, ennyiért maximum egy jobb minőségű mérőszalagot vehetünk. A végösszeg miatt áfamentes, emiatt sem kell aggódni.

Árukeresőt fejlesztünk!Vásárlás előtt kattintsd meg az Itt megvásárolható gombot, így ingyenesen támogatod a fejlesztést. Részletek >>

A Measure King 3in1 mérőeszköz tesztje

Ahogyan az lenni szokott, nem bontjuk szét a tesztet külön kicsomagolásra és a külső bemutatására, mert nem sok hozzáadott értéke lenne. Áttetsző műanyagban érkezett meg, némi papír társaságában. Az anyagfelhasználás közepes, nem egy UNI-T szint, de vállalható kategória.

A hátlapot négy csavar fogja, a használat előtt ezt el kell távolítani, hogy a 4 db AAA elemet a helyére tudjuk pattintani, hiszen enélkül használhatatlan a szerkezet, mivel mindent a kijelzőn tudunk leolvasni. A visszacsavarozás után veheti kezdetét a móka, a power gomb lenyomásával. A mértékegység kiválasztását a mode gomb és a nyilak lenyomásával lehet megtenni, a következő lehetőségek közül: láb és inch, inch és centiméter.

Értelemszerűen a mode gombbal választhatjuk ki a mérés módját, ez a következő három lehetőségben merül ki: cord (hagyományos centi), laser (lézeres távolságmérő) és roller (gördüléssel mért távolság). Mivel ikon is jelzi a kijelzőn, hogy éppen melyik mérőmódszeren áll a gép, ezért nagyon könnyű dolgunk lesz. Jól olvasható a háttévilágítással ellátott LED kijelző, úgyhogy alaptalan volt az aggodalmam, ugyanis a centi esetén valójában csak egy madzagot kapunk, nem olvasható le róla semmilyen adat.

A mérőszalag hossza egyébként 300 cm, de maga a szerkezet akkora, mint egy 500 cm-es, hagyományos változat. Egyébként azt is kiválaszthatjuk, hogy a Measure King elejétől vagy a hátuljától induljon-e a mérés, ami szerintem nagyon jó dolog. Apropó, pontosság: az inch 1/100-ad része, ami nem mondható rossznak, otthoni célokra tökéletesen megfelel. Ha csak idáig vizsgálnánk, akkor egy hagyományos eszköz akár jobban is használható, bár a puha anyagnak köszönhetően akár derékbőséget is mérhetünk vele vagy más, gömb formájú tárgyakat, hiszen tökéletesen felveheti a mérőeszköz a test alakját.

A következő lehetőség a lézeres távolságmérés, ami számomra oly kedves, hiszen viszonylag sűrűn járok mérni, felmérni, ezért aktívan használtam a Measure King 3in1-t. A memóriának köszönhetően akár 5 értéket is elmenthetünk, nem kell azonnal jegyzetelni, ez egyébként minden mérési formára igaz, nem csak a lézeresre.

Az árához képest egészen pontos, egy drágább Bosch géphez képest nem tapasztaltam eltérést. A végére hagytam a szerintem legjobb funkciót, a görgővel történő mérést. Ezzel gyakorlatilag a “végtelenségig” mérhetünk sík felületeket, elég csak folyamatosan tolni a Measure King-et a mérendő tárgyon. Szerencsére ez a funkció is pontos, az A4-es másolópapír 297 mm-es magasságát is gond nélkül mérte meg.

Összegzés

Azt gondolom, hogy a Measure King 3in1 mérőeszköz igazi “multiszerszám”, én már mindenhova magammal viszem, mert rengeteg kínlódástól mentett már meg, sokkal egyszerűbb vele dolgozni, mint egy hagyományos centivel. Mivel több helyet nem foglal, ezért semmilyen hátrányát nem éreztem. Az ára pedig szerintem súrolja a nevetséges kategóriát, mindössze 5.600 Ft-ba kerül. Itthon 10.000 Ft-ért vesztegetik, úgyhogy megéri Kínából rendelni, mivel áfamentes, nem érhet meglepetés.

Vedd meg még olcsóbban! Keress kupont a Kupongyűjteményben!

ÁTTEKINTÉS
Ár-érték arány